Pinterest
Pinterest
19|04|2017 11:00
SHARE
ΠΙΑΣΕ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ

Λευκό τέλος: Βάλε χρώμα στο σπίτι -Ξεκίνα... βάφοντας αυτά τα 7 απρόσμενα σημεία


Μπορεί ένας λευκός τοίχος να φαίνεται βαρετός και αδιάφορος, όμως αυτός είναι δυνητικά ο καλύτερος καμβάς για να δημιουργήσεις βάζοντας όλη σου την τέχνη και το μεράκι.

Το ίδιο ισχύει για κάθε άλλο στοιχείο του σπιτιού, όπως τα παλιά έπιπλα, το πάτωμα ή ακόμα και η μπανιέρα, που μπορούν με μια μικρή χρωματική παρέμβαση να αλλάξουν «προσωπικότητα» και χαρακτήρα, να μεταμορφωθούν και να γίνουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στην αγορά θα βρείτε μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων, η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες αλλά και τις προτιμήσεις. Αν ο χώρος σας έχει βίντατζ αισθητική, τότε επιλέξτε χρώματα που προσδίδουν ένα ρομαντικό ύφος, όπως τα παστέλ.

Από την άλλη, αν η ατμόσφαιρα του χώρου είναι πιο μοντέρνα και θέλετε να δημιουργήσετε ένα οπτικό ενδιαφέρον, επιλέξτε χρώματα έντονα και φωτεινά, για να γίνει κάθε μια από τις επιφάνειες αυτές το statement κομμάτι της διακόσμησης.

Εμπνευστείτε από τις ιδέες που ακολουθούν!

  • Δώστε χρώμα στις πόρτες

Αν έχετε κάποιο δισταγμό ως προς την προσθήκη χρώματος σε μια τεράστια επιφάνεια του σπιτιού σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε μια μικρότερη, όπως η πόρτα της κρεβατοκάμαρας σας. Επιλέξτε μια ή και δύο φωτεινές αποχρώσεις που θα τις συνδυάσετε επάνω της.  

pinterest
pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
  • Βάψτε ένα χώρο στην ίδια απόχρωση

Για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει και αυτή η λύση: να βάψετε τους τοίχους, τις πόρτες και το ταβάνι ενός χώρου στην ίδια απόχρωση, που θα αντικαταστήσει το κλασικό λευκό και θα αναδείξει την επίπλωση του.

Pinterest
Pinterest
  • Φτιάξτε το δικό σας έργο τέχνης

Ο λευκός τοίχος δίνει αφορμή για να δείξετε όλο το ταλέντο σας ή το γούστο σας! Διαλέξτε ανάμεσα σε φλοράλ σχέδια ή ένα σύγχρονο αφηρημένο μοτίβο, που θα στρέψουν τα βλέμματα όλων επάνω του και θα αλλάξουν τη διάσταση του χώρου. Ακόμη με τον τρόπο αυτό μπορείτε να κάνετε κάθε δωμάτιο θεματικό, χωρίς να προσθέσετε περιττά αξεσουάρ.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
  • Αλλάξτε το λουκ στο πάτωμα

Ενα από τα σημεία του σπιτιού που συχνά παραμελείτε είναι το πάτωμα που είτε θα είναι το κλασικό ξύλινο είτε από πλακάκια. Ομως αυτό αποτελεί μια έξυπνη λύση για εσάς που θέλετε να ανανεώσετε το χώρο σας με σχέδια και χρώμα, αλλά έχετε βαρεθεί τη γνωστή «οδό» με τις κουρτίνες, τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια. Ντύστε το με φλοράλ ή γεωμετρικά σχέδια ή βάψτε το ολόκληρο με παστέλ αποχρώσεις.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
  • Κάντε τη βιβλιοθήκη σας πιο ενδιαφέρουσα

    Οχι αγοράζοντας μια καινούρια, αλλά αλλάζοντας χρώμα στα ράφια της! Προτιμήστε έντονες και «ζωντανές» αποχρώσεις που θα κάνουν αντίθεση με τα εξώφυλλα των βιβλίων σας και γενικότερα το χώρο.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
  • Ανανεώστε την ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας

Το μπάνιο είναι ένας από τους πιο προσωπικούς χώρους του σπιτιού, για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχάριστος και χαλαρωτικός, αλλά και να χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση πολυτέλειας. Για να το ανανεώσετε με τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο μπορείτε απλά να βάψετε τη μπανιέρα ή το νιπτήρα του. Επιλέξτε χρώματα όπως το πράσινο, το ματ μαύρο, το χρώμα της μέντας, το απαλό ροζ.

Pinterest
Pinterest
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest
pinterest
  • Κουκλίστικη κουζίνα

Βαρεθήκατε τα κλασικά χρώματα στην κουζίνα σας; Μια ιδέα για να τη γεμίσετε με χαρά, ενέργεια και ζωντάνια είναι να αλλάξετε το χρώμα στα ντουλάπια της κι έπειτα να παίξετε με μοτίβα και πριντς στα υφάσματα που ντύνουν το χώρο.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
pinterest
pinterest