Χαμογελαστή Γυναίκα/Shutterstock
Χαμογελαστή Γυναίκα/Shutterstock
01|04|2019 13:24
SHARE
ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Γιατί η επιδερμίδα χρειάζεται καθημερινά βιταμίνη C -Έρευνα αγοράς για τα beauty προϊόντα που έχουμε ανάγκη


Εκατομμύρια γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο για τη βιταμίνη C και την ευεργετική της δράση στην επιδερμίδα.

Προφανώς κι όλο αυτό οφείλεται στα εκατοντάδες πια προϊόντα περιποίησης που φιγουράρουν στα ράφια των καταστημάτων στοχεύοντας σε μια πιο εξατομικευμένη περιποίηση για την επιδερμίδα που δείχνει άτονη και κουρασμένη. 

Αναπολώντας άλλωστε τα παιδικά μας χρόνια και κάνοντας εικόνα τη μαμά μας να μας κυνηγάει με ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την τεράστια ανάγκη για βιταμίνη C και για την επιδερμίδα μας. 

Η βιταμίνη C δεν έχει μόνο πολλαπλά αποδεδειγμένη δράση, αλλά θεωρείται η σούπερ σταρ των βιταμινών για την περιποίηση, δικαιολογώντας παράλληλα και τη φήμη της, καθώς έχει μοναδική αντιοξειδωτική δράση, αντιμετωπίζοντας τόσο την περιβαλλοντική, όσο και τη βιολογική γήρανση. Επιπλέον, είναι η βιταμίνη που είναι υπεύθυνη για το ανοσοποιητικό της επιδερμίδας, συμβάλλοντας σημαντικά στην παραγωγή κολλαγόνου. 

Σύμφωνα με επιστημονικές και τεχνολογικές μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δραστικά συστατικά, το οποίο κρύβει κι άλλες πολύτιμες δράσεις οι οποίες ακόμη μένουν στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα, είναι η ισχυρότερη υδατοδιαλυτή βιταμίνη του οργανισμού μας, την οποία κι έχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνουμε από τις τροφές. Βρίσκεται στις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας και συγκεκριμένα στον εξωκυττάριο χώρο, κάτι που της δίνει και τη δυνατότητα να παρεμβαίνει με πολλούς κι ευφάνταστους τρόπους στην κυτταρική λειτουργία της.

Αποδεδειγμένα λοιπόν η βιταμίνη C όταν εφαρμόζεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μειώνει ορατά τις ρυτίδες, ενώ βελτιώνει την υφή και τον τόνο. Βασική προϋπόθεση η πρόληψή της ή καλύτερα η χρήση της και μάλιστα η καθημερινή. Επένδυσε οπωσδήποτε σ' ένα προϊόν που την περιέχει για πιο τονωμένη, σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα. Άλλωστε, η βιταμίνη C δρα κατά των δυσχρωμιών, καθώς αναστέλλει τη δράση του ενζύμου τυροσινάση. Απαιτεί μόνο προσοχή στη χρήση της κάτω από τον ήλιο. Το αντηλιακό με minimum δείκτη προστασίας SPF30 κρίνεται must μετά τη χρήση της, καθώς προκαλεί φωτοευαισθησία. 

Skincare/Shutterstock
Skincare/Shutterstock

Μοιραζόμαστε μαζί σου μια λίστα με μερικά από τα πιο αγαπημένα μας προϊόντα με βιταμίνη C για να έχεις να διαλέξεις:

Kiehl’s, Powerful Strength Line Reducing Concentrate: Ένας ορός με πολλαπλές χρήσεις, εμπλουτισμένος με βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ. Με άλλα λόγια η ενυδάτωση συναντά την επανόρθωση και μαζί του απολαμβάνεις λεία, ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα, με ορατή μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Korres, Διφασικό Βooster με άγριο τριαντάφυλλο και βιταμίνη C:  Ένα από τα τελευταία λανσαρίσματα της ελληνικής εταιρείας, που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου. Πρόκειται για ένα διφασικό bοοster λάμψης με 15% Super Vitamin C, που προσφέρει ορατή βελτίωση σε πρώτες ρυτίδες, κηλίδες, ενώ παράλληλα εξαφανίζει τη θαμπή, κουρασμένη όψη. Επιπλέον περιέχει 10% λάδι από άγριο τριαντάφυλλο με 9 φορές υψηλότερη περιεκτικότητα από αυτή ενός χυμού πορτοκαλιού, για super λάμψη! Διαθέτει υπέροχο άρωμα από τριαντάφυλλο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα και ως primer, πριν το μακιγιάζ για μεγαλύτερη διάρκεια. 

Ren, Clean Skincare Radiance Perfecting Serum: Ενέργεια, λάμψη και φωτεινότητα: αυτά είναι τα τρία βασικά οφέλη που χαρίζει στην επιδερμίδα αυτό το μαγικό προϊόν. Ένα serum πολλών δράσεων που θα λατρέψεις από την πρώτη στιγμή που θα νιώσεις την υφή του. Δοκίμασε να ανακατέψεις μία δόση από το προϊόν με το foundation για να κάνεις πιο απαλή και φυσικά λαμπερή τη βάση του μακιγιάζ σου. 

Clinique, Fresh Pressed Vitamin C:  Το μοναδικό αντιγηραντικό Booster, που αξιοποιεί όλη τη δύναμη της καθαρής, φρέσκιας Βιταμίνης C στην υψηλότερη συγκέντρωση για να φωτίζει, χαρίσει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και αναζωογονήσει την υφή της επιδερμίδας.  Αναμιγνύεις απλώς 2 σταγόνες με την ενυδατική σου κρέμα πρωί & βράδυ.  



Dior, Capture Youth Glow Booster Serum: Με 100 φορές πιο πλούσια σύνθεση σε βιταμίνη C από ότι το πορτοκάλι, αυτό το σούπερ ενυδατικό και αναζωογονητικό προϊόν δρα στις επιφανειακές ατέλειες της επιδερμίδας για πιο φρέσκο, φωτεινό κι ομοιόμορφη επιδερμίδα. 

Vichy, Liftactiv Antioxidant And Anti-Fatique Fresh Shot Serum: Εξαιρετικό αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα - αντίδοτο ενάντια στην κουρασμένη επιδερμίδα, με 15% καθαρή βιταμίνη C. Eίναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας και βελτιώνει σημαντικά την λάμψη της επιδερμίδας. 

Από τις Έφη Ανέστη & Τίνα Σβίγκου