Shutterstock
Shutterstock
26|12|2017 17:46
SHARE
ΞΕΣΤΟΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να ξεστολίσεις το σπίτι και να μαζέψεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο


Καθώς οι γιορτές περνούν και οι διακοπές τελειώνουν (δυστυχώς), αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεστολίσουμε το δέντρο, τα φωτάκια από το μπαλκόνι μας αλλά και το υπόλοιπο σπίτι.

Η σκέψη και μόνο του να μαζέψεις όλα τα διακοσμητικά και να πετάξεις το φυσικό δέντρο ή να αποσυναρμολογήσεις ένα τεχνητό, φαντάζει μεγάλη αγγαρεία και σίγουρα δεν ανυπομονούμε γι'αυτή. Κανείς δεν θέλει να τελειώσει η μαγεία των Χριστουγέννων και να αποχωριστεί την γιορτινή διακόσμηση.

Πότε, όμως, είναι η καλύτερη μέρα για να ξεστολίσεις;

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Όσο κι αν θες να το αποφύγεις και συνεχώς το αναβάλλεις υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που οι περισσότεροι προτιμούν γι' αυτήν την δουλειά.

Η παράδοση του χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει τις ρίζες της σε παγανιστικές πρακτικές, όμως με την πάροδο του χρόνου ενσωματώθηκε στην χριστιανική θρησκεία.

Έτσι, κάποιες από τις ημερομηνίες που συνηθίζουμε να μαζεύουμε το δέντρο, κρύβουν τη δική τους παράδοση που είναι συνδεδεμένη με την θρησκεία.

Είτε λοιπόν το σκέφτεστε και θέλετε να ακολουθήσετε το έθιμο, είτε αγχώνεστε απλά αν θα προλάβετε, αυτές είναι καταλληλότερες μέρες για να μαζέψετε όλα τα στολίδια και να κρύψετε το δέντρο στο πατάρι σας!

Shutterstock
Shutterstock

Η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων

Η 26η Δεκεμβρίου είναι για πολλούς η μέρα που πρέπει να ξεστολίσεις το δέντρο και να κρύψεις τα ρεσό με τα αστεράκια και τα πολύχρωμα σπιτάκια. Είναι αλήθεια ότι για πολλούς ήδη αυτή η μέρα σημαίνει το τέλος της γιορτινής περιόδου, ενώ αν είσαι από εκείνους που στόλισαν σχετικά νωρίς και επέλεξαν φυσικό δέντρο, ήδη έχει ξεραθεί και πρέπει να το αποχωριστείς. Όσο περισσότερο καιρό το κρατάς τόσο περισσότερες βελόνες πέφτουν, άρα τόσο περισσότερο το καθάρισμα που θα χρειαστεί το σπίτι.

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς

Δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που ξεστολίζουν το δέντρο την τελευταία ημέρα του χρόνου. Ο λόγος είναι κυρίως συμβολικός, αφού πιστεύοντας πως έτσι κλείνει ένας κύκλος και η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με διαφορετική, πιο αισιόδοξη διάθεση.

Τα Θεοφάνεια

Για την θρησκεία μας τα Θεοφάνεια, στις 6 Ιανουαρίου σημαίνουν και την λήξη της εορταστικής περιόδου, οπότε και συνηθίζεται στην χώρα μας να απομακρύνουμε την γιορτινή διακόσμηση. Συμβολίζει το τέλος του Δωδεκαήμερου και γιορτάζονται σαν μια από τις μεγαλύτερες γιορτές.

 

Shutterstock
Shutterstock