Ήταν την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ και μόλις λίγες ώρες πριν το ρολόι σφυρίξει Παρασκευή, εκεί γύρω στις 8 το απόγευμα, βρίσκομαι καθισμένος σε μια ωραία Αθηναϊκή τραπεζαρία, της οποία ο αγοραστής γιορτάζει τα τριακοστά πέμπτα γενέθλιά του και μπροστά μου παρελαύνουν γνωστές και άγνωστες φυλές του βυθού της Ασίας.
Κάπου στο βάθος, μεταξύ σαλονιού και κουζίνας φαίνεται η chef να απλώνει με μια ξύλινη κουτάλα και ήρεμες κινήσεις το ρύζι μέσα σε ένα σκεύος που όπως μαθαίνω στην πορεία λέγεται Hangiri. Σαν μαγική σύμπτωση το playlist στο Spotify παίζει Ryuichi Sakamoto.
Έχω βρεθεί αρκετές φορές σε sushi bars να παριστάνω μια πηγαία εξοικείωση με τα chopsticks αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο απλό το sushi bar μπορεί να έρθει σπίτι σου.