Κορίτσι κάνει ηλιοθεραπεία/Shutterstock
Κορίτσι κάνει ηλιοθεραπεία/Shutterstock
SKINCARE

Σπυράκια από τον ήλιο -Αντιμετώπισέ τα σωστά και διατήρησε το δέρμα σου λείο


Σπυράκια από τον ήλιο... κάτι που για πολλές γυναίκες ίσως ακούγεται περίεργο. 

Υπάρχουν όμως και πολλές που έρχονται αντιμέτωπες κάθε χρόνο με αυτά τα ανεπιθύμητα σπυράκια, σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Ας αρχίσουμε όμως από τις αιτίες που εμφανίζονται. Συνήθως βγαίνουν μετά από την ηλιοθεραπεία και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, τόσο αισθητικά, όσο και σαν σύμπτωμα του δέρματος.

Ο ήλιος και η ζέστη κάνουν την επιδερμίδα πιο επιρρεπή στην λιπαρότητα, αφού ερεθίζουν τους αδένες και έτσι το δέρμα μοιάζει να είναι ελαφρώς πρησμένο ενώ οι πόροι μπλοκάρονται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα και γυναίκες που δεν αντιμετώπιζουν κάποιο πρόβλημα με σπυράκια, το καλοκαίρι να εμφανίζουν μερικά στο πρόσωπο αλλά και σε διάφορα σημεία στο σώμα τους, στα πόδια στα χέρια ή ακόμα και στην περιοχή της κοιλιάς. 

Μαυρισμένη επιδερμίδα/Shutterstock
Μαυρισμένη επιδερμίδα/Shutterstock

Σχετικά με το σώμα είναι σημαντικό να αποφεύγουμε το ξύρισμα, λίγες ώρες πριν την παραλία. Η επιδερμίδα ερεθίζεται τρομερά κατά το ξύρισμα και είναι βασική αιτία να εμφανίσει σπυράκια.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε καλά ενυδατωμένες, με προϊόν που δεν περιέχει οινόπνευμα.

Τέλος το after sun είναι ένα απαραίτητο προϊόν καθημερινής περιποίησης, μετά την έκθεσή μας στον ήλιο, όπως είναι το αντηλιακό. Ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, την καταπραϋνει και μπλοκάρει ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως είναι τα σπυράκια. 

Μαυρισμένο κορίτσι/Photo by Shifaaz shamoon on Unsplash
Μαυρισμένο κορίτσι/Photo by Shifaaz shamoon on Unsplash

Όσο αναφορά το πρόσωπο για τη δραστική αντιμετώπιση των σπυριών, ιδανικό συστατικό είναι το γνώριμο σαλικυλικό οξύ. Το συγκεκριμένο συστατικό ουσιαστικά μπλοκάρει τα μέρη του προσώπου που έχουν την τάση να γίνονται λιπαρά και τα εξισορροπεί.  Παράλληλα κάνει ένα είδος απολέπισης κρατώντας τους πόρους καθαρούς. Μπορείτε να το βρείτε σε πάρα πολλά προϊόντα περιποίησης του προσώπου.

Εξίσου βοηθητικά είναι και αυτά τα προϊόντα που δίνουν matte αποτέλεσμα στην επιδερμίδα και εξουδετερώνουν τη λιπαρότητα.

Αν διαπιστώνετε ότι τα σπυράκια επιμένουν και μάλιστα είναι ερεθισμένα ή έχετε αίσθηση φαγούρας, τότε είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας και να σας προτείνει εκείνος λύση στο πρόβλημά σας!

Διαβάστε ακόμη:

Μάθε πώς να εφαρμόζεις σωστά την κρέμα ματιών, για να δεις άμεσα αποτελέσματα

3 οικονομικά αρώματα, ιδανικά για τον ανοιξιάτικο καιρό