Χαμογελαστή Γυναίκα/Shutterstock
Χαμογελαστή Γυναίκα/Shutterstock
HAIR TIPS

Το λάθος που κάνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες και έχουν λιπαρά μαλλιά


Είναι ένα από τα ερωτήματα που απασχολεί τις περισσότερες από εμάς και προσωπικά ως beauty editor, έχω λάβει πολλά μηνύματα με κοπέλες που με ρωτάνε «Τι κάνω λάθος και τα μαλλιά μου λαδώνουν τόσο εύκολα»;

Τι κι αν επενδύουμε σε κατάλληλα σαμπουάν, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κομμωτή μας, είμαστε προσεχτικές με ό,τι προϊόν εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας. Πολλές φορές τα μαλλιά μας είναι λιπαρά και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο.

Η περιποίηση των μαλλιών δε σταματά στο σαμπουάν, το conditioner και τη μάσκα. Το ενυδατικό λάδι είναι ένα από τα must-have προϊόντα που μας χαρίζει ενυδατωμένες άκρες, ενώ προσφέρει αυτή τη λαμπερή όψη που όλες αναζητάμε. Επιπλέον είναι απαραίτητο πριν από το styling, καθώς προστατεύει την τρίχα από τη θερμότητα.

Με άλλα λόγια είναι ένα προϊόν που όλες χρειαζόμαστε και πρέπει να εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας.

Moroccan Oil
Moroccan Oil

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε ωστόσο και έχει σαν αποτέλεσμα, να λαδώνουν εύκολα και γρήγορα τα μαλλιά μας, είναι η εφαρμογή ενυδατικού προϊόντος, στις ρίζες και όχι στις άκρες. 

Πολλές φορές αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και άθελά μας!

Ξεκινώντας με την κατάλληλη ποσότητα, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά τη μία, με δύο σταγόνες -για τα μακριά μαλλιά- απλώνουμε το προϊόν καλά στο χέρι μας και το εφαρμόζουμε από τη μέση των μαλλιών και κυρίως στις άκρες. 

OUAI, Hair Oil
OUAI, Hair Oil

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγουμε τις ρίζες, εκτός αν ακολουθούμε κάποια ειδική θεραπεία ή θέλουμε να προσφέρουμε στο τριχωτό της κεφαλής ένα boost ενυδάτωσης. 

Μετά την εφαρμογή, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε καθαρίσει τα χέρια μας από το λάδι, καθώς με μία κίνηση, με ένα άγγιγμα στα μαλλιά μας μπορεί να τα λαδώσουμε.

Διαβάστε ακόμη:

Είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις τα πάντα για την αντηλιακή προστασία;- Ένας πλήρης οδηγός

Πώς θα πετύχουμε το τέλειο σχήμα φρυδιών -Τι συμβουλεύει η brow guru, Anastasia