Unsplash/Hannah Busing
Unsplash/Hannah Busing
LIVING ROOM IDEAS

6 απλές και οικονομικές ιδέες που θα ανανεώσουν το καθιστικό τη νέα σεζόν μέσα σε λίγα λεπτά


Αν στο μυαλό σας, ανανέωση στο σπίτι και έξοδα πάνε μαζί, τότε, είναι μια καλή στιγμή για να ανατρέψετε αυτή την άτυπη θεωρία (σας) που δεν σας ενθαρρύνει να αλλάξετε το σπίτι σας, εδώ και τώρα, με ένα μικρό ποσό ή και με μηδενικό κόστος.

Η αναβάθμιση των χώρων στο σπίτι κρύβεται στις ιδέες και όχι απαραίτητα στις αγορές και τα έξοδα.

Αν αγαπήσετε το σπίτι σας για όλα αυτά που ήδη έχει, αυτομάτως, θα δείτε ότι υπάρχουν δυνατότητες για να τα αξιοποιήσετε και με άλλους τρόπους. Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε στο σαλόνι, που ετοιμάζεται να φτιάξει ζεστές αναμνήσεις για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτός ο «πολυχώρος» χαλάρωσης και διασκέδασης στο σπίτι, είναι έτοιμος να αφήσει στην άκρη ό,τι τον επιβαρύνει και να ανανεωθεί χωρίς να σας ταλαιπωρήσει.

Με λίγες κινήσεις που διαρκούν λίγα λεπτά, κάτι διαφορετικό θα δείτε να συμβαίνει στο χώρο.

Η ατμόσφαιρα και η ενέργειά του θα αλλάξουν. Ακόμα κι αν στο σαλόνι σας, υπάρχουν βαριά, ογκώδη έπιπλα από το παρελθόν που δεν μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε γιατί το κόστος είναι απαγορευτικό για εσάς αυτή την εποχή, μπορείτε με μικρές προσθήκες να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον με φρεσκάδα.

Οι ιδέες που ακολουθούν περιλαμβάνουν οδηγίες για την ανανέωση του χώρου, με ένα μικρό ποσό ή και μηδέν ευρώ.

Θα χρειαστούν λίγα μόνο λεπτά από τον χρόνο σας.

Instagram/onlydecolove
Instagram/onlydecolove

Αλλάξτε την διακόσμηση του coffee table (με αντικείμενα που ήδη έχετε σε άλλους χώρου του σπιτιού) ή αφαιρέστε ό,τι πλέον έχει «κουράσει» τα μάτια σας. Eνα βιβλίο μόδας, ένας δίσκος κι ένα αρωματικό κερί θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Διακοσμητικές μαξιλάρες δαπέδου: Αμέσως ο χώρος θα γίνει πιο ζεστός και φιλόξενος. Μια διακοσμητική επιλογή ιδανική για τον χειμώνα.

Instagram/nr13b •
Instagram/nr13b •

Οι κουρτίνες: Το να αλλάξετε κουρτίνες στο δωμάτιο είναι ένας οικονομικός τρόπος για να το δείτε να μεταμορφώνεται. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες χωρίς σχέδια και prints και αφήστε το φυσικό φως να εισβάλλει στο χώρο. Κρεμάστε τις κουρτίνες όσο το δυνατόν πιο ψηλά, με αυτόν τον τρόπο το ταβάνι θα φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερο ύψος.

Instagram/kannustalo •
Instagram/kannustalo •

Ενα φυτό εσωτερικού χώρου είναι απαραίτητο: Θα δώσει ενέργεια και ζωντάνια στο χώρο. Θα αλλάξει την ατμόσφαιρα. Ιδανική επιλογή για κάθε χώρο όσο κι αν είναι τα τετραγωνικά του.

Aλλάξτε θέση στα έπιπλα: Πολλές φορές, δεν είναι έπιπλα που μας έχουν κουράσει, αλλά η «ρουτίνα» που είναι διάχυτη στο χώρο. Αλλάξτε τους θέση και θα δείτε τον χώρο να ανανεώνεται.

Unsplash/Kara Eads
Unsplash/Kara Eads

Αν υπάρχει βιβλιοθήκη, κρατήστε ελάχιστα βιβλία, αφαιρέστε παλιές κορνίζες και αναμνηστικά και προσθέστε στα ράφια της πολύ συγκεκριμένα διακοσμητικά αξεσουάρ. Ενα γυάλινο κουτί, ένα vintage διακοσμητικό, ένα κεραμικό βάζο. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε κάποιο ράφι χωρίς περιέχομενο. Less is more.

Instagram/ imrozenblat
Instagram/ imrozenblat