Όλοι οι λόγοι και τα προϊόντα που αποδεικνύουν ότι η βραδινή περιποίηση είναι η καλύτερη κούρα ομορφιάς | 0 bovary.gr
Όλοι οι λόγοι και τα προϊόντα που αποδεικνύουν ότι η βραδινή περιποίηση είναι η καλύτερη κούρα ομορφιάς | 0 bovary.gr
24|04|2019 12:10
SHARE
SKINCARE

Όλοι οι λόγοι και τα προϊόντα που αποδεικνύουν ότι η βραδινή περιποίηση είναι η καλύτερη κούρα ομορφιάς


Η νυχτερινή περιποίηση είναι πιο σημαντική από την πρωινή.

Τη στιγμή που πέφτει η νύχτα, τα κύτταρα της επιδερμίδας είναι έτοιμα για την ενεργοποίηση της ανανέωσής τους. Κι όσο κι αν αυτό φαντάζει μαγικό είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς δεν είναι δυνατόν ο οργανισμός να πραγματοποιεί όλες του τις λειτουργίες 24 ώρες το 24ωρο. Γι’ αυτό κι είναι αναμενόμενο οι κυτταρικές δραστηριότητες να είναι προγραμματισμένες να γίνουν σε συγκεκριμένες ώρες. Οι ειδικοί μάλιστα, μιλούν για την πτώση της αδρεναλίνης τη νύχτα κι εξηγούν απλά ότι χάρη σ’ αυτή την επιβράδυνση, το σώμα τρέχει να πραγματοποιήσει την αναγέννηση των κυττάρων. Έτσι εξηγείται και γιατί η κοσμετολογία προτείνει προστατευτικές κρέμες την ημέρα και θρεπτικές τη νύχτα.

Μια κρέμα νύχτας περιέχει στη σύνθεσή της μεγαλύτερη συγκέντρωση ενυδατικών συστατικών σε σχέση με μια κρέμα ημέρας. Κι αυτό είναι ωφέλιμο για την επιδερμίδα, καθώς έτσι μπορεί να αποτραπεί η αφυδάτωση, οπότε κι οι γραμμές ή ρυτίδες.

Η νυχτερινή περιποίηση σε συνδυασμό μ’ ένα καλό 8ωρο ύπνο αποτελεί επένδυση για μια λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα.

Ένα προϊόν νύχτας μπορεί να χρησιμοποιείται συμπληρωματικά από την ηλικία των 25 χρόνων, ενώ για τις γυναίκες των 45+, που οι ορμονικές διαταραχές κάνουν πάρτι, η βραδινή φροντίδα δεν είναι απλώς απαραίτητη, αλλά πρέπει να είναι κι ενισχυμένη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά χρειάζεται να ξέρεις τους σωστούς συμμάχους για το βράδυ, προκειμένου να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να αναζωογονηθεί την επόμενη κιόλας το πρωί. Συγκεντρώσαμε εδώ τους δικούς μας πιο αγαπημένους:

Estee Lauder, Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II

Αυτός είναι ο No1 ορός επανόρθωσης, που μειώνει θεαματικά την εμφάνιση όλων των βασικών σημαδιών γήρανσης. Συγεκριμένα: μεγιστοποιεί τη δύναμη της φυσικής νυχτερινής ανανέωσης της
επιδερμίδας χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία ChronoluxCB™, ενώ περιλαμβάνει επίσης υαλουρονικό οξύ, που ως γνωστό «φυλακίζει» την υγρασία. Είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδα και απόλυτα must-have.

Laneige, Water Sleeping Mask (Sephora)

Για σένα που είσαι νέα, δραστήρια και ξενυχτάς πολύ, αυτή η αναζωογονητική μάσκα σε μορφή τζελ, που ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος κατά τη διάρκεια του ύπνου, χάρη στο υδροϊονισμένο μεταλλικό νερό που περιέχει είναι υπέροχη. Eπιπλέον, είναι εμπλουτισμένη με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία με αποτέλεσμα το επόμενο κιόλας πρωι η κουρασμένη επιδερμίδα να ξυπνήσει αναζωογονημένη, ελαστική και τέλεια ενυδατωμένη.

Vichy, Liftactiv Supreme Night

Για σένα που σ’ απασχολούν οι ρυτίδες, αυτή η αντιρυτιδική κρέμα νύχτας με αποτέλεσμα lifting μεγάλης διάρκειας και συσφικτική φροντίδα είναι ό,ι χρειάζεσαι. Ιδανική για γυναίκες 40+, με κανονική προς μικτή επιδερμίδα, που θέλουν ολοκληρωμένη δράση ενάντια στις ρυτίδες, ακόμα και τις πιο βαθιές, την απώλεια σφριγηλότητας και την αλλοίωση της υφής της επιδερμίδας.

Shiseido, Waso Beauty Sleeping Mask

Αυτό που αναζητάμε είναι να ξυπνάμε με ανανεωμένη, λαμπερή επιδερμίδα. Η Waso Beauty Sleeping Mask της Shiseido είναι μία ενυδατική μάσκα, σε μορφή τζελ, η οποία εφαρμόζεται τις βραδινές ώρες. Περιέχει συμπυκνωμένες κάψουλες βιταμινών και εκχυλίσματα γιούζου που χαρίζουν την αίσθηση μιας τέλεια αναζωογονημένης επιδερμίδας, με όγκο και ενυδάτωση.

 

La Prairie, Cellular Power Charge Night

Αυτό το προϊόν νύχτας συνδυάζει ρετινόλη, ένα σύμπλεγμα πεπτιδίων επανόρθωσης και ένα συστατικό επιτάχυνσης της οξυγόνωσης, με το αποκλειστικό ισχυρό κυτταρικό σύμπλεγμα της La Prairie για επαναφόρτιση των κυττάρων του δέρματος. Η δράση της προσφέρει μοναδική υφή δέρματος, μειώνει ορατά τις ρυτίδες και τις μελαγχρωματικές κηλίδες, ενώ ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων και διατηρεί τη σφριγηλότητα. Η Cellular Power Charge Night της La Prairie δρα όταν το σώμα μας ξεκουράζεται καθώς τότε έχει μεγαλύτερη ικανότητα αυτοανανέωσης.

Από τις Έφη Ανέστη & Τίνα Σβίγκου