Οργάνωσε το σπίτι σου ανάλογα με το χαρακτήρα σου -Ναι, υπάρχει τρόπος | 0 bovary.gr
Οργάνωσε το σπίτι σου ανάλογα με το χαρακτήρα σου -Ναι, υπάρχει τρόπος | 0 bovary.gr
24|03|2017 17:28
SHARE
ΒΡΕΣ ΤΟ ΣΤΙΛ ΣΟΥ

Οργάνωσε το σπίτι σου ανάλογα με το χαρακτήρα σου -Ναι, υπάρχει τρόπος


Η ψυχολογική διάθεση παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα ενός χώρου.

Σκεφτείτε εκείνες τις φορές που αφήσατε το σπίτι ακατάστατο, με τα ρούχα πεταμένα από εδώ και από εκεί. Πιθανότατα σας συνέβη σε μια φάση έντονου στρες και πίεσης.

Από την άλλη σκεφτείτε πόσο φροντισμένος είναι ο χώρος αυτός, όταν αισθάνεστε ευτυχία, γιατί περιμένετε τους καλεσμένους σας ή γιατί διανύετε μια περίοδο έρωτα.

Οταν όμως μιλάμε για τη διακόσμηση, η προσωπικότητα σας έρχεται να καθορίσει την αισθητική του χώρου.

Διαβάστε, πως οι πτυχές του εαυτού σας μπορούν να εξωτερικευτούν με διακοσμητικές επιλογές που σας ταιριάζουν απόλυτα.

  • Αν είστε ανοιχτόμυαλος άνθρωπος...

Αυτό το χαρακτηριστικό αφορά στην αποδοχή των νέων εμπειριών. Ενας τέτοιος άνθρωπος είναι πιο δημιουργικός, αγαπάει την περιπέτεια, ενώ ταυτόχρονα είναι περίεργος. Αν ανήκετε στην κατηγορία τω ν δεκτικών ανθρώπων, τότε σας ταιριάζει μια διακόσμηση αντισυμβατική και ξεχωριστή, μια διακόσμηση που θα αλλάζει τακτικά στην προσπάθεια σας να ανακαλύψετε όλες τις δυνατότητες και τις οπτικές του χώρου σας.

Σε αντίθεση με εσάς, οι παραδοσιακοί και πιο συγκρατημένοι άνθρωποι λατρεύουν το κλασικό και διαχρονικό στοιχείο, που προκύπτει μέσα από ουδέτερες αποχρώσεις και δίνει προτεραιότητα στα φυσικά υλικά όπως το ξύλο.

shutterstock
shutterstock
  • Αν είστε άνθρωπος της λεπτομέρειας...

Στην περίπτωση που είστε τελειομανής χαρακτήρας, τότε αυτό σημαίνει πρακτικά, πως σας αρέσει η οργάνωση, η πειθαρχία και το πρόγραμμα. Αυτό καθορίζει και τον τρόπο με τον οποίο για παράδειγμα αποθηκεύετε τα πράγματα στο σπίτι σας. Το γραφείο, η ντουλάπα ή η κουζίνα σας θα είναι άψογα οργανωμένα πάντοτε.

Σε αντίθεση με εσάς, οι άνθρωποι που δεν ασχολούνται σχολαστικά με κάθε θέμα, τείνουν να ζουν συχνά στην ακαταστασία και είναι αυθόρμητοι. Την ευτυχία σας φέρνει η λιγότερο αυστηρή οργάνωση μέσα στο σπίτι, για αυτό αναζητήστε αξεσουάρ που είναι εύκολα στην τοποθέτηση, όπως τα μεγάλα διακοσμητικά καλάθια.

shutterstock
shutterstock
  • Αν είστε εξωστρεφής χαρακτήρας...

Η εξωστρέφεια έχει να κάνει με το πόσο ομιλητικός και κοινωνικός είναι ένας άνθρωπος. Το σπίτι που σας ταιριάζει θα πρέπει να έχει διακόσμηση φιλική και φιλόξενη, για όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της οικογένειας σας και τους φίλους σας. Ενας τριθέσιος καναπές, μια μεγάλη τραπεζαρία, ογκώδη πουφ και άλλες τέτοιες ιδέες είναι ιδανικές, γιατί προσδίδουν άνεση.

Σε αντίθεση με εσάς, οι εσωστρεφείς χαρακτήρες χρειάζονται έναν χώρο χωρίς μεγάλες διαστάσεις, έναν χώρο τόσο -όσο για τους απαραίτητους μόνο επισκέπτες ή και για τους ίδιους.

shutterstock
shutterstock
  • Αν είστε άνθρωπος που τα πηγαίνει καλά με τους γύρω του...

Σε αυτήν την περίπτωση είστε φιλάνθρωπος και σας διακρίνει η ευγένεια στους τρόπους. Σας ταιριάζει ένας χώρος που είναι αρκετά μεγάλος, που θα σας επιτρέπει να μοιράζεστε δραστηριότητες με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Από την άλλη μεριά, αν σημειώνετε αντίθετα χαρακτηριστικά, ίσως να αντιμετωπίζετε κάποια θέματα συνεργασίας με το περιβάλλον σας. Ετσι επικεντρώνεστε στη δημιουργία ενός χώρου πολύ άνετου, αλλά αφιερωμένου στον εαυτό σας, ένα ησυχαστήριο, όπως ένα δωμάτιο με το προσωπικό σας γραφείο ή ένα χώρο αναψυχής ή τέχνης.

shutterstock
shutterstock
  • Αν είστε νευρικός χαρακτήρας...

Στην περίπτωση που η απάντηση είναι «ναι», τότε αυτό θα πει, πως σας κυριεύουν η ένταση και το άγχος. Πρέπει λοιπόν να αντισταθμίσετε αυτό το γεγονός επιλέγοντας χρώματα για τους χώρους του σπιτιού σας που δρουν χαλαρωτικά, όπως οι παστέλ αποχρώσεις και οι πιο ψυχροί τόνοι, σαν το (ανοιχτό) μπλε.

Σε αντίθεση με εσάς, οι ζεν τύποι θα προτιμούσαν να έχουν ένα σπίτι με μίνιμαλ αισθητική και ουδέτερους τόνους, που θα τους χαρίσει τη γαλήνη που επιζητούν. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, καλό θα ήταν να προσθέσετε λίγη ενέργεια και ενδιαφέρον στο χώρο σας με μικρές διακοσμητικές πινελιές σε έντονα χρώματα, που θα κάνουν την αντίθεση, όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο, αλλά θα διατηρήσουν την κομψότητα στην αισθητική.

shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock