Φωτογραφία: Shutterstock/Nina Buday
Φωτογραφία: Shutterstock/Nina Buday
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το προϊόν που δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οι γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα


Αυτές τις ημέρες νιώθουμε για τα καλά το κρύο του χειμώνα στη χώρα μας. 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τρομερά την επιδερμίδα μας και πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεχτικές και σχολαστικές με την ενυδάτωσή της, αυτές τις ημέρες. Η πρώτη ένδειξη είναι η ξηρότητα, η οποία εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του δέρματος-όχι μόνο στο πρόσωπο.

Φροντίζουμε λοιπόν να εφαρμόζουμε σε πρόσωπο και σώμα, super ενυδατικά προϊόντα και μάλιστα τα ανανεώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανό, ακόμα και με σχολαστική περιποίηση, στο πρόσωπό μας να εμφανίσουμε ξηροδερμία, η οποία γίνεται ακόμα πιο εμφανής όταν βαφόμαστε. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένα προϊόντα και αν δεν τα εφαρμόσουμε με σωστές κινήσεις στο πρόσωπο, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουμε και η ξηρότητα του δέρματος είναι ακόμα πιο έντονη.

Μάλιστα υπάρχει ένα προϊόν που είναι σχεδόν απαγορευτικό.

Makeup Time/Shutterstock
Makeup Time/Shutterstock

Ο λόγος για την πούδρα, η οποία δεν προτείνεται για κάλυψη, βάση μακιγιάζ όταν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή. Χρειάζεται αρκετή προσοχή ακόμη και στο foundation που χρησιμοποιούμε, πρέπει να ελέγχουμε αν περιέχει πούδρα, καθώς πολλά από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και χαρίζουν matte αποτέλεσμα, περιέχουν.

Για να κάνουμε βάση στο πρόσωπό μας, επιλέγουμε υγρά, λεπτόρευστα προϊόντα-foundation,concealer. Χρησιμοποιούμε μικρές ποσότητες, τις οποίες δουλεύουμε πρώτα στο χέρι μας και στη συνέχεια εφαρμόζουμε με ταμποναριστές κινήσεις.

 

Beauty blender με foundation/Shutterstock
Beauty blender με foundation/Shutterstock

Δίνουμε προσοχή και στο ρουζ, το οποίο συνήθως έχει μορφή πούδρας. Προτιμούμε υγρό, σε μορφή stick ή μπορούμε να δώσουμε χρώμα στα μήλα μας, ακόμα και με το κραγιόν μας. Ελάχιστη ποσότητα αρκεί για να δώσουμε fresh and healthy look στα ζυγωματικά μας.


La Mer - Soleil de la Mer Lip & Cheek Tint

Τέλος είναι πιθανό να εμφανίσουμε ξηρότητα και στο άνω κινητό βλέφαρο των ματιών. Οι υγρές σκιές είναι αυτές που επιλέγουμε για να δημιουργήσουμε το επιθυμητό look.


YSL-Full Metal Liquid Eyeshadow

Γενικός Κανόνας: Όταν το κρύο είναι τσουχτερό κάνουμε focus στην ενυδάτωση του προσώπου μας. Χρησιμοποιούμε την κρέμα μας, ιδανικά και κάποιο ενυδατικό λάδι αλλά και primer πριν το μακιγιάζ.
Τέλος εφαρμόζουμε κραγιόν στα χείλη, καθώς τα προστατεύει από το κρύο και φροντίζουμε να το ανανεώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.