Γιώργος Μπουζάκης -Για το περιοδικό Yes I do
Γιώργος Μπουζάκης -Για το περιοδικό Yes I do
PROPLUSMA ARCHITECTS

Date your architect -Δύο αρχιτέκτονες ομορφαίνουν κάθε χώρο στην εποχή της οικονομικής κρίσης


Οι Ευγενία Μαντά και Μιχαήλ Προβελέγγιος συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Φλωρεντία, κατά τη διάρκεια των εκεί σπουδών τους στην αρχιτεκτονική.

Αφού, και οι δύο απέκτησαν εμπειρία σε καταξιωμένα  αρχιτεκτονικά γραφεία  (της Ελλάδας και της Ιταλίας αντίστοιχα), λίγο καιρό μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αποφάσισαν να ιδρύσουν το γραφείο proplusma architects, με έδρα στην Αθήνα.  

Το γραφείο εξαρχής ασχολήθηκε με αρχιτεκτονικές μελέτες και τώρα, πάνω από μια δεκαετία μετά, έχει, στο ενεργητικό του αρκετές δεκάδες μελέτες από έργα διαφορετικής τυπολογίας και κλίμακας: ξενοδοχειακά συγκροτήματα, επαγγελματικούς χώρους, κύριες και εξοχικές κατοικίες, αποκαταστάσεις ναών κ.α. 

Αυτό που χαρακτηρίζει την αρχιτεκτονική τους είναι ότι αντιμετωπίζουν κάθε έργο από διαφορετική οπτική, δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Με αυτό τον τρόπο έχουν πετύχει τα projects τους να διαφέρουν μεν μεταξύ τους σε ύφος αλλά να διατηρούν την ιδιαίτερη προσέγγιση του γραφείου.

Όλοι οι συνεργάτες τους εργάζονται με γνώμονα τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του. Και αυτό, οι μελέτες που βγαίνουν από το γραφείο τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, το επιβεβαιώνουν. 

 

Η μελέτη και πραγματοποίηση του παιδικού σταθμού στη Φιλοθέη, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο site του Κώστα Βογιατζή, yatzer.com, είχε αντίκτυπο στον διεθνή τύπο και έφερε την αναγνώριση και στην αγορά της Ασίας.

Αναφερόμενοι στους proplusma architects δεν θα μπορούσε κανείς να μην σταθεί στο "Date your Architect"  την υπηρεσία συμβουλευτικής αρχιτεκτονικής που έχουν αναπτύξει τα τελευταία 5 χρόνια και η οποία αποτελεί καινοτομία στον χώρο της αρχιτεκτονικής.

Απευθύνεται σε πελάτες που έχουν κάποιο χώρο ο οποίος χρήζει ανακαίνισης, και δεν μπορεί να ενταχθεί στο μελετητικό κομμάτι του γραφείου. Η εναλλακτική είναι ένα 90λεπτο ραντεβού κατά το οποίο ο πελάτης έρχεται σε επαφή με τον αρχιτεκτονά του, έναν σύμβουλο βασικά, που είναι εκεί για να ακούσει και βοηθήσει στο να πάρει ο ενδιαφερόμενος τις σωστές αποφάσεις. 

Οι ερωτήσεις που επιλύουν σε αυτήν την συνάντηση είναι από το "τι χρώμα να βάψω αυτόν τον τοίχο" μέχρι το "ποιο συνεργείο πρέπει να μπει πρώτα στο σπίτι μου". Είναι απορίες τις οποίες ως ειδικοί μπορούν να απαντήσουν και μέσω της εμπειρίας τους, να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο πραγματικά και ουσιαστικά τον κάθε ενδιαφερόμενο. Φεύγοντας από τη συνάντηση ο πελάτης παίρνει μαζί του το τεύχος των σημειώσεων και πληροφοριών που έχουν πάρει καθ'όλη τη διάρκεια της συζήτησης και αφορούν στην ανανέωση του χώρου του. Τις επόμενες μέρες τους αποστέλλεται επίσης ένα e-mail με τυχόν εκκρεμότητες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Η υπηρεσία αυτή, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει μεγάλη απήχηση, όχι μόνο σε κόσμο που επιθυμεί να ανακαινίσει  το σπίτι στο οποίο μένει, αλλά και σε πελάτες που θέλουν να διαθέσουν κάποιο ακίνητο για βραχυπρόθεσμη μίσθωση και χρειάζονται καθοδήγηση στο αισθητικό και λειτουργικό κομμάτι.
www.proplusma.com