Στην κουζίνα της Μarilin

Οι συνταγές των σταρ: Το γεμιστό κοτόπουλο της Μέριλιν Μονρόε


Η Νόρμα Τζέιν που έγινε γνωστή ως Mέριλιν Μονρόε είχε ασπαστεί τον Ιουδαισμό, παντρεύτηκε σε ηλικία 16 ετών, είχε δυσκολία στο να θυμάται τα λόγια της και ήταν υιοθετημένη.

Όλα αυτά μπορεί να μην έγιναν ευρύτερα γνωστά όσο ήταν εν ζωή. Όμως το ήταν εκπληκτική μαγείρισσα ήταν κάτι που οι άνθρωποι που ήταν στο πλευρό της, το γνώριζαν καλά.

Η αλλαγή μπορεί να ήταν για εκείνη το αλάτι της ζωής της, το εκλεχτό καρύκευμα, αλλά την αδυναμία της και σε άλλου είδους... καρυκεύματα την έδειχνε και στις συνταγές που η ίδια αγαπούσε. Το Whole Cow παρουσίασε μια από τις συνταγές με χειρόγραφες οδηγίες για γεμιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο!

Aυτές είναι οι χειρόγραφες σημειώσεις της που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ότι στην star άρεσε να χρησιμοποιεί τους δικούς της κώδικες.

Yλικά για την γέμιση

  • 1 γαλοπούλα ή 1 κοτόπουλο
  • Γαλλική μπαγκέτα – μουλιασμένη σε κρύο νερό, στραγγισμένη, και κομματιασμένη
  • 230 γρ. συκωτάκια γαλοπούλας
  • 225 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
  • 290 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Μαϊντανός
  • 4 κοτσάνια σέλινο
  • Δενδρολίβανο
  • Θυμάρι
  • Δάφνη
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (καρύδια, κάστανα, φιστίκια)
  • 2 βραστά αυγά ψιλοκομμένα

 

 

Εκτέλεση αλα Μarilin με ελεύθερη απόδοση των οδηγιών της

Μουλιάζουμε το ψωμί σε μπολ για λίγα λεπτά. Έπειτα, το στραγγίζουμε και το διαλύουμε σε μικρά κομμάτια. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ζεματίζουμε για τα συκωτάκια πουλιών. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τον κιμά. Στη συνέχεια, σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα συκωτάκια, τον κιμά, το σέλερι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά, την παρμεζάνα, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Γεμίζουμε τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο, ότι έχουμε επιλέξει και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για τρεις ώρες αν πρόκειται για γαλοπούλα, για μιάμιση ώρα αν πρόκειται για κοτόπουλο.