shutterstock
shutterstock
31|03|2017 14:20
SHARE
ΤΟ STATEMENT ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Κάνε... εμπριμέ τον ένα τοίχο -Μια νέα ιδέα για τη διακόσμηση του μπάνιου


Παρότι το μπάνιο είναι ο χώρος που επισκέπτεστε καθημερινά ίσως και πιο συχνά σε σχέση με κάθε άλλο χώρο, συχνά καταλήγει να είναι παραμελημένος.

Ταυτόχρονα, η άποψη ότι τα είδη υγιεινής πρέπει να είναι ολόλευκα, δημιουργεί ένα μονότονο, χωρίς ζωντάνια και ψυχρό περιβάλλον, που δεν είναι και τόσο ελκυστικό για όλες εκείνες τις φορές που θέλετε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό μπάνιο.

Ωστόσο, οι ειδικοί στη διακόσμηση και τις ανακαινίσεις θεωρούν ότι αυτό το τμήμα του σπιτιού οφείλει να είναι ιδιαίτερο, εντυπωσιακό και να διακρίνεται για το στιλ του.

Πώς μπορείτε να το επιτύχετε αυτό;

Με μια μοντέρνα πινελιά που θα γράψει τη δική της ιστορία και αφορά στους κατακόρυφους τοίχους, που μπορείτε να τους «ντύσετε» με κάλυμμα (backsplash).

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε όμορφες, εκκεντρικές, κομψές επιλογές όπως αυτές που ακολουθούν.

Εφέ με τούβλο

Ενα χαρακτηριστικό υλικό που θα το συναντήσετε συνήθως στην ιντάστριαλ αισθητική και υφή αλλά και το γήινο χρώμα του δίνουν στο χώρο «ζεστασιά» και τον κάνουν πιο φιλόξενο. Αν το επιλέξετε για έναν από τους τοίχους του μπάνιου σας, διατηρήστε μίνιμαλ ύφος στα έπιπλα του και τα διακοσμητικά. Ακόμη αν βάψετε τους υπόλοιπους τοίχους σε φωτεινό λευκό, θα μπορέσετε να αναδείξετε ακόμα περισσότερο την απόχρωση του τούβλινου τοίχου.

Εφέ με πέτρα

Πώς θα σας φαινόταν, αν όλα τα βότσαλα που συλλέγατε από την παραλία έμπαιναν το ένα δίπλα στο άλλο και δημιουργούσαν τον πιο καλοκαιρινό τοίχο; Επειδή αυτό είναι ανέφικτο, το κάλυμμα τοίχου με σχέδιο πέτρας σας δίνει τη λύση. Επιλέξτε ουδέτερες αποχρώσεις και συνδυάστε τες με άλλα διακοσμητικά στοιχεία σε αποχρώσεις του μπλε, γκρι, ροδακινί ή καφέ.

 

pinterest
pinterest

Εφέ με γεωμετρικά σχέδια

Τα γεωμετρικά σχέδια είναι η εναλλακτική πρόταση για όσους θέλουν να κάνουν μια τολμηρή αλλαγή στο μπάνιο τους. Επιλέξτε άσπρο και μαύρο για να δώσετε μια έλεγκαντ και σοφιστικέ νότα στο χώρο, που πλέον θα μοιάζει με έργο τέχνης. Συνδυάστε το εφέ αυτό με άλλα διακοσμητικά στοιχεία σε αποχρώσεις του χρυσού, που δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας.

pinterest
pinterest