DECORATING FOR CHRISTMAS

6 τρόποι να διακοσμήσεις το σπίτι τις γιορτές - Αν δεν θες δέντρο


Γιορτινή διακόσμηση δεν σημαίνει απαραίτητα «στολίζω χριστουγεννιάτικο δέντρο».

Το σπίτι μπορεί να αποκτήσει εορταστικό αέρα χωρίς να κοσμεί το κέντρο του σαλονιού το εμβληματικό σύμβολο των Χριστουγέννων, το δέντρο. Πολλοί δεν έχουν τον απαραίτητο χώρο να το φιλοξενήσουν, αγαπούν την εναλλακτική διακόσμηση ή το θεωρούν υπερβολικό. Με φαντασία μπορείτε να διαμορφώσετε τον χώρο με τέτοιο τρόπο που να έχει άρωμα γιορτών σε κάθε του γωνιά, χωρίς υπερβολή, με κομψότητα και διακριτικότητα. Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές για να «ντύσετε» εορταστικά το σπίτι. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να είναι ένα ονειρικό διακοσμητικό στοιχείο που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια αλλά πολλές φορές ζητάμε την αλλαγή και την πρωτοτυπία. Ο στολισμός του σε πολλές περιπτώσεις είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ωστόσο μπορείτε φέτος να την αποφύγετε. Ακολουθούν 6 ιδέες που ταιριάζουν στα γούστα αυτών που αγαπούν την πιο.. μίνιμαλ γιορτινή διακόσμηση.

1) Δεν είναι μόνο το κόκκινο το χρώμα των γιορτών, αλλά και το πράσινο: Μπορείς να διακοσμήσεις το coffee table ή την τραπεζαρία με πράσινες λεπτομέρειες που δίνουν έναν εορταστικό τόνο.

2) Χριστουγεννιάτικες μπάλες: Μπορείς να διακοσμήσεις γωνίες του σπιτιού με χριστουγεννιάτικες μπάλες. Δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα κρεμασμένες σε χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

3) Διακόσμηση στα παράθυρα: Είναι ένα σημείο του σπιτιού που πάντα κεντρίζει την προσοχή των καλεσμένων σας. Μπορείτε να διακοσμήσετε τα παράθυρα με γιρλάντες, στολίδια και κορδέλες.

 

4) Διακόσμηση στις πόρτες: Άλλο ένα σημείο του σπιτιού που μπορεί – αν στολιστεί κατάλληλα- να μεταμορφώσει τον χώρο. Μπορείτε να στολίσετε την πόρτα με γιρλάντες, με στολίδια ή γιορτινά λουλούδια.

 

 

5) Διακόσμηση στις καρέκλες της τραπεζαρίας: Μια πρωτότυπη ιδέα που θα εντυπωσιάσει. Μπορείς να τοποθετήσεις μικρά στεφάνια με κόκκινες κορδέλες πίσω από τις καρέκλες που θα δώσουν έναν φινετσάτο τόνο στην συνολική διακόσμηση του σπιτιού.

 

6) Διακόσμηση της τραπεζαρίας: Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του σπιτιού τις γιορτές, με την τραπεζαρία να κλέβει την παράσταση. Πριν προσκαλέσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε γιορτινό δείπνο φροντίστε να προσθέσετε γιορτινές λεπτομέρειες πάνω στο τραπέζι που μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε πολυτελές εστιατόριο.