7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο σπίτι πριν γεννηθεί το μωρό | 0 bovary.gr
7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο σπίτι πριν γεννηθεί το μωρό | 0 bovary.gr
29|03|2017 17:24
SHARE
BABY ON THE WAY?

7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο σπίτι πριν γεννηθεί το μωρό


Ο ερχομός ενός νεογέννητου μωρού στο σπίτι συνοδεύεται από συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού, συγκίνησης, αλλά και άγχους για όλους τους νέους γονείς και για το λόγο αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, για τη φροντίδα του αλλά και την προσαρμογή.

Ακόμα κι αν έχετε προνοήσει για την αγορά των ρούχων που θα φορέσει για πρώτη φορά, για τα μπιμπερό, τις πάνες, τα αφρόλουτρα, το παιδικό δωμάτιο, το καρότσι και άλλες λεπτομέρειες, θα πρέπει να κάνετε δώσετε την ίδια προσοχή και στους χώρους του σπιτιού, που θα ζήσει το νέο μέλος.

Οι παρακάτω συμβουλές έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης του.

Βεβαιωθείτε για την πλήρη ασφάλεια των χώρων

Τα μωρά όταν πια «ξεπεταχτούν», αρχίζουν και κάνουν βόλτες μέσα στο σπίτι και πολλές φορές τυχαίνει να μην βρίσκονται στο οπτικό σας πεδίο. Φροντίστε να αποθηκεύσετε σε ασφαλές σημείο τα απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα που έχουν μέσα τους επικίνδυνα χημικά και κλειδώστε τα ντουλάπια ώστε να μην ανοίγουν.

Προετοιμάστε το χώρο για τους καλεσμένους σας

Είναι πολύ πιθανό, τον πρώτο καιρό της επιστροφής σας στο σπίτι από το μαιευτήριο, να χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου συγγενικού ή φιλικού προσώπου. Για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή και σας πιάσει πανικός, ετοιμάστε το χώρο φιλοξενίας του προσώπου αυτού και οργανωθείτε με οτιδήποτε θα μπορούσε να χρειαστεί: από τα καθαρά σεντόνια μέχρι τη δική του οδοντόβουρτσα και τις πετσέτες. 

shutterstock
shutterstock

Απαλλαγείτε από τα μικρόβια

Οι πιο βρόμικες περιοχές είναι εκείνες που δεν είχατε καν φανταστεί: ο νεροχύτης στην κουζίνα, το σφουγγάρι των πιάτων, οι επιφάνειες κοπής, η θήκη για τις οδοντόβουρτσες. Αν θέλετε να αγγίζετε τα πάντα στο σπίτι χωρίς φόβο, κάντε τακτική απολύμανση.

shutterstock
shutterstock

Κάντε χώρο στο ψυγείο σας

Μπορεί να θηλάζετε το μωρό σας, όμως ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση το ψυγείο σας πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα για τη διατροφή σας φαγητά, αλλά και υλικά που θα χρησιμοποιήσετε εύκολα και γρήγορα κατά την επίσκεψη των φίλων. Ξεκινήστε από την κορυφή του ψυγείου και πετάξτε τα προϊόντα που ξεχάσατε ότι έληξαν ή εκείνα που έχουν μείνει μισά μέσα στα τάπερ. Καθαρίστε τα ράφια του ψυγείου με ένα σφουγγάρι που θα το έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό με ξύδι και επαναλάβετε κάθε εβδομάδα.

Αναδιαμορφώστε την κουζίνα σας

Κοιτάξτε ξανά τον πάγκο και τα ντουλάπια σας και σκεφτείτε ποιες από τις συσκευές που άλλοτε χρησιμοποιούσατε μπορούν πια να κατέχουν πρώτη θέση στην κουζίνα σας. Προφανώς και θα θέλετε κοντά σας την καφετιέρα σας, όμως μπορείτε να αντικαταστήσετε για λίγο καιρό τις λιγότερο χρήσιμες συσκευές, με εκείνες που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του μωρού σας.

Οργανώστε το πλυντήριο

Σύντομα θα διαπιστώσετε, ότι το μικρό σας αγγελούδι έχει την τάση να δημιουργεί έναν κακό χαμό από...άπλυτα ρούχα! Για το λόγο αυτό θα πρέπει να οργανώσετε εκ νέου το πλυντήριο σας ώστε η διαδικασία να είναι πιο εύκολη, πρακτική και λιγότερο χρονοβόρα. Αγοράστε ένα μεγαλύτερο καλάθι για τα άπλυτα, βάλτε συχνότερα πλυντήριο ώστε να μην υπάρχει χαμός ή δεν προλαβαίνετε με το σίδερο και την τοποθέτηση τους στις ντουλάπες, προετοιμαστείτε κατάλληλα για τους δύσκολους λεκέδες, αγοράζοντας τα κατάλληλα απορρυπαντικά.

Αντιμετωπίστε την καθημερινή βρωμιά

Ενα καθαρό, λαμπερό και τακτοποιημένο σπίτι δεν μοιάζει ποτέ όπως παλιά, όταν υπάρχουν μέσα μπόμπιρες, για αυτό και οι περισσότερες μαμάδες τρέχετε συνέχεια με την σκούπα στο χέρι. Για τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ένα πανί με μικροϊνες το οποίο είναι περισσότερο απορροφητικό από ότι για παράδειγμα το χαρτί κουζίνας, ενώ είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά καθημερινά. Για τα σκουπίδια, χωρίστε τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα σε ξεχωριστούς κάδους και διατηρήστε το χώρο σας καθαρό, φροντίζοντας παράλληλα το περιβάλλον.

shutterstock
shutterstock