KIDS ROOM

4 τρόποι να διακοσμήσεις το δωμάτιο των παιδιών για τις γιορτές


Είναι οι πιο λαμπερές ημέρες του χρόνου και οι αγαπημένες των παιδιών.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά το σπίτι γίνεται γιορτινό και οι μεγάλοι γίνονται και πάλι παιδιά. Κάθε δωμάτιο του σπιτιού αποκτά χαρακτήρα εορταστικό και μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες το κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Το δωμάτιο των παιδιών μπορεί να στολιστεί με τρόπο που θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους. Χρώματα, λαμπιόνια, στολίδια γίνονται ένα με τον υπόλοιπο χώρο και τα παιδιά δεν χάνουν ευκαιρία να βρεθούν στο δωμάτιό τους παρέα με τους φίλους τους.

Με τρεις τρόπους μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο άκρως γιορτινό!

1) Διακοσμήστε την πόρτα του δωματίου: Λίγο πριν μπουν τα παιδιά στο δωμάτιο, δημιουργήστε γιορτινό κλίμα στολίζοντας την πόρτα του δωματίου τους. Μπορείτε να βάλετε φιόγκους και κορδέλες, ή μια μικρή κατασκευή που θα έχετε δημιουργήσει μόνες σας. Μπορείτε να καλύψετε την πόρτα με αμπαλάζ που δημιουργεί την αίσθηση του... δώρου!

 

2) Μικρά στεφανάκια, μπότες χριστουγεννιάτικες μπότες, γιρλάντες. Μπορείτε να κρεμάστε μικρά στεφανάκια από όπου θα κρέμονται καραμελίτσες για τα παιδιά. Μικρές λιχουδιές μπορείτε να βάλετε και στις μπότες, διακοσμημένες με χριστουγεννιάτικα μοτίβα.

 

 

3) Μια κατασκευή- ημερολόγιο: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά! Μπορείτε να ζωγραφίσετε μαζί με το παιδί ένα ημερολόγιο για τον μήνα Δεκέμβρη, μεγάλων διαστάσεων, από χαρτόνι, στο οποίο θα μπορείτε να γράφετε ή να κρεμάτε κάτι στην κάθε γιορτινή ημέρα μέχρι να μπει η καινούρια χρονιά.

4) Ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο: Γιατί όχι; Το παιδί θα ενθουσιαστεί! Μπορείτε αν θέλετε να οργανώσετε την διακόσμησή του με το παιδί σας και τους φίλους του, ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλοι μαζί. Μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη!