HOME DECOR

Οι πινελιές στη διακόσμηση που ξεχνάς, αλλά ένας ειδικός πάντα παρατηρεί


Το σπίτι σας αποτελεί όχι μόνο κομμάτι της ιδιοκτησίας σας, αλλά και χώρο που σας εμπνέει καθημερινά.

Με στοιχεία από την προσωπική σας αισθητική, με επιρροές από τις τάσεις της μόδας ή την κριτική ματιά των ειδικών διακόσμησης, γίνεται το καταφύγιο σας, που οφείλει να χαρακτηρίζεται από λειτουργικότητα, άνεση, κομψότητα και στιλ ανεξάρτητα από το ύφος του.

Μπορείτε να επενδύσετε πολλά χρήματα στη διαμόρφωση του ή να διαλέξετε οικονομικότερες λύσεις που ωστόσο θα σας χαρίσουν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αισθάνεστε χαρά και ενθουσιασμό με αυτό.

Παρόλα αυτά στην προσπάθεια ανανέωσης του χώρου σας, ενδέχεται να παραλείψετε από απειρία ορισμένες πινελιές στη διακόσμηση, σύμφωνα με το διακοσμητή εσωτερικών χώρων Αλεξ Παπαχρηστίδη.

Κουρτίνες

Πολλοί άνθρωποι υποτιμούν τη σημασία των κουρτινών, όμως αυτές μαζί με μια ταπετσαρία και ένα χαλί τύπου μοκέτα, δίνουν στο χώρο μια χαλαρότητα και μια αίσθηση πολυτέλειας, δημιουργώντας το κατάλληλο πεδίο για τα έπιπλα και τα έργα τέχνης.

Επιρροές από άλλους χώρους

Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη πιστεύω πως είναι η τάση των ανθρώπων να αντιγράψουν τη διακόσμηση ενός ξενοδοχείου και να την υιοθετήσουν στο σπίτι τους, όμως αυτό είναι κάπως απρόσωπο.

Το μέγεθος στο χαλί

Συνήθως ελάχιστη σημασία δίνεται στο μέγεθος που έχει κάθε χαλί στο χώρο, αλλά όταν πρόκειται για ένα ευρύχωρο δωμάτιο, τότε ένα μεγάλο χαλί θα κάνει τη διαφορά και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Αμπαζούρ

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τη σωστή αγορά ως προς τα αμπαζούρ ώστε να είναι σικ και προτιμήστε μικρότερα μεγέθη.

Φυτά και λουλούδια

Κάτι που ο συγκεκριμένος διακοσμητής εσωτερικών χώρων θεωρεί πολύ σημαντικό, παρότι τις περισσότερες φορές δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία, είναι ο ρόλος των λουλουδιών και των φυτών στη διακόσμηση. Εκτός από κόζι ατμόσφαιρα, αυτά τα στοιχεία χαρίζουν «ζωντάνια» στο χώρο.

Υπό το φως των κεριών

Δημιουργεί μια όμορφη και ρομαντική ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο του σπιτιού και ιδιαίτερα, όταν σε αυτόν απολαμβάνετε στιγμές διασκέδασης.

Αξεσουάρ

Αυτό που κάνει τους χώρους με άποψη να διαφέρουν από εκείνους με κοινή διακόσμηση είναι τα πολύ ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα αξεσουάρ που προστίθενται. Στις μέρες μας δεν είναι άλλωστε δύσκολο να αποκτήσει κανείς τέτοια κομμάτια. Μάλιστα, ο κύριος Παπαχρηστίδης παροτρύνει τους πελάτες του να προτιμήσουν αντικείμενα τα οποία θα τους άρεσε να συλλέγουν, όπως για παράδειγμα μικρά γλυπτά.

Τα αποκτήματα από τα ταξίδια

Ανάμεσα στα στοιχεία που είναι δυνατόν να ανανενώσουν ένα χώρο βρίσκονται και τα διακοσμητικά αντικείμενα από τα ταξίδια, όχι όμως εκείνα που θα κάνουν το σπίτι να μοιάζει με κατάστημα αναμνηστικών ειδών.