shutterstock
shutterstock
23|03|2017 13:21
SHARE
ΕΦΕ ...ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ!

Βάλε τέρμα στην ακαταστασία απομακρύνοντας μόνο ένα αντικείμενο από κάθε δωμάτιο


Η καθαριότητα του σπιτιού μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητη. Οταν όμως αυτή απαιτεί εξονυχιστικό έλεγχο όλων των σημείων ώστε να λάμψει από άκρη σε άκρη, τότε σημαίνει πως πρέπει να αφιερώσεις μια ολόκληρη ημέρα.

Τι θα έλεγες αν απλά άλλαζες το κόνσεπτ με βάση το οποίο κάνεις την εβδομαδιαία σου «φασίνα», υιοθετώντας πολύ πιο εύκολες και έξυπνες πρακτικές, που θα διώξουν την ακαταστασία σε χρόνο dt;

Αν έχεις αρχίσει να το σκέφτεσαι σοβαρά, τότε η Σόφι Μιούρα του My Domaine είναι η λύση σου, αφού επινόησε το πιο πρακτικό πλάνο.

Η ιδέα της βασίζεται στο να πετάξεις, να δωρίσεις ή απλά να απομακρύνεις αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς και τόσο συχνά από κάθε χώρο.

Στην κουζίνα

Πολλά από τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτό το χώρο θα σε κάνουν να αναρωτηθείς, πότε και πώς βρέθηκαν εκεί. Είναι πολύ πιθανό να τα άφησε κάποιος από τους επισκέπτες σου ή να τα ξέχασες μετά από κάποια γιορτή. Αρκεί να απαλλάξεις την κουζίνα από αυτά και αμέσως θα την κάνεις να δείχνει πιο καθαρή και οργανωμένη.

Στην κρεβατοκάμαρα

Είναι ο πιο προσωπικός σου χώρος μέσα στο σπίτι. Εκεί ξεκουράζεσαι, εκεί χαλαρώνεις, εκεί απολαμβάνεις τις πιο πικάντικες και παιχνιδιάρικες προσωπικές σου στιγμές και φυλάς αντικείμενα που είναι συνδεδεμένα με αναμνήσεις. Ωστόσο, θα πρέπει να διαχωρίσεις αυτά που δεν έχουν κανένα νόημα για εσένα πια και να τα ξεφορτωθείς. 

pexels.com
pexels.com

Στο μπάνιο

Ως γυναίκα θα έχεις αγοράσει δεκάδες διαφορετικά προϊόντα για την περιποίηση του σώματος σου, τα οποία όμως καταλήγουν να συσσωρεύονται στα ράφια και στην μπανιέρα, αλλά τα χρησιμοποιείς σπάνια είτε γιατί δεν σε ικανοποιούν ποιοτικά είτε γιατί το ξεχνάς. Το αποτέλεσμα; Κάνουν το μπάνιο να μοιάζει ακατάστατο και βρώμικο, ενώ σου στερούν την άνεση στις κινήσεις.

Στην τραπεζαρία

Τα κεριά και μάλιστα τα αρωματικά είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που δημιουργούν την ωραία, χαλαρή και ταυτόχρονα ρομαντική ατμόσφαιρα στην τραπεζαρία, εκεί όπου περιμένεις να δειπνήσεις με οικογένεια και φίλους. Ομως, επειδή ακριβώς σου αρέσει να αγοράζεις συνέχεια καινούρια και διαφορετικά αρωματικά κεριά, τα περισσότερα μένουν μισοτελειωμένα στο χώρο. Αν θέλεις να απαλλαγείς από αυτά, άναψε τα καθώς κάνεις το μπάνιο σου και κάνε το χώρο της τραπεζαρίας να μοιάζει πεντακάθαρος.

PEXELS.COM
PEXELS.COM

Στο σαλόνι

Είναι αναμφίβολα ο χώρος που μπορεί να γεμίσει με ότι άχρηστο αντικείμενο μπορείς να φανταστείς. Για παράδειγμα ένα περιοδικό που χάζευες απολαμβάνοντας τον καφέ σου ή ένα διαφημιστικό φυλλάδιο. Αντί να τα βάλεις κάτω από το τραπεζάκι του καφέ, πέταξε τα, πριν γίνουν μια ντουζίνα. Επίσης, πολύτιμο χώρο καταλαμβάνουν τα διακοσμητικά μαξιλάρια ή άλλα αξεσουάρ.

shutterstock
shutterstock