Εκτέλεση:
Για το θράψαλο:
1) Καθαρίζουμε το θράψαλο και το χαράζουμε.
2) Προθερμαίνουμε ένα σχαροτήγανο και το ψήνουμε.
Για την μελιτζανοσαλάτα
1) Καψαλίζουμε τις μελιτζάνες απευθείας πάνω στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
2) Αποσύρουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες.
3) Τοποθετούμε σε ένα μπολ, με τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα, τα οποία αναφέρονται στη συνταγή της μελιτζανοσαλάτας.
4) Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και τον χυμό των passion fruits.
Για το αυγολέμονο
1) Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ, ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον προσθέτουμε στα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια.
2) Αφού ομογενοποιηθεί το αδειάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει το μίγμα.
3) Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος.
4) Το αφήνουμε στην άκρη.
Σύνθεση πιάτου
1) Παίρνουμε ένα μανιτάρι king oyster, το κόβουμε, το χαράζουμε και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πιέζοντάς το συνέχεια.
2) Αποσύρουμε και αλατοπιπερώνουμε.
3) Κόβουμε το θράψαλο σε 4 ίσα μέρη και τοποθετούμε στο πιάτο. Κάνουμε τρία κενέλ με τη μελιτζανοσαλάτα και τα τοποθετούμε και αυτά στο πιάτο.
4) Κόβουμε το king oyster μανιτάρι στα τρία και το τοποθετούμε πάνω στα κενέλ.
5) Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυγολέμονο και τελειώνουμε με φύλλα μάραθου, oyster leaves, φύλλα ναστούρτιουω (είναι ευρύτερο γνωστό ως νεροκάρδαμο) και κουκουνάρι καβουρντισμένο.
Διαβάστε επίσης: Feedέλ: Σ' αυτό το εστιατόριο θα φας από τα χέρια του MasterChef, Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Διαβάστε επίσης: Easy rider! Επιτέλους είδαμε τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο εκτός στούντιο και κουζίνας