H Cara Delevigne. Φωτογραφία: Getty Imafes/Ideal Image
H Cara Delevigne. Φωτογραφία: Getty Imafes/Ideal Image
11|04|2019 17:52
SHARE
ΦΡΥΔΙΑ

Do it like Cara: Αυτά τα προϊόντα θα κάνουν τα φρύδια σου να φαίνονται φυσικά πυκνά


Κεφάλαιο φρύδια... ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό του προσώπου μας, το σημείο που πρέπει να είναι πάντα τονισμένο ανεξάρτητα από το μακιγιάζ που έχουμε επιλέξει.

Αν πάμε μερικά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στη δεκαετία του 90, οι τάσεις ήθελαν το φρύδι όσο πιο λεπτό και τοξοειδές γίνεται. Κάτι που σήμερα είναι εντελώς εκτός, όχι μόνο από τις τάσεις αλλά και από την αισθητική που έχουμε συνηθίσει.

Λίγο αργότερα διάσημα μοντέλα όπως η Cara Delevingne αλλά και η Natalia Castellar ήρθαν να μας επιβεβαιώσουν πως τα φυσικά, πυκνά φρύδια είναι αυτό το χαρακτηριστικό που μας κάνει ξεχωριστές και πως δεν έχουμε λόγο να περνάμε ατελείωτες ώρες στον καθρέφτη με το τσιμπιδάκι στο χέρι, αλλά ούτε να μετράμε το κατάλληλο σημείο για να δημιουργήσουμε τόξο.

Αφήνουμε το φυσικό σχήμα να κυριαρχήσει, επενδύουμε σε φυσικά συστατικά όπως το καστορέλαιο, που βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας και επιλέγουμε το κατάλληλο μολύβι φρυδιών που θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε τυχόν κενά που υπάρχουν, να κάνουμε το σχήμα τους ελαφρώς πιο πυκνό και γενικότερα να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επιλέγουμε μόλις 1 με 2 τόνους πιο σκούρο από το φυσικό μας, χρησιμοποιούμε το μολύβι πλάγια και όχι κάθετα για να βγαίνει πιο αχνό το χρώμα και να μπορούμε πιο εύκολα να το σβήσουμε με το δάχτυλό μας, Τέλος έχουμε πάντα ένα βουρτσάκι μαζί και τα χτενίζουμε προς τα πάνω για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον τέλειο σχηματισμό.

Και επειδή στο bovary είμαστε fan των πυκνών φρυδιών, σου έχουμε συγκεντρώσει κάποια από τα αγαπημένα μας προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσεις.

Chanel, Stylo Sourcils Waterproof Eyebrow Pencil: Αν θες όλοι να νομίζουν ότι γεννήθηκες με πυκνά φρύδια, το προϊόν που χρειάζεσαι είναι του διάσημου γαλλικού οίκου, Chanel. Εμείς το αγαπάμε και το χρησιμοποιούμε καθημερινά και με δύο μόνο περάσματα σε κάθε πλευρά έχουμε το φυσικό αποτέλεσμα που θέλουμε. 



Tom Ford, Brow Sculptor: Το συγκεκριμένο μολύβι δε χρειάζεται καν να το χρησιμοποιήσεις πλάγια, καθώς το χρώμα που βγάζει είναι όσο πρέπει για να έχεις το φυσικό αποτέλεσμα που θες. Χρησιμοποίησε το βουρτσάκι από τη μία πλευρά και ύστερα με το μολύβι πάτησε πάνω στο φυσικό σου σχήμα για τέλειο σχηματισμένο φρύδι!

Anastasia Beverly Hills, Tinted Brow Gel (Sephora): Αυτό το ελαφρύ τζελ με χρώμα λειτουργεί σαν μάσκαρα για τα φρύδια κι είναι ένα υπέροχο προϊόν, που χαρίζει ένταση και όγκο κατά την εφαρμογή του. Ο συνδυασμός κρέμας και gel στη σύνθεσή του, το κάνει να γλιστράει εύκολα πάνω στα φρύδια, να τονίζει το σχήμα και να γεμίζει τα κενά τους χωρίς να ξεθωριάζει ή να αφήνει υπολείμματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκουρύνει τα ξανθά φρύδια, να δώσει πιο ζεστό ή ψυχρό τόνο στα καστανά φρύδια ή να καλύψεις τις λευκές τρίχες.

Benefit, Brow Contour Pro 4-IN-1 Pen (Sephora): Αν δεν είναι αυτό το απόλυτο πολυεργαλείο για τέλεια φρύδια, 4-σε-1 στυλό τότε ποιο;  Θυμίζει το στυλό που είχαμε μικρές κι είναι εδώ για να διορθώσει και τονίσει το περίγραμμα, αλλά και να λειτουργήσει κι ως highlighter για το τόξο των φρυδιών. Όλα όσα χρειάζεται κανείς για να δημιουργήσει καθαρό περίγραμμα, αλλά και καλοσχηματισμένα φρύδια με διάσταση και βάθος. 

Sephora Collection, Kit sourcils: Ένα compact σετ για τα φρύδια σε μορφή ταξιδιού που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα προϊόντα για σούπερ περιποιημένα και καλοσχηματισμένα φρύδια. Δύο σκιές σε μορφή πούδρας, για να απλώνει κανείς όση ποσότητα θέλει - ένα κερί φρυδιών για καλοσχηματισμένο αποτέλεσμα - ένα διπλό πινέλο για τη δημιουργία σχήματος, που με το λοξό άκρο δαμάζει τις ατίθασες τρίχες -κι ένα τσιμπιδάκι για διόρθωση του σχήματος των φρυδιών. 

MAC, Brow Sculpt: Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να βρεις την κατάλληλη απόχρωση. Πάτησε πάνω στο σχήμα των φρυδιών σου και αν δεις ότι το αποτέλεσμα είναι αρκετά έντονο, κάνε μερικά περάσματα με το βουρτσάκι για να σβήσει ελαφρώς το χρώμα. Ένα ακόμη αρκετά εύχρηστο προϊόν, ιδανικό για φυσικά αλλά και έντονα makeup looks.

Και μία ακόμη επιλογή για όσους λατρεύουν τα ταξίδια και πάντα θέλουν να επενδύουν σε brands που δεν έχουμε στη χώρα μας!

Glossier, Bow Brow: Αν τύχει και βρεθείς στο εξωτερικό τότε αξίζει να επενδύσεις στη μάσκαρα φρυδιών του brand Glossier. Το μικρό βουρτσάκι που διαθέτει γεμίζει αμέσως τα κενά, ενώ επιπλέον ενισχύει το φυσικό σου σχήμα. Ένα εύχρηστο προϊόν που θα το έχεις πάντα μαζί σου, στην τσάντα σου.

Από τις Έφη Ανέστη & Τίνα Σβίγκου