POST CHRISTMAS DECORATION

Πώς να διατηρήσεις την εορταστική διακόσμηση στο σπίτι - Ακόμα και μετά τις γιορτές


Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη μέρα της νέας χρονιάς και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι σιγά σιγά θα πρέπει να αρχίσουμε να ξεστολίζουμε το σπίτι μας.

Τις γιορτινές ημέρες που μεσολάβησαν πήραμε έμπνευση, αλλάξαμε διάθεση, η φαντασία μας ενεργοποιήθηκε και είδαμε το σπίτι μας να αλλάζει: έγινε πιο ζεστό, πήρε χρώμα και λάμψη. Ομως όλα τα ωραία αργά ή γρήγορα τελειώνουν, λένε. Μπορούμε, όμως, αν το θέλουμε, να διατηρήσουμε με απλούς τρόπους την εορταστική διάθεση στο σπίτι, χωρίς να αποχωριστούμε ένα μέρος της διακόσμησης.

1) Πολλά σπίτια έχουν στολίδια με τον Άγιο Βασίλη, με αγγελάκια και διάφορα άλλα διακοσμητικά που βλέπουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αυτά μετά το πέρας αυτών των γιορτών, θα τα αποχωριστούμε. Ωστόσο υπάρχουν και στολίδια με μικρά δεντράκια (χωρίς στολίδια πάνω τους), στολίδια – κουκουνάρια και στολίδια με νιφάδες χιονιού που μπορούν να μην «κλωτσάνε» με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού και να αποπνέουν μια αίσθηση ζεστασιάς και γιορτής.

 

2) 2) Αλλη μια όμορφη διακοσμητική επιλογή είναι στολίδια με χρυσό και ασήμι που μπορούν να ενσωματωθούν στο σπίτι και να συνυπάρχουν με αρμονία και τον υπόλοιπο διάκοσμο του σπιτιού.

 

3) Τις γιορτές, είναι έξυπνο να στολίζουμε το σπίτι με πιο «ουδέτερα» διακοσμητικά στοιχεία και όχι τόσο σε έντονα χρώματα όπως κόκκινο ή πράσινο. Λευκό, χρυσό, ασήμι είναι πάντα επιλογές που μπορούν να συνυπάρχουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού το χειμώνα και να παραμένουν στη θέση τους ακόμα και μετά το τέλος των γιορτών.

 

4) Σίγουρα μετά το τέλος των γιορτών θα πρέπει να αποχωριστούμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Ωστόσο, μια καλή ιδέα είναι να διατηρήσουμε στον χώρο ένα στεφάνι στο χώρο που δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στην χειμερινή διακόσμηση του σπιτιού.