Shutterstock
Shutterstock
ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΑ 50

Eίσαι 50 plus; 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για την περιποίησή σου κι άλλα τόσα που πρέπει να ξέρεις


Eκεί ακριβώς στα 50, στο κατώφλι της εμμηνόπαυσης, υπάρχει ένα δέος και μια υπόκλιση στο χρόνο που βιάζεται να δείξει στιγμές, εμπειρίες κ.α σημάδια πάνω στην επιδερμίδα σου.

Σημάδια μιας ολόκληρης ζωής που μαρτυρούν τα πάντα όλα. Τα ωραία, αλλά και τα πολύπλοκα αυτής της μέχρι τώρα διαδρομής σου. Μέρες χαράς και νύχτες δράσης, που ξεχνούσες να σε φροντίσεις. Μέρες με ήλιο και χωρίς αντηλιακή, αλλά και νύχτες ξενυχτιού, που ούτε καν μια ενυδατική δε χρησιμοποιούσες. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι φτάνει αυτή η στιγμή της αληθινής ομορφιάς και γνώσης, που είσαι στα 50+ και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη αφήνοντας υποσχέσεις αγάπης στο χρόνο, αλλά και σε σένα.

Γνωρίζοντας ήδη ότι από την ηλικία των 20 υπέροχων καλοκαιριών κάθε γυναίκα αυτού του πλανήτη χάνει κατά μέσο όρο 1% του κολλαγόνου κι αυτό πάνω στο χρόνο, τότε εύκολα μπορείς να καταλάβεις τις μοναδικές θεωρίες των δερματολόγων που μιλούν για τις ίνες του κολλαγόνου που αραιώνουν, που γίνονται άκαμπτες και τελικά λιγοστεύουν. Κι αυτοί οι ίδιοι γνώστες της επιδερμίδας μιλούν για το πέρασμα του χρόνου που κάνουν τους ιστούς να χαλαρώνουν, ενώ σου θυμίζουν ότι οι ρυτίδες κάνουν πανηγυρικά εμφάνιση, ενώ η χαλάρωση και οι κηλίδες μπαίνουν σε πρώτο φόντο.

Κι όλο αυτό είναι η φυσική εξέλιξη καθώς το υδρολιπιδικό προστατευτικό φιλμ κάπως καταστρέφεται, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται ξηρή, να χάνει τη σφριγηλότητα, αλλά και την λάμψη της. 

Αναρωτιέσαι, τι κάνεις; Επαναπροσδιορίζεις την καθημερινή σου ρουτίνα και δοκιμάζεις τα εξής υπέροχα (που έχουν δουλέψει σε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο-στην ίδια φάση ζωής). 

Δεν παραλείπεις ποτέ και για κανένα λόγο τον καθαρισμό, αλλά και την τόνωση της επιδερμίδας σου και φυσικά την αντηλιακή σου κρέμα. 

Επιλέγεις προϊόντα περιποίησης με ενισχυμένες συνθέσεις και θρεπτικούς παράγοντες, που βελτιώνουν την ενυδάτωση. Τα έλαια προσώπου είναι μια υπέροχη λύση  για τη βραδινή περιποίηση. Δουλεύουν συνδυαστικά με την κρέμα σου, καθώς είναι οι τέλειοι μεταφορείς των ενεργών συστατικών των προϊόντων φροντίδας σου.

Ακολουθείς πιστά κινήσεις μασάζ και κάποια βήματα που αναζωογονούν την επιδερμίδα αλλά και τις αισθήσεις. Κάνεις απαλές και κυκλικές που ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία και εξυπηρετούν την καλύτερη οξυγόνωση της επιδερμίδας σου. Ιδανικά, απλώνεις την κρέμα σου από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και δεν ξεχνάς τον λαιμό, περνώντας τις παλάμες σου, από πάνω προς τα κάτω. 

Αν έχεις εμφανίσει καφέ κηλίδες δεν ξεχνιέσαι στον ήλιο και μάλιστα δεν βγαίνεις ποτέ από το σπίτι χωρίς αντηλιακή (ακόμη και το χειμώνα), ενώ κάνεις οπωσδήποτε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα. 

Επενδύεις σε πλούσια ενυδατική κρέμα ή ορό ματιών με υαλουρονικό. Ιδανικά, προσέχεις στη συσκευασία να αναγράφεται η λέξη «lifting» για ολική ανόρθωση. Για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση χρησιμοποίησε μία φορά την εβδομάδα μάσκα ματιών. 

Έξτρα info
Οι αντιοξειδωτικές κρέμες (που συνεργούν στη σύνθεση κολλαγόνου) και το υαλουρονικό οξύ (που προσφέρουν έξτρα ενυδάτωση και ελαστικότητα), είναι απαραίτητες σε αυτή την ηλικία.
Η βιταμίνη Α (ρετινόλη) και τα ΑΗΑ συνιστούνται ως τα απόλυτα και πιο αποτελεσματικά όπλα αντιγήρανσης. Αναζήτησε προϊόντα που τα περιέχουν. 
Η τακτική εφαρμογή ενός ορού ανάπλασης, ενισχύει  σημαντικά την επιδερμίδα. Δοκίμασέ το!
Τα χέρια είναι εξίσου ευάλωτα στα σημάδια του χρόνου, καθώς είναι διαρκώς εκτεθειμένα. Θα πρέπει να τα διατηρείς πάντα σωστά ενυδατωμένα κι ιδανικά με κρέμα χεριών, που περιέχει αντιηλιακό δείκτη προστασίας. 
Ενίσχυσε την επιδερμίδα σου εκ των έσω με τη διατροφή σου. Πρόσθεσε στην καθημερινότητά σου αντιοξειδωτικές τροφές που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Οι ντομάτες, το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί είναι must-have. 
Nα κοιμάσαι καλύτερα και σωστότερα. Η έλλειψη ύπνου διαταράσσει τα επίπεδα των ορμονών. 
Tα ειδικά συμπληρώματα διατροφής είναι εξίσου ενδοαφέροντα ως σύμμαχοι κατά της γήρανσης και υπέρ της αναζωογόνησης της επιδερμίδας.