Shutterstock
Shutterstock
INTERIOR DESIGN

9 μαθήματα διακόσμησης που παίρνουμε από τους Γάλλους


Θαυμάζουμε την γαλλική κομψότητα είτε αυτή αποτυπώνεται στο ντύσιμο έιτε στο design και τη διακόσμηση του σπιτιού.

 Όπως και να το κάνουμε αυτός ο λαός “το έχει” πραγματικά με το στιλ και δεν γίνεται να μην μελετήσουμε λίγο τις κινήσεις τους και να τους αντιγράψουμε. Τι κάνουν τελικά και έχουν διαμερίσματα και σπίτια με τόσο υπέροχη αύρα, που μοιάζουν να ξεπήδησαν από σελίδες περιοδικών; Eμείς ανακαλύψαμε τα μικρά τους μυστικά για δωμάτια και χώρους με υψηλή αισθητική και ασυναγώνιστο στιλ.

1. Φροντίστε την είσοδο

Μην παραμελείτε την είσοδο, το λεγόμενο χολ και φυσικά αν έχετε, τον διάδρομο. Είναι η πρώτη εντύπωση και συχνά η πιο σημαντική, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τα διακοσμήσετε και αυτά. Κομμάτια κλειδιά: Ένας καθρέφτης ( ποτέ όμως απέναντι από την πόρτα), ένας ξύλινος πάγκος όπου θα μπορείτε να ακουμπάτε τα κλειδιά σας και ένα ή δυο διακοσμητικά αρκούν για μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην είσοδο.

 

 

2. Παίξτε με τα δάπεδα

Σύμφωνα με τους Γάλλους το παρκέ είναι ο πιο κομψός τρόπος να ολοκληρωθεί ένα δωμάτιο. Πηγαίνετε το σε άλλο επίπεδο επιλέγοντας ξύλινα δάπεδα με διαφορετικά μοτίβα και σχέδια.

 

 

3. To total white

Πολλά διαφορετικά layers λευκού κάνουν το σπίτι να δείχνει αριστοκρατικό και ταυτόχρονα φωτεινό. Αν το διαμέρισμα σας δεν έχει λεπτομέρειες ενός γαλλικού σπιτιού, μπορε΄ιτε να τις δημιουργήσετε μόνες σας. Επιλέξτε καθρέφτες, κορνίζες και πόρτες με ανάγλυφα σχέδια ε΄νω μπορείτε πολύ ευκολα να τοποθετήσετε γύψινα στοιχεία στην οροφή. Τέλος βάψτε τα όλα σε λyεκούς τόνους. Voila!

 

 

4. To γκρι είναι το νέο μαύρο

Μίνιμαλ, αυστηρό αλλά και απίστευτα chic το γκρι χαρίζει πόντους οφιστικέ πολυτέλειας σε κάθε χώρο. Επιλέξτε υφάσματα, ριχτάρια, μαξιλάρες και ντύστε το σπίτι το χειμώνα.

 

 

5. Φυτά εσωτερικού χώρου

Λίγο πράσινο φέρνει την φρεσκάδα στο χώρο και σύφωνα με τους ειδικούς πολλή θετική ενέργεια. Δεν λείπει σχεδόν από κανένα παριζιάνικο διαμέρισμα. Επιλέξτε μερικά μικρά φυτά εσωτερικού χώρου και τοποθετήστε τα σε μεταλλικά κασπό ή κομψά καλάθια.

 

 

 

6. Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό

Ένα statement φωτιστικό οροφής είναι απόλυτα σύγχρονο και ταιριάζει ακόμα και σε χώρους με κάπως πιο κλασική επίπλωση δημιουργώντας ένα modern classic ύφος στο χώρο. Ταιριάζει ακόμα και στην κουζίνα και είναι Tres Chic!

 

 

7. Το Artwork

Δώστε χαρακτήρα σε οποιονδήποτε χώρο με μερικά καδράκια με αφίσες, σχέδια, έργα τέχνης, φωτογραφίες από περιοδικά, ότι σας εμπνέει. Τοποθετήστε τα σε κορνίζες ίδιου χρώματος και στερεώστε τις όρθιες σε ράφια ή και στο πάτωμα αντί να τις κρεμάσετε.

 

 

8. Αξιοποιήστε και τον μικρότερο χώρο

Οι Γαλλοι ξέρουν πως να διακοσμούν ακόμα και τον πιο μικροσκοπικό χώρο. Εκμεταλευτείτε κάθε γωνία προς όφελος σας, τοποθετώντας μια ραφιέρα, ένα φωτίστικό, ένα σκαμπό.

 

 

9. Χαμηλοί πάγκοι

Παίξτε με τα διαφορετικά επίπεδα. Επιλέξτε έναν χαμηλό ξύλινο πάγκο ή μια αντίκα και μετατρέψτε το σε ένα διαφορετικό coffee table.