Ίσια μαλλιά/Shutterstock
Ίσια μαλλιά/Shutterstock
ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Έκανα κερατίνη μαλλιών και αυτή είναι η εμπειρία μου


Είχα ακούσει πολλά για την κερατίνη, μία θεραπεία μαλλιών που είχαν κάνει αρκετές φίλες μου και οι περισσότερες είχαν μείνει ευχαριστημένες.

Βέβαια υπήρχαν και κάποιες που μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψω περίπου 150 ευρώ, καθώς το αποτέλεσμα δεν αξίζει. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μπερδεμένη. Δεν ήξερα αν πρέπει να περάσω περίπου 3 ώρες στο κομμωτήριό μου, να ξοδέψω το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό-το οποίο δεν είναι και μικρό-για να έχω καθημερινά, περιποιημένα μαλλιά. Και η απορία μου πάντα ήταν, αν τελικά θα είναι περιποιημένα;

Μετά από πολλές σκέψεις είπα να ενδώσω και έκλεισα αμέσως ραντεβού στο κομμωτήριό μου. Έπρεπε να αφιερώσω ένα ολόκληρο πρωινό, να πιω δύο κούπες καφέ, να σερφάρω στο ίντερνετ και στο instagram αρκετές ώρες και να διαβάσω κάμποσα περιοδικά μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία, ωστόσο όταν τελείωσε το αποτέλεσμα με εντυπωσίασε!

Πριν και μετά την θεραπεία κερατίνης/Shutterstock
Πριν και μετά την θεραπεία κερατίνης/Shutterstock

Κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και είδα τα μαλλιά μου να είναι ολόισια, λαμπερά και να μη φριζάρουν καθόλου.

Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι γενικότερα έχω πολλά μαλλιά, οι άκρες μου είναι άγριες, ενώ το φριζάρισμα είναι βασικό χαρακτηριστικό μου. Έχω το κλασσικό, σπαστό μαλλί, το οποίο δεν είναι ούτε ίσιο αλλά ούτε και σγουρό.

Λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Έλουζα τα μαλλιά μου με τα εξειδικευμένα προϊόντα, τα οποία είχα αγοράσει από το κομμωτήριό μου-το κόστος τους ήτνα περίπου στα 35 ευρώ-, τα στέγνωνα ελαφρώς και πραγματικά ήταν ολόισια, χωρίς ίχνος φριζαρίσματος .

Messy hair/Shutterstock
Messy hair/Shutterstock

Αυτό ωστόσο κράτησε περίπου 20 ημέρες. Αργότερα έπρεπε με το πιστολάκι να δουλεύω κάποιες τούφες για να ισιώσουν εντελώς. Μία διαδικασία η οποία διαρκούσε περίπου 5 λεπτά και όχι 20 που χρειαζόμουν στο παρελθόν. 

Συνολικά μπορώ να πω ότι για περίπου 2 μήνες είχα υπέροχα μαλλιά, τα οποία δεν είχαν ίχνος φριζαρίσματος. Βέβαια και εγώ ήμουν προσεχτική, χρησιμοποιούσα εξειδικευμένα προϊόντα, ενώ δεν ξεχνούσα να εφαρμόζω λάδι στις άκρες μου.

Αν αναρωτιέστε αν θα το ξανάκανα, να σας πω πως ίσως ναι, θα έκανα ξανά κερατίνη μαλλιών καθώς κερδίζω αρκετό πολύτιμο χρόνο από το καθημερινό hairstyle, ενώ αποχαιρετώ για ένα χρονικό διάστημα το ενοχλητικό φριζάρισμα.

Το μυστικό είναι να βρείτε ένα κομμωτήριο που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη θεραπεία και φυσικά να αγοράσετε τα εξειδικευμένα προϊόντα για την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών.