ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Οι συνταγές των σταρ: Η εύκολη μακαρονάδα της Σοφίας Λόρεν


«Ο,τι βλέπετε, το χρωστάω στο spaghetti». Η σταρ του ιταλικού σινεμά και κομμάτι ονειροφαντασίας εκατομμυρίων ανδρών, Sophia Loren, είναι μια γυναίκα που αγάπησε όσο καμία τις καμπύλες της και το φαγητό.  Eίναι για εκείνη όχι μόνο απόλαυση αλλά και πηγή έμπνευσης. Ο Gianfranco Fere είχε δηλώσει ότι η ομορφιά της Loren είναι αδιαμφισβήτητη και ο λόγος που την έκανε σταρ είναι ότι είναι μια πραγματική ντίβα. Αγαπήθηκε επειδή είναι αληθινή. Η ίδια διατείνεται ότι η γοητεία της πηγάζει από τα μακαρόνια.

Στο βιβλίο της «Eat with me», η Sophia Loren γράφει: «Συνάντησα αυτά τα spaghetti στο σπίτι ενός φίλου που μας παρέθεσε δείπνο για τον εορτασμό του Όσκαρ μου για την ταινία «Δύο γυναίκες». Μου προσέφερε δάφνες σε δείπνο αντί για το δάφνινο στεφάνι του νικητή. Επέμεινα να μου δώσει την συνταγή».

Υλικά για την spaghetti της Sophia Loren


1 πακέτο Spaghetti
2 μεσαίες ντομάτες (400 γραμ.) αποφλοιωμένες και χοντροκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
5-6 μεσαία φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1+1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Η προετοιμασία της σάλτσας

Ρίχνετε το ελαιόλαδο και την 1 κ.σ. βούτυρο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι.

Σοτάρετε για 5 περίπου λεπτά (χαμηλώστε λίγο τη φωτιά, αν χρειάζεται) μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτετε τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αποσύρετε και βγάζετε τα φύλλα δάφνης.