Εγκυμονούσα/Photo by John Looy on Unsplash
Εγκυμονούσα/Photo by John Looy on Unsplash
ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

Τι πρέπει να αποφεύγεις στο μανικιούρ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης


Διανύετε μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σας, ωστόσο, γίνονται και πολλές αλλαγές στο σώμα σας κι εσείς σαφέστατα πρέπει να είστε τρομερά προσεκτικές.

Ένα από αυτά που πρέπει να προσέχετε είναι και η περιποίηση των άκρων σας, το γνωστό μανικιούρ και πεντικιούρ. Η αγαπημένη σας χαλαρωτική συνήθεια είναι κάτι που δεν υπάρχει λόγος να αποχωριστείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ωστόσο πρέπει να προσέξετε τι βερνίκια επιλέγετε.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια συστατικά που περιέχονται σε βερνίκια και συγκεκριμένα στο top coat, στο βερνίκι που εφαρμόζεται στο τέλος για να προστατευτεί το χρώμα και να γυαλίσουν τα νύχια.

Επιπλέον, τα γυαλιστικά που στεγνώνουν γρήγορα τα νύχια είναι απαγορευτικά για την κατάστασή σας.

Εγκυμονούσα/Photo by Andrew Seaman on Unsplash
Εγκυμονούσα/Photo by Andrew Seaman on Unsplash

Όσο για τα συστατικά των βερνικιών θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχονται τα χημικά συστατικά φορμαλδεΰδη, dibutyl phthlate (DBP) και το τολουόλιο. Αν σας είναι δύσκολο μόνες σας να πάρετε ένα βερνίκι και να δείτε αναλυτικά τα συστατικά του, -τα οποία αναγράφονται συνήθως στην κάτω όψη-, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τη nail expert σας.

Επίσης, ρωτήστε το γιατρό σας αν μπορείτε να εφαρμόζετε ημιμόνιμο βερνίκι, με χρήση λάμπας UV.

Κάποιες συνήθειές σας αυτούς τους 9 μήνες πρέπει να αλλάξουν, ωστόσο να σκέφτεστε πάντα τον λόγο που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς της ζωής σας.

Να είστε πάντα προσεχτικές ακόμα και με την περιποίηση του προσώπου σας και να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για τα προϊόντα που εφαρμόζετε. Ακολουθείτε πάντα τη συμβουλή του γυναικολόγου σας και κανενός άλλου, εκείνος είναι ο αρμόδιος και γνωρίζει καλύτερα από όλους. 

Διαβάστε ακόμη:Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις makeup και hair expert για την ημέρα του γάμου σου

Διαβάστε ακόμη: To makeup trick που θα κάνει τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται τόσο πυκνές... σαν να φοράς ψεύτικες