shutterstock.com
shutterstock.com
FAMILY ROOM

Πώς να κάνετε πιο «ζεστό» και φιλόξενο το σαλόνι σας


Αν μέχρι τώρα γνωρίζατε την έννοια του living room ήρθε η στιγμή να συστηθείτε και με το family room , μια έννοια την οποία πιθανότατα να μη γνωρίζατε ότι έχετε υιοθετήσει στην πράξη και την καθημερινότητα σας.

Το living room θα λέγαμε πως είναι ο χώρος με το πιο εντυπωσιακό design στο σπίτι, εκεί όπου συνήθως υπάρχει το «άβατο», λόγω του υψηλού κόστους των επίπλων αλλά και των διακοσμητικών του στοιχείων.

Από την άλλη, το family room, που συγχέεται με τον παραπάνω όρο, είναι το τμήμα του σπιτιού που έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας, εκεί όπου συγκεντρώνονται τα μέλη της αλλά και οι καλεσμένοι, προκειμένου να απολαύσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Μοιάζει με ένα μεγάλο χώρο αναψυχής, που εξυπηρετεί τις κοινωνικές και δημιουργικές ανάγκες, που πραγματοποιούνται εκεί χωρίς ενοχές.

Για να γίνει και το δικό σας family room ακόμα πιο λειτουργικό, φιλόξενο και cozy, μοιραζόμαστε μερικά πολύτιμα tips βασισμένα στα χαρακτηριστικά αυτών των δωματίων:

  • Αρωματικά κεριά

Τα αναμμένα κεριά σε συνδυασμό με το άρωμα τους, δεν είναι το must μόνο για μια ρομαντική ατμόσφαιρα, αλλά και στην περίπτωση ενός family room χαρίζουν την απαραίτητη ζεστασιά προσθέτοντας μια διακριτική μυρωδιά. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα αρώματα των κεριών στην εποχή και για το χειμώνα, προτείνουμε scents όπως κανέλα και βανίλια, που θα προσελκύσουν τους πάντες.

  • Κουβέρτες πλεκτές ή μάλλινες

Πέρα από τα ριχτάρια που προστατεύουν τους καναπέδες σας από λεκέδες, οι μάλλινες ή πλεκτές κουβέρτες είναι άλλη μια προσθήκη που θα κάνουν το χώρο πιο homey, ενώ οι δεκάδες επιλογές σε σχέδια τις μετατρέπουν σε statement της διακόσμησης.

  • Κεράσματα και λιχουδιές

Μια ματιά στα περιοδικά διακόσμησης θα σας πείσει ότι οι πιατέλες και τα βάζα γεμάτα κεράσματα, ζαχαρωτά και άλλες λιχουδιές προσθέτουν κάτι από μαγεία! Μπορείτε να τα τοποθετήσετε επάνω στο τραπέζι ή δίπλα στο τζάκι.

  • Σε πρώτο πλάνο

Λατρεύετε να απαθανατίζετε τις στιγμές με τους φίλους και τους συγγενείς; Μετατρέψτε τες σε κάτι πολύ προσωπικό, βάζοντας τες σε κάδρα, που θα κρεμάσετε στους τοίχους του family room και δημιουργείστε μια συλλογή από ευχάριστες αναμνήσεις, που ολοένα και θα μεγαλώνει.

  • Λουλούδια και χρώμα

Τα λουλούδια, είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα, είναι πάντοτε εκείνο το στοιχείο που δίνει ζωή και χρώμα σε ένα χώρο, ο οποίος κατά τα άλλα μοιάζει απρόσιτος και αδιάφορος. Πειραματιστείτε με τις συνθέσεις, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία σας.