ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Οι συνταγές των σταρ: Τάρτα πορτοκάλι από την Nάταλι Πόρτμαν


Η Νάταλι Πόρτμαν επιλέγει για το διαιτολόγιό της αυστηρά φρέσκιες φυτικές τροφές, αποφεύγοντας τις πλούσιες σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι επεξεργασμένες τροφές. Μεγάλη αδυναμία έχει στις σπιτικές συνταγές και από αυτές μια την πετυχαίνει καταπληκτικά!

Δοκιμάστε την συνταγή της για τάρτα πορτοκάλι! Τα υλικά που θα χρειαστείτε απλά και η εκτέλεση δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Μυρωδάτη και πεντανόστιμη.

Yλικά

Για τη ζύμη:

  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 1/3 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • ¼ κούπας σκούρα καφέ ζάχαρη
  • ½ κούπα τυρί μασκαρπόνε
  • 6 μεγάλα αυγά
  •  Λικέρ πορτοκάλι
  • Ζάχαρη άχνη

 

 

df
df
  • Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ και αρχίστε να ανακατεύετε προσθέτοντας το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  •  Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το αυγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη άχνη.
  • Συνδυάστε τα δύο μείγματα χτυπώντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να δημιουργηθεί ζύμη. Βάλτε την πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την.
  • Απλώστε την σε ένα ταψάκι, καλύψτε την με ζελατίνα και αφήστε την στο ψυγείο να παγώσει.
  • Βουτυρώστε μια ταρτιέρα.
  • Βγάλτε από το ψυγείο τη ζύμη και «ανοίξτε» την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, δημιουργώντας έναν κύκλο. Απλώστε τη ζύμη στη ταρτιέρα και κόψτε τα κομμάτια που εξέχουν.
  • Τυλίξτε τη ταρτιέρα με ζελατίνα και βάλτε ξανά τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει.
  •  Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι, καλύψτε την με αλουμινόχαρτο
  • Ψήστε την για 10 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 170 και ψήστε για άλλα 10 με 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
  • Βγάλτε τη ζύμη από τον φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει πάνω στη σχάρα.
  • Για τη γέμιση, αναμείξτε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά με το μίξερ ή το σύρμα. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε αυγό και προσθέστε το λικέρ.