Φωτογραφία: toneroeda, Instagram
Φωτογραφία: toneroeda, Instagram
INTERIOR DESIGNERS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ

Ανανέωσε το σπίτι σου με 5 τρόπους- Οικονομικές και γρήγορες λύσεις για κάθε χώρο


Πιστεύεις πως το σπίτι σου χρειάζεται μία μικρή ανανέωση; Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων θεωρούν πως η καλύτερη περίοδος για αλλαγές είναι το καλοκαίρι και σου προτείνουν μερικές οικονομικές και γρήγορες ιδέες που θα ομορφύνουν το σπίτι σου.

  • Κρύψε τα ενοχλητικά καλώδια
Instagram: @chrissiehogan
Instagram: @chrissiehogan

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό από το να μπαίνεις σε ένα σαλόνι και να βλέπεις παντού καλώδια τηλεφώνων, μόντεμ και φορτιστών.

Επειδή, λοιπόν, δεν μπορείς να τα εξαφανίσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα συγκαλύψεις. Μία απλή λύση είναι να πάρεις ένα πολύχρωμο κουτί από παπούτσια με σχέδια και να τα τοποθετήσεις μέσα. Οι τρύπες που έχουν στην άκρη θα σου επιτρέψουν να κρύψεις καλώδια που συνδέονται με την πρίζα.

  • Πρόσθεσε χρώμα με τρεις κινήσεις
nstagram.com: @interiorhints
nstagram.com: @interiorhints

Θέλεις να κάνεις πιο φωτεινό το δωμάτιό σου, αλλά βαριέσαι υπερβολικά να το βάψεις; Μερικά χρωματιστά μαξιλάρια, δοχεία και αξεσουάρ που να ταιριάζουν με την φυλοσοφία του δωματίου σου είναι μία καλή ιδέα. Αν θέλεις να ασχοληθείς λίγο παραπάνω πρόσθεσε ξύλινα κάδρα και καρέκλες σε μίνιμαλ γραμμή, όπου υπάρχει χώρος.

  • Επιτέλους, βάλε μία τάξη στα ράφια
 Instagram: @chelseahorleydesign
Instagram: @chelseahorleydesign

Αν έχεις καιρό να ξεσκαρτάρεις τα ράφια στο σπίτι σου, τότε δες το ως παιχνίδι, καθώς σίγουρα θα βρεις πράγματα που δεν φανταζόσουν πως υπάρχουν. Οι interior designer σου δίνουν τρεις συμβουλές. Μινιμαλισμός, οργάνωση, χρώμα.

Φρόντισε τα ράφια σου να μην είναι παραγεμισμένα και ταξινόμησε τα πράγματα ανάλογα με το χρώμα τους. Αν έχεις αρκετή έμπνευση, μπορείς να χωρίσεις τα ράφια σε ... θεματικές (αλλού βιβλία, αλλού σουβενίρ, αλλού κορνίζες).

  • Φέρε το έξω... μέσα
Instagram: @interiorhints
Instagram: @interiorhints

Για να δώσεις μία πιο ζωντανή πινελιά, η μητέρα Φύση είναι σύμμαχός σου. Υπάρχουν ειδικά φυτά εσωτερικού χώρου. Αγόρασε μερικές γλαστρούλες και τοποθέτησέ τες στο σημείο που σου φαίνεται πιο... άχρωμο.

  • Κάνε τη βιβλιοθήκη σου... στολίδι
    Instagram.com: @frostbeardmpls
Instagram.com: @frostbeardmpls

Ταξινόμησε τα βιβλία σου κατά μέγεθος και χρώμα και βάλε μερικά αξεσουάρ της ίδια απόχρωσης μπροστά από κάθε ράφι. Εκτός ότι αυτομάτως θα φωτίσει το δωμάτιο, είναι μία καλή ευκαιρία να βρεις και το βιβλίο που θα διαβάσεις στις διακοπές.