ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΧΩΡΟΥ

Οι τάσεις του 2017 στη διακόσμηση σύμφωνα με το Pinterest


Πλησιάζουμε στο τέλος του 2016 και όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, ορίζετε στόχους για την επόμενη δημιουργική χρονιά που έρχεται, στόχους που αφορούν στην πρόοδο και την ανανέωση της διάθεσης σας, όχι μόνο μέσα από καινούριες δραστηριότητες, αλλά και μέσω της αναδιαμόρφωσης του προσωπικού σας χώρου, που θα γίνει πια μια πηγή έμπνευσης.

Ενώ λοιπόν αναζητάτε λύσεις, το Pinterest, μια βάση δεδομένων πλούσια σε τάσεις και ιδέες, ανακοίνωσε τα διακοσμητικά trends του 2017, που αναμένεται να μπουν δυναμικά στις ζωές σας.

  • Φυτά

Αν τα λουλούδια και τα δέντρα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του κήπου ή της βεράντας σας, το 2017 τα βάζει μέσα στο σπίτι σας και τα φυτά εσωτερικού χώρου θα πρωταγωνιστήσουν όχι μόνο ως στοιχείο διακόσμησης, αλλά και ως ένας τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ζεν περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα χαλαρώνετε όλες τις ώρες της ημέρας.

  • Navy αποχρώσεις

Οι αναζητήσεις για σκούρες αποχρώσεις όπως το μπλε και το navy έχουν αυξηθεί στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων. 

  • Το ξύλο στη διακόσμηση

Δίνει ρουστίκ ύφος στο χώρο και μετατρέπει την ατμόσφαιρα σε άνετη, φιλόξενη και «ζεστή». Το ξύλο μπαίνει πια ακόμα και σε τοίχους!

  • Κομοδίνα

Αν και θεωρούνται περιττά από πολλούς, τα κομοδίνα επανέρχονται και πάλι στην οργάνωση και τη διακόσμηση του δωματίου, ειδικά όταν αυτά είναι φτιαγμένα από εσάς τους ίδιους, έτσι ώστε να έχουν και την προσωπική σας πινελιά.

  • Στοιχεία εξοχής

Φαίνεται ότι οτιδήποτε θυμίζει την εξοχή και το χωριό εμπνέει το 2017 όχι μόνο τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων, αλλά και εσάς τους ίδιους. Ουδέτεροι τόνοι, δέρμα, στοιχεία από τη φύση μπλέκονται μεταξύ τους και δημιουργούν ένα σκηνικό φάρμας.

  • Hygge

Η αλλιώς ο σκανδιναβικός τρόπος ζωής, που θέλει άνεση και στιλ γύρω από το τζάκι τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Η φιλοσοφία αυτή υποδηλώνει μια κατάσταση ζεστασιάς, ασφάλειας, χαλαρότητας, απόλαυσης.

  • Μάρμαρο στον τοίχο

Το μάρμαρο στα πατώματα αλλά και τους πάγκους της κουζίνας είχε γίνει πασέ, αλλά το 2017 μπαίνει στα σπίτια σας με τη μορφή ταπετσαρίας ως το πιο σικ statement, που «ντύνει» τους αδιάφορους τοίχους.

  • Διακόσμηση με ακρυλικό

Είτε πρόκειται για ένα διακοσμητικό βοηθητικό τραπέζι στο χώρο σας είτε για μια κορνίζα ή έναν πίνακα, το ακρυλικό είναι ένα από τα πιο κομψά διάφανα στοιχεία για τη νέα χρονιά. 

  • Χάλκινα στοιχεία

Μπορεί ο ροζ χρυσός να ήταν απόλυτο τρεντ στη διακόσμηση το 2016, αλλά για την επόμενη χρονιά τα χάλκινα κερδίζουν έδαφος! Αυτή η ουδέτερη μεταλλική απόχρωση είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός ρουστίκ ύφους, ενώ οπτικά είναι πολύ πιο «εύπεπτο» από ότι το χρυσό. 

  • Θερμαινόμενα πατώματα

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να βγείτε από το ζεστό σας μπάνιο και να παγώσουν τα πόδια σας; Πλέον οι περισσότεροι διακοσμητές και σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συνιστούν θερμαινόμενα πατώματα, στα οποία θα περπατάτε δίχως κάλτσες και παντόφλες.