Instagram /hm_home & Instagram /ef_ru_ze
Instagram /hm_home & Instagram /ef_ru_ze
18|04|2017 12:03
SHARE
ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τα καλύτερα και τα χειρότερα τρεντς διακόσμησης ανά δεκαετία


Κλείστε τα μάτια σας και ταξιδέψτε μέχρι τα παιδικά σας χρόνια και το σπίτι της γιαγιάς σας. Φέρτε την εικόνα του στο μυαλό σας και θυμηθείτε τα αντικείμενα και τα αξεσουάρ που κοσμούσαν τις γωνιές του. Οπως για παράδειγμα το ρολόι τοίχου με τον κούκο, τα χειροποίητα σεμεδάκια, τις μεγάλες βελούδινες πολυθρόνες. Στοιχεία της διακόσμησης μιας άλλης εποχής, που όμως κάποτε αποτελούσαν αυτό που σήμερα αποκαλούμε «τρεντς».

Η διακόσμηση γράφει τη δική της ιστορία μέσα στις δεκαετίες. Τάσεις έρχονται και παρέρχονται και καθένας από εσάς προσπαθεί να τις υιοθετήσει.

Αλλες διαχρονικές και κομψές, μα άλλες παρωχημένες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες από όσες θα μπορούσαν να ανανεώσουν και σήμερα τους χώρους του σπιτιού σας αλλά και όσες είναι εντελώς καταστροφικές για την εικόνα και την ατμόσφαιρα του.

  • 1920’s - Το καλύτερο τρεντ

Αν σκοπεύατε να δημιουργήσετε ένα μίνι μπαρ στο σαλόνι σας αλλά θα θέλατε ταυτόχρονα αυτό να έχει το δικό του ξεχωριστό ύφος ώστε να κάνει το statement στη διακόσμηση του χώρου, δεν έχετε παρά να επενδύσετε σε ένα τρόλεϊ- μπαρ. Ακόμα και αν προέρχεται από τον προηγούμενο αιώνα λίγη μπογιά και το κατάλληλο στάιλινγκ θα το ανανεώσουν χωρίς έξοδα και κόπο.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
  • 1920’s - Το χειρότερο τρεντ

Το στιλ μπαρόκ μπορεί να εκφραστεί με πολλά κομμάτια διακόσμησης και σε διάφορους χώρους του σπιτιού από την κρεβατοκάμαρα μέχρι το σαλόνι και την κουζίνα. Εμπνευσμένο από βαθύπλουτους Ιταλούς της Αναγέννησης στη Ρώμη, τη Βενετία και τη Φλωρεντία. Β, περιλαμβάνει «βαριά»  έπιπλα, βελούδο και χρυσό. Ομως αν το παρακάνετε μπορεί να γίνει τρομακτικό!

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
  • 1930’s - Το καλύτερο τρεντ

Ανανεώστε το μπάνιο σας αλλάζοντας μόνο τα πλακάκια και συνδυάζοντας το λευκό με το μαύρο χρώμα, που αποτελούν ένα διαχρονικό και κλασάτο συνδυασμό.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
  • 1940’s - Το καλύτερο τρεντ

Παλιά το αποκαλούσαν "γκικάν" και πρόκειται για μια λέξη που περιγράφει το χαρακτηριστικό καρό print που βλέπει κανείς σε ρετρό αισθητικής υφάσματα των 50s, 60s. Επενδύστε σε ένα τουλάχιστον ύφασμα κουρτίνας τέτοιο print για την κουζίνα σας και δεν θα το μετανιώσετε.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
  • 1950’s - Το καλύτερο τρεντ

Η ρετρό διακόσμηση έχει επανέλθει δυναμικά στη μόδα και υπάρχουν άπειρες ιδέες για να υιοθετήσετε το βίντατζ λουκ, αρκεί να το κάνετε σωστά και να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στα έπιπλα, τα χρώματα, τα υφάσματα και τα αξεσουάρ.

purewow.com
purewow.com
  • 1950’s - Το χειρότερο τρεντ

Πρόκειται για το τραπέζι από φορμάικα.

Pinterest
Pinterest
  • 1960’s - Το καλύτερο τρεντ

Δημιουργήστε ένα σύγχρονο ψυχεδελικό vibe στο σπίτι σας, εμπνευσμένο από την τάση στη διακόσμηση των 1960’s που χαρακτηρίζεται από γκρούβι μοτίβα και εκρήξεις χρωμάτων.

Pinterest
Pinterest
  • 1970’s - Το καλύτερο τρεντ

Κάντε την ατμόσφαιρα του σπιτιού, της βεράντας ή του κήπου σας ακόμα πιο κόζι και φιλόξενη με έπιπλα από μπαμπού.

 

Pinterest
Pinterest
  • 1970’s - Το χειρότερο τρεντ

Το αβοκάντο είναι ένας νόστιμος και πολύ θρεπτικός καρπός με χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, όμως αυτό δεν θα λέγαμε πως είναι και τόσο κολακευτικό και ιδανικό για τους χώρους του σπιτιού σας. Αποφύγετε τα έπιπλα, της ηλεκτρικές συσκευές, τους τοίχους και τα αξεσουάρ στην πράσινη απόχρωση του, που είναι παλιομοδίτικη.

Pinterest
Pinterest
  • 1980’s - Το καλύτερο τρεντ

Ντύστε τους τοίχους σας με φλοράλ ταπετσαρίες που αποπνέουν ρομαντικό ύφος και δημιουργούν το αίσθημα της χαράς  και της ηρεμίας.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
  • 1980’s - Το χειρότερο τρεντ

Αποφύγετε τα βαριά σκούρα καφέ έπιπλα με γυαλιστερές επιφάνειες.

Pinterest
Pinterest
  • 1990’s - Το καλύτερο τρεντ

Ο μινιμαλισμός στη διακόσμηση κάνει την εμφάνιση του και κερδίζει αυτομάτως έδαφος. Αποκλείει τα περιττά στοιχεία και τις λεπτομέρειες στο χώρο που δεν συνεισφέρουν στη σύνθεση και το περιβάλλον γίνεται γαλήνιο και χαλαρωτικό.

Pinterest
Pinterest
  • 1990’s - Το χειρότερο τρεντ

Αυτό που οι περισσότεροι λατρεύουν να μισούν από αυτή τη δεκαετία είναι η μονοτονία του μπεζ χρώματος στη διακόσμηση ενός χώρου.

Pinterest
Pinterest
  • 2000's -Το καλύτερο τρεντ

Αφορά στην κουζίνα και πιο συγκεκριμένα τις συσκευές από ανοξείδωτο ατσάλι με τις μοντέρνες γραμμές.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
  • 2000's -Το χειρότερο τρεντ

Οι διακοσμητικές λάμπες έντισον που ταιριάζουν κυρίως σε βίντατζ και ρουστίκ αισθητική.

Pinterest
Pinterest
  • 2010's -Το καλύτερο τρεντ

Κουζίνες που αφήνουν εκτεθειμένα τα σερβίτσια τους αφού αυτά τοποθετούνται σε ανοιχτά ράφια και όχι σε ντουλάπια.

Pinterest
Pinterest
  • 2010's -Το καλύτερο τρεντ

Υφάσματα σε μοτίβα V ή αλλιώς σεβρόν.

Pinterest
Pinterest