Φωτογραφία: Splash Image/Ideal Image
Φωτογραφία: Splash Image/Ideal Image
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ

Το ιδανικό μακιγιάζ αν θες να μεγαλώσεις το σχήμα των ματιών σου


Ποια γυναίκα δε θέλει εντυπωσιακό βλέμμα;

Νομίζω είναι ένας από τους στόχους που έχουμε κάθε φορά που βαφόμαστε. Ωστόσο δεν έχουμε πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα, αντιθέτως κάποιες φορές μπορεί να κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται ακόμη και πιο μικρά.

Υπάρχει ένα πασπαρτού μακιγιάζ ματιών, το οποίο αναδεικνύει το σχήμα και δίνει την αίσθηση ότι τα μάτια μας είναι πιο μεγάλα, πιο έντονα. Μάλιστα αναδεικνύει και το χρώμα τους, όποιο και αν είναι αυτό από τα πιο ανοιχτόχρωμα μέχρι τα πιο σκουρόχρωμα.

Χρειαζόμαστε σκούρο μολύβι ματιών μαλακό-kohl- κατά προτίμηση σε μαύρο, καφέ ή γκρι, μία μπεζ σκιά και φυσικά μάσκαρα. Κανένα μακιγιάζ δεν είναι ολοκληρωμένο αν δεν τονιστούν οι βλεφαρίδες!

Γυναίκα με μακιγιάζ ματιών σε burgundy αποχρώσεις/Photo by Candice Picard on Unsplash
Γυναίκα με μακιγιάζ ματιών σε burgundy αποχρώσεις/Photo by Candice Picard on Unsplash

Ξεκινάμε με το μολύβι ματιών, το οποίο εφαρμόζουμε στις άνω ρίζες των βλεφάρων και το βγάζουμε προς τα έξω σα να σχηματίζουμε διακριτική γραμμή eyeliner. Η φορά του είναι ανοδική και γεμίζουμε ελαφρώς και τις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Συνεχίζουμε με το μολύβι στις κάτω εξωτερικές ρίζες των βλεφάρων, από τη μέση και προς τα έξω.

Με ένα πινέλο ματιών δουλεύουμε το μολύβι τόσο τις άνω και κάτω ρίζες, όσο και στις εξωτερικές γωνίες, δίνοντας έτσι σκούρο βάθος. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και στις εξωτερικές γωνίες, σβήνοντάς το με ανοδική φορά, ακριβώς όπως κάνουμε στο smokey look. Δεν φτάνουμε το ντεγκραντάρισμα της σκιάς μέχρι επάνω στα φρύδια αλλά περίπου μέχρη τη μέση του κινητού βλεφάρου.

Δείτε πώς πρέπει να δουλέψετε το μολύβι στην εξωτερική γωνία των ματιών και να το ντεγκραντάρετε με φορά προς τα πάνω/Shutterstock
Δείτε πώς πρέπει να δουλέψετε το μολύβι στην εξωτερική γωνία των ματιών και να το ντεγκραντάρετε με φορά προς τα πάνω/Shutterstock

Στη μέση του κινητού βλεφάρου εφαρμόζουμε την ανοιχτόχρωμη σκιά που έχουμε επιλέξει. Εκτός από την κλασσική μπεζ, μπορούμε να επιλέξουμε κάποια παστέλ ή ακόμη και μία μεταλλική για ένα πιο festive makeup look.

Οι μεταλλικές σκιές κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό το μακιγιάζ!

Εφαρμόζουμε μολύβι στις κάτω, εσωτερικές ρίζες των ματιών από την εξωτερική μέχρι την εσωτερική γωνία. Ολοκληρώνουμε το look με μάσκαρα στις άνω και κάτω βλεφαρίδες, από τις ρίζες έως τις άκρες!

Οι παραπάνω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να δημιουργείτε ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ, για ιδιαίτερες περιστάσεις. Μπορείτε να κάνετε δοκιμές στο σπίτι μέχρι να μάθετε σωστά να διαχειρίζεστε τα προϊόντα και να ανακαλύψετε τι ακριβώς ταιριάζει στο δικό σας σχήμα ματιών.

Υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστεί να βάψετε καθόλου τις κάτω ρίζες των βλεφάρων σας, αν τα μάτια σας είναι μεγάλα ή να πρέπει να βάψετε όλες τις κάτω ρίζες, αν έχετε εσώφθαλμα μάτια.