Ιnstagram/sokolova.interiors
Ιnstagram/sokolova.interiors
16|07|2017 12:30
SHARE
DECO TIPS

Ο κανόνας των τριών: Το απλό διακοσμητικό τρικ που δίνει αρμονία στο χώρο σου


Ανανέωση χώρου σημαίνει και ανανέωση διάθεσης. Και με αυτό το διακοσμητικό τρικ θα δώσετε νέα αίσθηση στο χώρο σας, εύκολα και απλά.

Ειναι μια από τις τάσεις της διακόσμησης που εγγυάται όμορφο αποτέλεσμα με το λιγότερο δυνατό κόπο. Σύμφωνα με τον κανόνα των τριών, ένας συνδυασμός αντικειμένων μέσα στο σπίτι δίνει πιο ισορροπημένο και «γεμάτο» αποτέλεσμα όταν αποτελείται από αντικείμενα σε μονό αριθμό, δηλαδή 3, 5, 7 και ούτω καθεξής. Μάλιστα, έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι το μυαλό μας βλέπει τα σύνολα με μονό αριθμό στοιχείων σαν πιο αρμονικά. 
Μέσα σε μικρότερα διαμερίσματα, την καλύτερη εφαρμογή, έχει ο συνδυασμός τριών αντικειμένων (αν είναι περισσότερα ή πάνω από 5 το αποτέλεσμα φαίνεται πιο «βαρύ» και «φλύαρο», εκτός αν ζείτε σε πολλά τετραγωνικά-τότε πάσο) και ο οποίος μπορεί να βρει εφαρμογή από τα κάδρα στους τοίχους μέχρι τα αντικείμενα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. 

Αναφέρουμε μερικά παραδείγματα. 

Αν μιλάμε για πίνακες, η φιλοσοφία βασίζεται και στο ότι δύο αντικείμενα είναι απλώς ένα ζευγάρι πραγμάτων, ενώ τρία από αυτά είναι μια μικρή συλλογή. 

 

 

Ένα μικρό τραπεζάκι αναδεικνύεται καλύτερα όταν πάνω σε αυτό τοποθετήσετε 3 αντικείμενα διαφορετικού ύψους. Αυτά μπορούν να είναι -ενδεικτικά-  ένα ψηλό βάζο με λουλούδια, ένα βιβλίο, μια στοίβα με όμορφα σουβέρ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια γωνιά του σπιτιού σας, «γεμίζει» καλύτερα με 3 έπιπλα, όπως μια πολυθρόνα, ένα μικρό ντουλάπι κι έναν πίνακα ζωγραφικής.

 

 

Ο κανόνας μπορεί να εφαρμοσθεί ακόμα και για την επιλογή των χρωμάτων ενός δωματίου.  Δύο αποχρώσεις μπορεί να κάνουν το χώρο να δείχνει επίπεδος και χωρίς ένταση και βάθος. Με την προσθήκη μιας τρίτης απόχρωσης αυτό «διορθώνεται».