Oσοι αυτές τις γιορτές δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν κι έμειναν στη πόλη, σίγουρα ένα γαστρονομικό απωθημένο θα το έχουν, καθώς δεν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις υπέροχες συνταγές της ελληνικής επικράτειας.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ιδιαίτερα εστιατόρια που αγαπούν την παράδοση και την τιμούν, ώστε να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο.
1) Χοχλιδάκι
Από τα πιο γνωστά στέκια του Χαλανδρίου, το Χοχλιδάκι φημίζεται για τις ελληνικές του συνταγές και τη μεγάλη ποικιλία σε μεζέδες και ούζα. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι ο κατάλογός του ανανεώνεται τακτικά και κάθε φορά είναι αφιερωμένος σε μια συγκεκριμένη περιοχή της χώρας. Εδώ, λοιπόν, θα ταξιδέψετε από τις Κυκλάδες μέχρι την Κωνσταντινούπολη και θα ανακαλύψετε τα μικρά μυστικά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με μια εσάνς Ανατολής.
Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του διοργανώνουν και κύκλους σεμιναρίων διάσωσης τοπικών συνταγών υπό εξαφάνιση, με σκοπό να διαφυλάξουν την γαστρονομική μας παράδοση. Αυτή την περίοδο στο μενού, πέρα από τα κλασικά πιάτα, την τιμητική της έχει η Μακεδονία. Δοκιμάστε την Όρνιθα Μάσκουλι με καταγωγή από την Καστοριά, ή το ποντιακό πεϊνιρλί με αρμένικο σουτζούκι κι αυγό της ημέρας από τα Τουρκοβούνια, ενώ πολύ ιδιαίτερα είναι και τα γκαβόψαρα από την Νάουσα, που καμία σχέση δεν έχουν με τη θάλασσα, καθώς είναι μελιτζάνες- τουρσί σε αλάτι και νερό, αλλά επειδή έχουν σχήμα μικρού ψαριού πήραν αυτό το παράξενο όνομα.
Αδριανείου 31, Νέο Ψυχικό, 210 674 6661