ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ

Κάνε την κρεβατοκάμαρά σου το πιο σέξι δωμάτιο του σπιτιού - Τιπς από διακοσμητές


Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος στον οποίο αφήνετε ελεύθερο τον εαυτό σας κάθε βράδυ, για να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να ανανεώσετε τις δυνάμεις σας.

Ωστόσο, ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να γίνει το καταφύγιο στο οποίο κάθε ερωτευμένος θα μπορέσει να νιώσει οικεία, να απελευθερώσει τις αισθήσεις του, να απολαύσει τις προσωπικές στιγμές με το άλλο του μισό και να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη.

Για να φτιάξετε μια ιδανική και σέξι ατμόσφαιρα σε αυτό δεν αρκεί μόνο να το τακτοποιήσετε και να εξαφανίσετε την ακαταστασία ή την αρνητική ενέργεια ή ακόμα να στρώσετε καθαρά σεντόνια.

Υπάρχουν μικρά διακοσμητικά μυστικά, που σύμφωνα με τους interior designers κάνουν τη διαφορά στον πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού σας.

Μαξιλάρια

Ενα διπλό κρεβάτι χρειάζεται το πολύ δυο μεγάλα, ογκώδη διακοσμητικά μαξιλάρια, τοποθετημένα μπροστά στο κεφαλάρι και τέσσερα μαξιλάρια ύπνου.  

Κουρτίνες

Το στοιχείο «κλειδί» στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, αφού οι κουρτίνες που περιορίζουν το φως της ημέρας σε κάθε παράθυρο σας δίνουν την ευκαιρία να μείνετε στο κρεβάτι για όσες και όποιες ώρες θέλετε. Για να πετύχετε την απόλυτη χαλάρωση κρεμάστε κουρτίνες με «χοντρό» ύφασμα και απομονώστε το δωμάτιο σας από τον έξω κόσμο. 

Λαμπερές λεπτομέρειες

Τα χρώματα που προσδίδουν στο χώρο την αίσθηση της πολυτέλειας είναι ένα άλλο στοιχείο με το οποίο μπορείτε να πειραματιστείτε. Προτιμήστε αποχρώσεις του γκρι – ασημί.

Το outfit του κρεβατιού

Αν περνάτε πολλές από τις ώρες σας στο κρεβάτι, τότε επενδύστε σε υφάσματα ποιοτικά και πολυτελή. Μπορεί να κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά θα τα αγοράσετε άπαξ. Η αίσθηση του βελούδου για παράδειγμα χαρίζει αριστοκρατικό στιλ και «ζεστασιά».

Προσωπική πινελιά

Ενας τρόπος να δώσετε την προσωπική οπτική σας στο υπνοδωμάτιο είναι να επιλέξετε τα χρώματα εκείνα στη διακόσμηση που σας προκαλούν χαρά. Αν για παράδειγμα δεν είστε τύπος της έντασης, επιλέξτε το βαθύ μπλε, που ηρεμεί το νου.

Μίνιμαλ ύφος

Η γαλήνη σε αυτό το δωμάτιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό. Επιλέξτε όσο πιο απλά και μίνιμαλ υφάσματα για τη διακόσμηση και το «ντύσιμο» του κρεβατιού.

Χαλί

Αν το σπίτι σας και πιο συγκεκριμένα η κρεβατοκάμαρα σας δεν διαθέτει ξύλινο πάτωμα, τότε οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων προτείνουν να στρώσετε ένα χαλί που θα το καλύπτει από άκρη σε άκρη. Όχι μόνο προφυλάσσει από το κρύο το χειμώνα, αλλά προσδίδει στο χώρο την αίγλη που του αρμόζει.

Κουρτίνες στον τοίχο

Το πιο συνηθισμένο και λογικό για εσάς και τη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι να κρεμάτε τις κουρτίνες στα παράθυρα, όμως μπορείτε να «ντύσετε» έναν ολόκληρο τοίχο με κουρτίνες, όπως αυτός που βρίσκεται πίσω ακριβώς από το κρεβάτι. Το αποτέλεσμα της παρακάτω εκδοχής είναι συνώνυμο του έλεγαντ.

Ανεση

Ενα υπνοδωμάτιο οφείλει να προσφέρει στο ζευγάρι άνεση και ηρεμία, κάτι που δεν είναι δυνατόν να επιτευθχεί, αν ο χώρος παραμένει «φορτωμένος» με γκάτζετ ή άλλες συσκευές τεχνολογίας. Απομακρύνετε οτιδήποτε σας αποσπά την προσοχή.