ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ TOUCH

Βάλε ιντάστριαλ στοιχεία στο σπίτι σου -6 τρόποι


Βιομηχανική διακόσμηση ή αλλιώς ιντάστριαλ.

Το στιλ που έχει χαρακτηρίσει πολλά από τα στέκια των μεγαλουπόλεων και κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο στη διακόσμηση των σπιτιών, όχι μόνο των παλαιών που αναδιαμορφώθηκαν αλλά και των σύγχρονων διαμερισμάτων, αρχής γενομένης από τα λοφτς.

Τραχιές επιφάνειες, υλικά στην φυσική τους κατάσταση που υποδεικνύουν το βιομηχανικό παρελθόν, μεταλλικά στοιχεία, ατσάλι, ξύλο, τούβλα και φυσικά χρώματα συνθέτουν το παζλ του δημοφιλούς ντέκορ τρεντκ και δένονται αρμονικά με τα δωμάτια δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η αφαιρετική αισθητική με τα ψυχρά χρώματα και τα μονόχρωμα υφάσματα «σπάει» τη μονοτονία και δείχνει μια διάθεση δημιουργικότητας.

Σκέφτεστε πως είναι καθαρά αντρική υπόθεση;

Λάθος, αφού ταιριάζει και στο γυναικείο κοινό και μπορείτε να την υιοθετήσετε, ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό που θα δώσει στο χώρο σας ένα φιλόξενο χαρακτήρα διατηρώντας την ισορροπία.

  • Καταλήξτε στη συνολική εικόνα του χώρου

Εμπνευστείτε από τους παρακάτω δημιουργικούς συνδυασμούς. Το βιομηχανικό στοιχείο μπλέκεται με την μπόχο αισθητική ή με εκείνες τις αναφορές από το μεσαίωνα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να διαμορφώσετε ένα διαχρονικά σικ χώρο ή ένα αυστηρά βιομηχανικό.

  • Διαλέξτε ρουστίκ χρώματα

Η επιλογή της σωστής χρωματικής παλέτας είναι καθοριστικός παράγοντας για το σχεδιασμό οποιουδήποτε χώρου. Χαλιά, έπιπλα, φωτισμός και άλλα στοιχεία θα έχουν τα χρώματα που εσείς αποφασίσατε και πάλι με βάση την προτίμηση σας. Αν ωστόσο, το σπίτι σας έχει εμφανή στοιχεία ξύλου ή τούβλου τότε οι ρουστίκ αποχρώσεις που περιλαμβάνουν μπεζ και καφέ είναι ιδανικές. Ο καναπές, οι πολυθρόνες και το τραπέζι πρέπει να έχουν την όψη του «καμένου» καφέ χρώματος.

  • Αγοράστε εντυπωσιακά έπιπλα από ξύλο

Είτε πρόκειται για το τραπεζάκι του καφέ είτε για κάποιο άλλο τραπέζι μέσα στο σαλόνι σας, αυτό πρέπει να είναι φτιαγμένο από ξύλο και μάλιστα η επιφάνεια του να μοιάζει τραχιά. Παρόλα αυτά το ίδιο αυτό έπιπλο μπορεί να συνδυάζεται με ατσάλι.

Οι βιομηχανικού τύπου καρέκλες και οι καναπέδες έχουν ως συνήθως δερμάτινο φινίρισμα και παρότι τα υλικά μοιάζουν, το σχέδιο μπορεί να διαφέρει. 

  • Επιλέξτε με προσοχή τα χαλιά

Ως προς την επιλογή των χαλιών η βιομηχανική διακόσμηση έχει περιορισμένες μάλλον επιλογές. Αποφύγετε χαλιά που έχουν υπερβολικά ζωντανά χρώματα ή είναι εξαιρετικά σικ όπως αυτά της αφηρημένης τέχνης ή έχουν γεωμετρικά μοτίβα. Προτιμήστε τα σκούρα χρώματα, όπως το γκρι, το κεραμιδί, το βυσσινί, το μπλε. 

  • Διακοσμήστε με στοιχεία που δημιουργούν αντιθέσεις

Στην επιλογή των διακοσμητικών αξεσουάρ υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία και άνεση. Μαξιλάρια, πουφ και καλύμματα πρέπει να συμπληρώνουν χρωματικά το χαλί και να έχουν κάποιο δερμάτινο στοιχείο. Το θετικό της ιντάστριαλ αισθητικής είναι οι ουδέτεροι τόνοι στα έπιπλα που επιτρέπουν τις αντιθέσεις μέσω των αξεσουάρ.

  • Επενδύστε στο κατάλληλο φωτιστικό

Στη βιομηχανική αισθητική συναντάμε δύο ειδών φωτιστικά: τα βίντατζ και τα μοντέρα, με γεωμετρικά σχέδια φωτιστικά. Αν και γενικότερα ο φωτισμός στα σπίτια είναι κάτι στο οποίο ελάχιστοι δίνουν σημασία, σε αυτή τη διακόσμηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί βοηθάει στη διαμόρφωση του ύφους. Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα μόνο κομμάτι ή σε περισσότερα μικρά.