shutterstock
shutterstock
HOME ISSUES

Tα 10 απαραίτητα πράγματα που χρειάζεται κάθε μεγάλη ή μικρή κρεβατοκάμαρα


Λένε, ότι το μέγεθος μετράει πολύ, αλλά όταν μιλάμε για «βελούδινο» ύπνο, τότε σίγουρα το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που τον καθορίζει.

Τα τετραγωνικά είναι άλλοτε μεγαλύτερα και άλλοτε μικρότερα, ανάλογα και με τη γενικότερη διαρρύθμιση του σπιτιού, που πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας.

Η πρόκληση λοιπόν αφορά στο να διακοσμήσετε κάθε είδους κρεβατοκάμαρα με τρόπο, ώστε και να αξιοποιήσετε κάθε γωνιά της, αλλά και να δημιουργήσετε έναν ευχάριστο για εσάς χώρο, που θα σας αποφορτίζει καθημερινά από την κούραση, το στρες και το άγχος της απαιτητικής και γεμάτης υποχρεώσεις ζωής.

Μπορείτε να κάνετε την αρχή, με 10 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να υπάρχουν σε αυτήν.

Επενδύστε στα πόδια σας – Το «ζεστό» χαλί

Ενα από τα πράγματα που είναι δυνατόν να καταστρέψει το πρωινό σας ξύπνημα είναι το κρύο πάτωμα, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, που η θερμοκρασία αγγίζει το μείον. Προτιμήστε ένα μικρότερο χαλί, όπως αυτά που μοιάζουν με τις παλιές βελέντζες της γιαγιάς και τοποθετήστε το από τη μεριά του κρεβατιού που σηκώνεστε όταν ξυπνάτε. Οταν πατήσετε επάνω σε αυτό, η αίσθηση θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Διαλέξτε ένα «θέμα» για το υπνοδωμάτιο

Θεωρείτε ότι τα σχέδια στους τοίχους αφορούν μόνο στα δωμάτια των μικρών παιδιών, που λατρεύουν τις πριγκίπισσες και τους σούπερ ήρωες; Ενα συγκεκριμένο «θέμα» στο δωμάτιο όχι μόνο προσθέτει ένα ντιζαϊνάτο touch στη διακόσμηση, αλλά χαλαρώνει τις αισθήσεις μέσα από την αρμονία που δημιουργεί.

shutterstock
shutterstock

Βρείτε το σωστό αριθμό των μαξιλαριών

Ενα κρεβάτι πρέπει να κοσμείται με τόσα μαξιλάρια, όσα και θα το κάνουν να μοιάζει πολυτελές, άνετο και χουχουλιάρικο, χωρίς να δείχνει υπερβολικό. Ανάλογα και με τις διαστάσεις του, ο κατάλληλος αριθμός κυμαίνεται ανάμεσα σε δύο και έξι μαξιλάρια.

shutterstock
shutterstock

Δημιουργείστε μια γωνιά για να κάθεστε

Αν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο, μπορείτε να παραμείνετε στο κρεβάτι, ωστόσο οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων προτείνουν μια πολύ έλεγαντ εναλλακτική για τις ώρες που θέλετε να παραμείνετε στην κρεβατοκάμαρα. Δημιουργήστε μια γωνιά στην οποία θα χαλαρώνετε με ή χωρίς παρέα, αν φυσικά ο χώρος σας το επιτρέπει. Προσθέστε ένα μικρό γραφείο ή μια πολυθρόνα.

Απομακρύνετε την τηλεόραση και άλλες συσκευές

Η κρεβατοκάμαρα είναι το ιδανικό μέρος για να κοιμηθείτε και να ηρεμήσετε. Είναι γνωστό, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι από όσους έχουν τοποθετήσει σε αυτήν μια τηλεόραση, τείνουν να την αφήνουν ανοιχτή με τη δικαιολογία ότι θα τους βοηθήσει να κοιμηθούν πιο γρήγορα, αλλά τελικά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Απομακρύνετε οτιδήποτε σας αποσπάει την προσοχή και όχι μόνο θα αισθανθείτε μεγαλύτερη χαρά, αλλά θα αποκτήσετε περισσότερο χώρο για βοηθητικά έπιπλα.

Διακοσμήστε τα αναμνηστικά που συλλέγετε και αγαπάτε

Δεν χρειάζεται φυσικά να εκθέσετε όλα τα σουβενίρ από τα ταξίδια σας, αλλά πιθανότατα υπάρχουν αντικείμενα που είτε έχετε αγοράσει εσείς είτε σας τα έχουν δωρίσει, σας φέρνουν στο μυαλό ευχάριστες σκέψεις, με αποτέλεσμα να χαμογελάτε.

Στολίστε το κομοδίνο με τα κατάλληλα αντικείμενα

Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι σελίδες των περιοδικών που αφορούν στη διακόσμηση του σπιτιού γεμίζουν συχνά με υπνοδωμάτια, τα κομοδίνα των οποίων είναι πάντοτε κομψά διακοσμημένα. Αφήστε επάνω τους ένα βιβλίο που διαβάζετε, ένα μικρό φυτό ή ένα λουλούδι, το ποτήρι με το νερό σας και φυσικά μην ξεχάσετε το αμπαζούρ που θα φωτίσει το χώρο.

Επιλέξτε ένα υπέροχο στρώμα για το κρεβάτι σας

Κανείς δεν απολαμβάνει ποιοτικό ύπνο, χωρίς πόνους στη μέση ή το υπόλοιπο σώμα, αν δεν επενδύσει σε ένα καλό και ανατομικό στρώμα, που θα στηρίζει και θα ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη.

«Ντύστε» τους τοίχους με φωτογραφίες

Το μυαλό σας θα πάει αμέσως στις οικογενειακές φωτογραφίες, ωστόσο οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων συμβουλεύουν, ότι αυτές είναι καλύτερο να διακοσμήσουν κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού. Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι λιγότερο φορτισμένη συναισθηματικά, για αυτό κρεμάστε πορτρέτα ή εικόνες που κοιτάζοντας τες ηρεμούν και ταξιδεύουν το νου.

shutterstock
shutterstock

Προσθέστε στο υπνοδωμάτιο μια σέξι πινελιά

Ακόμα και οι πιο χαλαρωτικοί χώροι κρύβουν μια σέξι πλευρά. Ενα περίτεχνο φωτιστικό, ένας πολυέλαιος, το σκούρο χρώμα στον τοίχο ή ένα oversized κεφαλάρι κάνουν τη διαφορά. Κρατήστε την ισορροπία επιλέγοντας δύο μόνο στοιχεία.