8 ιδέες διακόσμησης που μπορείς να αντιγράψεις από το σπίτι της γιαγιάς σου (τα σεμεδάκια είναι μόδα) | 0 bovary.gr
8 ιδέες διακόσμησης που μπορείς να αντιγράψεις από το σπίτι της γιαγιάς σου (τα σεμεδάκια είναι μόδα) | 0 bovary.gr
15|03|2017 16:30
SHARE
VINTAGE

8 ιδέες διακόσμησης που μπορείς να αντιγράψεις από το σπίτι της γιαγιάς σου (τα σεμεδάκια είναι μόδα)


Η γιαγιά αφήνει την προίκα της και ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσετε.

Αν ανατρέξετε στις μνήμες σας και στο σπίτι της γιαγιάς σας, τότε σίγουρα θα θυμηθείτε εκείνες τις γωνιές που ήταν διακοσμημένες με μπαούλα ή σεμεδάκια, αλλά και τις βελέντζες που ζέσταιναν το πάτωμα το χειμώνα.

Οι εποχές έρχονται και παρέρχονται και το ίδιο συμβαίνει με τη μόδα και τις τάσεις της, όχι μόνο στα ρούχα, αλλά και στη διακόσμηση.

Το σπίτι της γιαγιάς μοιάζει με θησαυροφυλάκιο για εσάς που θέλετε να ανανεώσετε το χώρο σας, αλλά έχετε εξαντλήσει τις πηγές έμπνευσης σας.

Σε αυτό μπορείτε να βρείτε αντικείμενα κλασικά και διαχρονικά, που παρότι μπορεί να μην σας ενθουσίαζαν κάποτε, πια είναι δυνατόν να αποτελέσουν βασικά κομμάτια της διακόσμησης σας, η οποία θα έχει βίντατζ επιρροές και ρομαντικά στοιχεία.

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα έπιπλα και αξεσουάρ, πάρτε μερικές ιδέες και αλλάξτε το σπίτι σας. Η γιαγιά ξέρει καλύτερα!

  • Ντύστε τους τοίχους με φλοράλ ταπετσαρίες

Αν και το μίνιμαλ αποτελεί μια ιδιαίτερα αγαπητή τάση στη διακόσμηση, μπορείτε να ντύσετε έναν από τους τοίχους με φλοράλ ταπετσαρία σε παστέλ αποχρώσεις, που θα χαρίσει μια ρομαντική νότα στην ατμόσφαιρα.

shutterstock
shutterstock
  • Στρώστε τα σεμεδάκια

Ηταν ένα από τα αγαπημένα – χειροποίητα- αξεσουάρ της γιαγιάς. Ηταν τα έργα τέχνης της. Με αυτά περνούσε την ώρα της και δημιουργούσε. Βγάλτε την προίκα από τα συρτάρια σας και στρώστε τα σεμεδάκια στο τραπεζάκι του καφέ ή σε κάποιο άλλο έπιπλο. Μπορείτε επίσης να ενώσετε πολλά περισσότερα μαζί ράβοντας τα και να φτιάξετε ένα ράνερ.

shutterstock
shutterstock
  • Αγοράστε ένα σιδερένιο κρεβάτι

Ξεχάστε τα κρεβάτια από ξύλο και το βελούδινο προσκέφαλο. Προτιμήστε το βίντατζ κρεβάτι της γιαγιάς από σίδερο με κάγκελα και κρεμάστε από το ταβάνι τούλι ή άλλο ύφασμα για να κάνετε το χώρο παραμυθένιο.

shutterstock
shutterstock
  • Βάλτε το ροζ παλ στο μπάνιο σας

Μια από τις τάσεις που κυριαρχούσαν στην εποχή των  '40s και '50s , αυτή του ροζ παλ στο μπάνιο, επανέρχονται στη διακόσμηση. Ροζ πλακάκια συνδυάζονται με το λευκό και με πολύχρωμα λουλούδια, προσδίδοντας μια ηρεμία στο χώρο.

shutterstock
shutterstock
  • Βίντατζ βαλίτσες και μπαούλα

Θα τα συναντήσετε σε κάθε σπίτι παππούδων και αυτό γιατί τα μπαούλα και οι βαλίτσες χρησίμευαν ως αποθηκευτικοί χώροι για τα σεμεδάκια, τα πλεκτά, τα κεντήματα και όλα τα έργα της γιαγιάς. Σήμερα, ταιριάζουν άψογα στη διακόσμηση του σπιτιού. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην είσοδο του σπιτιού, στο χολ ή στα πόδια του κρεβατιού.

shutterstock
shutterstock
  • Στολίστε τα τσαγιερά

Σας αρέσει να καλείτε τους φίλους σας στο σπίτι για τσάι; Φυλάξτε τα τσαγιερά της γιαγιάς και στολίστε τα σε ένα σύνθετο με βιτρίνα ή σε ένα ράφι, όπου θα βρίσκονται σε κοινή θέα.

shutterstock
shutterstock
  • Κρεμάστε δαντελένιες κουρτίνες

Θυμίζουν σε κάθε περίπτωση το σπίτι της γιαγιάς. Το ύφος τους είναι άκρως ρομαντικό και παρότι διαφανείς, είναι από τα πιο αγαπημένα σχέδια στη διακόσμηση. Επιλέξτε εκρού ή λευκές και συνδυάστε τες με άλλες φλοράλ κουρτίνες από πιο χοντρό ύφασμα.

shutterstock
shutterstock
  • Διακοσμήστε τους τοίχους με πιάτα

Μια κλασική πινελιά στο σπίτι της γιαγιάς ήταν πάντοτε τα πιάτα στους τοίχους. Ευφάνταστα σερβίτσια σε διάφορες αποχρώσεις μπορούν να αντικαταστήσουν τις κορνίζες και τους πίνακες.

shutterstock
shutterstock