shutterstock
shutterstock
07|07|2017 16:34
SHARE
INTERIOR DESIGN

Μάθε από σήμερα τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη διακόσμηση το 2018


Οι νέες τάσεις στο interior design που υπόσχονται, όχι μόνο να δώσουν ακόμα περισσότερο στιλ στο χώρο σας, αλλά να τον κάνουν έναν intagram friendly παράδεισο! 

Το να επιστρέφετε σε ένα σπίτι που, όταν μπαίνετε, σας κάνει να θέλετε να «χωθείτε» μέσα σε αυτό, δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά και φροντίδας της ψυχολογίας σας.

Όπως φροντίζετε την εξωτερική σας εμφάνιση για να νιώθετε αυτοπεποίθηση, είναι σημαντικό να μην παραμελείτε την εμφάνιση του χώρου που κοιμάστε, τρώτε, χαλαρώνετε, ζείτε και κινείστε. Δεν έχει σημασία αν η διεύθυνση σας οδηγεί σε μια μονοκατοικία με μεγάλο κήπο ή σε ένα απλό δυάρι στο κέντρο της πόλης. Αυτό που έχει σημασία είναι τις ώρες που επιλέγετε να περάσετε εκεί, να αισθάνεστε άνετα και «ζεστά».  

Ακόμα κι αν δεν έχετε το ανάλογο budget για να φτιάξετε ένα σαλόνι που μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες glossy περιοδικού, ακόμα κι αν η επίπλωση που έχετε κάνει κινείτε σε πιο basic σχέδια και χρώματα, ένας πανέξυπνος και οικονομικός τρόπος να δώσετε χαρακτήρα στο χώρο σας είναι επενδύοντας σε πινελιές διακόσμησης. 

Μερικές από τις τοπ interior designers, όπως η βραβευμένη βρετανή διακοσμητής, Katharine Pooley, αποκαλύπτουν τις επόμενες κυρίαρχες τάσεις στη διακόσμηση. Κι όταν λέμε τις «τελευταίες» εννοούμε αυτές για τις οποίες θα μιλάνε όλοι το 2018!  

 

1. Διαφορετικές υφές και στρώσεις στα λευκά είδη 
«Νομίζω πως τα υφάσματα με ανάγλυφες επιφάνειες και τρισδιάστατα φινιρίσματα θα γίνουν ανάρπαστα το 2018», αναφέρει η Katherine Pooley. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Επιστροφή σε πιο φυσικές αποχρώσεις
Μετά την επέλαση των έντονων χρωμάτων, το στιλ εσωτερικών χώρων επιστρέφει σε πιο φυσικούς, ήπιους, ζεστούς τόνους, σύμφωνα με την διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Jo Hamilton. «Γκρι ή ξυλώδεις αποχρώσεις, σβησμένα μπλε και πράσινα θα είναι από τις πιο hot τάσεις στη διακόσμηση», επισημαίνει, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα γεωμετρικά σχέδια θα παίξουν κι αυτά καθοριστικό ρόλο. 

 

 

 

 

 

 

 

3. Καθαρές γραμμές και αυστηρά σχήματα 
«Νομίζω ότι το σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό κλίμα έχει απομακρύνει τον κόσμο από την τάση επιδειξιομανίας που είχε πριν μερικά χρόνια», έχει δηλώσει στo βρετανικό σάιτ The Independent ο κορυφαίος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Charles Rutherfoord. 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Και, φυσικά, το μάρμαρο 
Σύμφωνα με την Hamilton, το μαρμάρινο εφέ που το είδαμε σε ένα σωρό εκδοχές διακοσμητικών και αξεσουάρ, θα συνεχίσει να κάνει πάταγο (και να κατακλύζει το Ιnstagram) και την επόμενη χρονιά με μικρές παραλλαγές. Όπως υποστηρίζει, θα δούμε και νέες χρωματικές εκδοχές με γραμμές σε καφέ και πράσινους τόνους.