shutterstock
shutterstock
PRAKTIKER HELLAS

Διακόσμησε γιορτινά το σπίτι σου με έξυπνες ιδέες! - Διεκδίκησε 2 χριστουγεννιάτικες δωροεπιταγές από την Praktiker


Τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπητή ίσως γιορτή του χρόνου που δίνει την ευκαιρία στις οικογένειες και τους φίλους να μοιραστούν στιγμές χαράς και αγάπης μέσα σε ένα παραμυθένιο σκηνικό γεμάτο στολίδια, χρώματα, φώτα, αρώματα και γεύσεις, μουσική και πολλά δώρα.

Οι παιδικές αναμνήσεις μας έρχονται και πάλι στο φως και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μπαίνουμε από νωρίς σε αυτό το κλίμα, αναζητώντας διακοσμητικές προτάσεις και ιδέες που θα ικανοποιήσουν τα γούστα μας και θα κάνουν τη διαφορά, σε μια προσπάθεια να πρωτοτυπήσουμε και να βγούμε από την ασφάλεια του κλασικού και παραδοσιακού.

Πριν υποδεχθείτε τους συγγενείς και τους φίλους σας, η Praktiker χαρίζει στο σπίτι σας την πιο όμορφη, γλυκιά και «ζεστή» διακόσμηση με ιδέες, πρακτικές λύσεις και «έξυπνες» κατασκευές, ενώ παράλληλα σας δίνει την ευκαιρία να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό της και να διεκδικήσετε 2 χριστουγεννιάτικες δωροεπιταγές! Ο διαγωνισμός ισχύει από σήμερα, 19 Δεκεμβρίου και για μια εβδομάδα, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Κουζίνα με γιορτινή διάθεση

Η κουζίνα του σπιτιού σας αποκτά την περίοδο των εορτών την αίγλη της, αφού μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι γευστικών απολαύσεων που αναμένεται να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας. Για εσάς που θα αφιερώσετε ατέλειωτες ώρες σε αυτό το χώρο, έχει φροντίσει η Praktiker, που δίνει στην κουζίνα την ανανέωση που της αξίζει, ώστε να μπει και αισθητικά στο γιορτινό κλίμα, να φορέσει τα καλά της και να ταιριάξει με το υπόλοιπο σπίτι!

  • Αν η κουζίνα σας έχει μικρά παράθυρα, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες γιρλάντες σε αυτά χρησιμοποιώντας κουκουνάρια διαφόρων μεγεθών. Δένετε από την κορυφή του κάθε κουκουναριού λεπτή κορδέλα για να κρεμάσετε και διακοσμείτε το κάτω μέρος τους κολλώντας χάντρες ή κουδουνάκια της επιλογής σας. Για εσάς που δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να βρείτε έτοιμα στολίδια στην Praktiker Hellas.

  • Επιπλέον, στολίστε τα περβάζια σας με το λουλούδι των Χριστουγέννων, δηλαδή το Αλεξανδρινό. Για τη φροντίδα του η Praktiker Hellas συμβουλεύει, πως χρειάζεται τακτικό πότισμα την εποχή της ανάπτυξης του. Μετά την ανθοφορία, τα φύλλα του πέφτουν και τότε περιορίζονται τα ποτίσματα (μόνο μια φορά την εβδομάδα).
  • Εναλλακτικά, διακοσμήστε τον πάγκο της κουζίνας με γευστικά βάζα! Γεμίσετε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με διάφορους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια) και πολύχρωμα φρούτα (π.χ. κουμκουάτ). Ξεκινάτε τοποθετώντας ένα μεγάλο μονόχρωμο κερί στο κέντρο του βάζου και ακολούθως γεμίζετε το κενό γύρω του με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τα καταστήματα Praktiker προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από γυάλινα διακοσμητικά.

Arte de la table

Η τραπεζαρία σας γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και την Πρωτοχρονιά. Γύρω από αυτήν θα συγκεντρωθούν όλοι οι προσκεκλημένοι σας και θα απολαύσουν όλα όσα εκείνα κοπιάσατε να ετοιμάσετε για τις ημέρες αυτές. Η παράδοση προστάζει κόκκινο και πράσινο στις λεπτομέρειες της διακόσμησης της, μα αυτή μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα σας και να είναι όσο μίνιμαλ ή περίπλοκη ή και τολμηρή θέλετε εσείς, διατηρώντας πάντα τον κόζι και φιλόξενο εορταστικό χαρακτήρα της.

Κορδέλες, στεφάνια λαμπιόνια, φιόγκοι, μικρά στολίδια, τραπεζομάντηλα, σερβίτσια, μπορούν να μεταμορφώσουν γρήγορα και εύκολα το χώρο. Για την ολοκληρωμένη εμφάνιση της τραπεζαρίας η Praktiker είναι δίπλα σας.

  • Στολίστε με μικρά σουπλά, τα οποία θα προσφέρουν ένα γιορτινό χρώμα στο τραπέζι. Μπορείτε είτε να αγοράσετε έτοιμα είτε να τα φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε ύφασμα, το οποίο θα ταιριάζει με το τραπεζομάντηλο, σχεδιάζοντας και κόβοντάς τα στο σχήμα που επιθυμείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα σουπλά, για πιο minimal ύφος, μπροστά από κάθε καλεσμένο σας. Παράλληλα, μια όμορφη νότα σε αυτή τη σύνθεση θα έδινε η χρήση ανάλογης πιάστρας και γαντιών για τη μεταφορά των καυτών σκευών σας στο τραπέζι. Ή στολίστε με κόκκινα χριστουγεννιάτικα υφάσματα με πολλά σχέδια από την Praktiker.

 

  • Αγκαλιάστε τα μαχαιροπίρουνα κάθε καλεσμένου σας με την πετσέτα και δέστε τα με μια κορδέλα φιόγκο. Εναλλακτικά, δέστε τις πετσέτες με τα μικρά μεταλλικά φορμάκια, αυτά που χρησιμοποιείτε για να κόψετε τα κουλουράκια σας (κουπ πατ). Δεν είναι απαραίτητο τα φορμάκια να έχουν το ίδιο σχήμα.
  • Σκορπίστε στο τραπέζι σας αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού πάνω στις οποίες θα έχετε καρφώσειγαρύφαλλα. Επίσης, φτιάξτε ματσάκια με ξύλα κανέλλας τα οποία θα έχετε δέσει με κόκκινες κορδέλες. Για να ολοκληρώσετε το ευωδιαστό αποτέλεσμα, μπορείτε να σκορπίσετε αστεροειδή γλυκάνισο στο τραπέζι σας. Με αυτούς τους συνδυασμούς θα εξασφαλίσετε μια γιορτινή εικόνα αλλά και μια χριστουγεννιάτικη μυρωδιά.

  • Ή διακοσμήστε φρεσκοψημένα κουλουράκια με πρωτότυπα υλικά όπως ζαχαρόπαστα, σταγόνες σοκολάτας και δημιουργείστε όμορφες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις.

Δείτε εδώ περισσότερα χριστουγεννιάτικα tips!

Διακόσμηση στις πόρτες

Ενα άλλο σημείο του σπιτιού που πολλές φορές παραλείπεται, εντούτοις μπορεί να σας βάλει στο κλίμα των εορτών με τον πιο ευφάνταστο τρόπο είναι οι πόρτες. Γιρλάντες, στολίδια, γιορτινά λουλούδια, μπάλες και στεφάνια, ακόμα και μπότες ή κάλτσες .

  • Μια όμορφη ιδέα από τα καταστήματα Praktiker είναι αντί να χρησιμοποιήσετε τις παραδοσιακές κάλτσες για τα δώρα του Αγίου Βασίλη, να αξιοπιήσετε όμορφες πιάστρες γεμίζοντάς τες με μικρά κεράσματα και κρεμώντας τες με όμορφους κόκκινους φιόγκους.

  • Διαφορετικά, κρεμάστε λιτά και όμορφα στολίδια . Δημιουργήστε φιόγκους από κόκκινη κορδέλα και κολλήστε τους στην κορυφή των κουκουναριών. Ακολούθως δημιουργήστε θηλιές από την ίδια κορδέλα και κολλήστε τες επάνω στους φιόγκους.

  • Ή φτιάξτε μόνοι σας το πιο εντυπωσιακό στεφάνι σύμφωνα με την προσωπική σας αισθητική και τον οδηγό της Praktiker!

 

 

Τζάκι με στιλ

Οσο ο χειμώνας ρίχνει το λευκό του πέπλο και η θερμοκρασία πέφτει, η φλόγα στο τζάκι ανάβει και ζεσταίνει τις παρέες που κάθονται γύρω από αυτό. Το πλαίσιο γύρω από αυτό διακοσμείται συχνά με κορνίζες και άλλα απλά στοιχεία, ωστόσο τις γιορτές η Praktiker προτείνει να του προσθέσετε μερικές εορταστικές πινελιές!

  • Διαθέτετε άδεια μπουκάλια και αναρωτιέστε πώς να τα αξιοποιήσετε; Αφού τα καθαρίσετε καλά, μπορείτε να τοποθετήσετε στη μέση τους χαρτί περιτυλίγματος, ντύνοντάς τα, και να τα δέσετε με όμορφες κορδέλες δημιουργώντας φιόγκους.
  • Μπορείτε να προμηθευτείτε μικρά δεντράκια και να τα παρατάξετε στη σειρά είτε στο τζάκι σας είτε σε κάποιο παράθυρο, είτε ακόμη και σε μια όμορφη γωνιά οπουδήποτε στο σπίτι σας, δημιουργώντας το δικό σας Χριστουγεννιάτικο δάσος. Τοποθετήστε τα σε κασπώ της επιλογής σας (πήλινα, ή μεταλλικά) και διακοσμήστε τα με μικρές Χριστουγεννιάτικες μπάλες.

  • Δημιουργήστε μικρές φωτεινές εστίες. Σκορπίστε μικρά φαναράκια με κεριά με διάφορα αρώματα, τα οποία θα αναδείξουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Μην ξεχνάτε ότι τα Χριστούγεννα και τα κεριά πάνε μαζί.

Φυσικές πινελιές στο έλατο

Είτε έχετε στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είτε όχι, μπορείτε ακόμα και τώρα να κάνετε τη διακόσμηση του και συνολικά το χώρο στο σαλόνι σας ακόμα πιο όμορφο και εντυπωσιακό, προσθέτοντας φυσικά υλικά ανάμεσα στα λαμπερά στολίδια. Η κανέλα, το πορτοκάλι, το μήλο, τα κουκουνάρια, οι ξηροί καρποί και τα καλοψημένα μπισκότα μπορούν να γίνουν στολίδια και να μεταμορφώσουν ένα δέντρο, με τρόπο που να μην μοιάζει σε κανένα άλλο.

  • Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και ζαχαρωτά, ώστε να απολαύσετε γευστικά, αλλά και οπτικά! Ψήστε τα καλά, έχοντας όμως πρώτα ανοίξει μια σχετικά μεγάλη τρύπα στην κορυφή τους, για να μην σπάσουν στην προσπάθειά σας να περάσετε την κορδέλα ή την κλωστή. Το πιο νόστιμο και απόλυτα οικολογικό στολίδι! Δώστε χριστουγεννιάτικη όψη στα μπισκότα, βάζοντας κομματάκια σοκολάτας, γλάσσο, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς κατά την παρασκευή τους.

  • Ανοίξτε μια τρύπα με τη βοήθεια του τιρμπουσόν σε ένα καρυδότσουφλο και περάστε του μια λαμπερή κόκκινη, μάλλινη κλωστή! Θα δέσει υπέροχα με το καταπράσινο δέντρο σας! Αν θέλετε, μπορείτε να το ζωγραφίσετε με ασημένιο ή χρυσό σπρέι ή να το στολίσετε με χρυσόσκονη.

Βρείτε περισσότερα είδη στην Praktiker!

Παιδικό δωμάτιο σαν παραμύθι!

Το δωμάτιο των παιδιών μπορεί να στολιστεί με παραμυθένιο τρόπο που θα ενθουσιάσει τους μικρούς αλλά και μεγάλους λάτρεις των εορτών, με υπέροχα χρώματα, πολλά μικρά λαμπιόνια, φιγούρες και στολίδια.

 

Βρείτε τα στον κατάλογο της Praktiker!

  • Φτιάξτε μικρά κουκλίστικα δώρα από κουτιά που δεν χρησιμοποιείτε. Πρωτοτυπήστε στη συσκευασία των δώρων τυλίγοντάς τα με ένα απλό μονόχρωμο χαρτί περιτυλίγματος και δένοντάς τα με όμορφες κορδέλες σε έντονα χρώματα χρησιμοποιώντας στο σημείο του φιόγκου ζαχαρωτά.
  • Τοποθετήστε χιονονιφάδες, χιονόμπαλες, περίτεχνες φάτνες και ξύλινους καρυοθραύστες, όπως αυτά της Praktiker.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να διεκδικήσετε δύο χριστουγεννιάτικες δωροεπιταγές από την  Praktiker! Ο διαγωνισμός ισχύει από σήμερα, 19 Δεκεμβρίου και για μια εβδομάδα, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου. 

Καλές γιορτές!