Κάνε το σαλόνι σου να δείχνει πιο μεγάλο με το ελάχιστο δυνατό κόστος | 0 bovary.gr
Κάνε το σαλόνι σου να δείχνει πιο μεγάλο με το ελάχιστο δυνατό κόστος | 0 bovary.gr
21|08|2017 17:00
SHARE
LIVING ROOM

Κάνε το σαλόνι σου να δείχνει πιο μεγάλο με το ελάχιστο δυνατό κόστος


Ένα μεγάλο σπίτι μπορεί με λάθος χειρισμούς στη διακόσμηση να δείχνει πιο μικρό ή και το αντίστροφο: ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών με μικρό ταβάνι, με την κατάλληλη διαρρύθμιση και διακόσμηση να δείχνει πολύ μεγαλύτερο.

Κάνοντας μικρές αλλαγές στον χώρο μπορείς να τον δεις να αλλάζει. Το σαλόνι σου, ο χώρος χαλάρωσής σου, αν διαθέτει χαμηλό ταβάνι, μπορεί με τις κατάλληλες διακοσμητικές παρεμβάσεις, να δείξει πολύ μεγαλύτερο.

Χωρίς υψηλό κόστος, μιας και οι εποχές δεν το επιτρέπουν, με έμπνευση και φαντασία, μεταμορφώστε τον χώρο. Ακολουθούν 4 τρόποι.

  1. Άλλαξε θέση στις κουρτίνες. Ο τρόπος που θα κρεμαστούν οι κουρτίνες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως δείχνουν το ταβάνι και τα παράθυρα του σαλονιού. Ο σωστός τρόπος είναι κρεμάσεις τις κουρτίνες όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται. Ο χώρος αποκτά άλλες διαστάσεις, δείχνει πιο ψηλός.

2) Χαμηλά έπιπλα: Καλό θα ήταν το σαλόνι να μην έχει μεγάλα έπιπλα όταν είναι χαμηλοτάβανο, λίγων τετραγωνικών. Προτίμησε έναν καναπέ ή πολυθρόνα που να καταλαμβάνει λίγο χώρο. Το coffee table θα πρέπει να είναι αρκετά χαμηλό.

3) Χρώμα: Το χρώμα στους τοίχους και το ταβάνι θα πρέπει να είναι ίδιας απόχρωσης. Τα όρια του χώρου δεν θα είναι ξεκάθαρα και έτσι ο χώρος θα αποκτήσει άλλες διαστάσεις, θα κερδίσει ύψος.

4) Καθρέπτης: Ο ρόλος του είναι σημαντικός. Αντανακλά το φως, κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Μπορείς να τον ακουμπήσεις στον τοίχο ή απλά να τον κρεμάσεις.