Κλασικές, αφράτες ή αυθεντικές βέλγικες -Τα μαγαζιά με τις καλύτερες βάφλες της πόλης μιλούν στην καρδιά μας  | 0 bovary.gr
Κλασικές, αφράτες ή αυθεντικές βέλγικες -Τα μαγαζιά με τις καλύτερες βάφλες της πόλης μιλούν στην καρδιά μας | 0 bovary.gr
13|05|2018 16:30
SHARE
ΒΑΦΛΕΣ

Κλασικές, αφράτες ή αυθεντικές βέλγικες -Τα μαγαζιά με τις καλύτερες βάφλες της πόλης μιλούν στην καρδιά μας


Κολασμένη γεύση η βάφλα, που σίγουρα δεν ενδείκνυται για δίαιτα, αλλά μια μικρή παρασπονδία μια στις τόσες, ποιος μπορεί να την αρνηθεί; 

Το αμυλούχο στρώμα τους με την κυψελώδη μορφή, ζεστό κι αφράτο, γεμίζει με τα αγαπημένα σας υλικά -γλυκά ή αλμυρά- κι έτσι κάθε φορά αποκτάει μια εντελώς διαφορετική γεύση. Η ιστορία της ξεκινάει από τον Μεσαίωνα και συγκεκριμένα από την Αγγλία, όπου θεωρούνταν street food- τις πούλαγαν στους δρόμους οι waferers, οι οποίοι τις έφτιαχναν με δύο μεταλλικές πλάκες.

Σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα με αμέτρητες παραλλαγές ανά τον κόσμο. Εμείς βρήκαμε τα μέρη που σερβίρουν τις πιο ιδιαίτερες βάφλες και σας τα προτείνουμε. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, συνδυάστε τες με παγωτό- σκέτη απόλαυση!

1) Waffle House

 Ξεκίνησε από τη Νάξο και πλέον έχει δυο καταστήματα στη Αθήνα- ένα στα νότια κι ένα στα βόρεια προάστια. Δοκιμάστε τη βάφλα σας με μαστίχα και κανέλα, με γεύση τσουρέκι, με γιαούρτι και αγριοκέρασο, ή κρέμα μπισκότο, και  συνοδεύεστε την με σιρόπια σοκολάτας, λευκής σοκολάτας, κουβερτούρας ή φρούτων. Επίσης, το παγωτό του μαγαζιού είναι εξαιρετικό, γι’ αυτό άλλωστε τα καλοκαίρια ο κόσμος κάνει ουρά για να το δοκιμάσει.

Λ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 21 0896 1227/ Αγίου Γεωργίου 1, Νέα Πεντέλη, 21 0810 1767

2) Bufala Gelato

Αυτό το χαριτωμένο κατάστημα μοιάζει με gelateria της Ιταλίας και είναι γνωστό για το παγωτό του που φτιάχνεται από βουβαλίσιο γάλα κι αγνά υλικά. Εδώ θα βρείτε την Coned Waffle, δηλαδή τη βάφλα σε χωνάκι μαζί με νουτέλα, που μπορείτε να την πάρετε στο χέρι και να την απολαύσετε κάνοντας τη βόλτα σας.

Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα, 21 0894 6000

3) Belga Gaufrerie & Café

Νέα γευστική άφιξη στο Χαλάνδρι που πήρε το όνομά της γαλλόφωνη ρίζα «gaufre», που σημαίνει «βάφλα», και μάλιστα βελγική κι αυθεντική όπως αυτή που πωλείται στα στενά της Λιέγης. Έχετε να επιλέξτε ανάμεσα σε δυο διαφορετικά είδη. Στην πρώτη εκδοχή οι πέρλες ζάχαρης κρύβονται στο ζυμάρι και του δίνουν μια γλυκιά, καραμελωμένη γεύση όσο εκείνο ψήνεται. Στη δεύτερη η παρουσία της μαρέγκας της χαρίζει μια ανάλαφρη, τραγανή υφή. Στο Βέλγιο οι βάφλες συνοδεύονται μόνο με λίγη άχνη, πραλίνα ή παγωτό. Στο Belga Gaufrerie & Café όμως θα βρείτε πολλούς ακόμα πρωτότυπους συνδυασμούς.

Πλ. Ελευθερωτών 14, Χαλάνδρι, 210 6892748

4) Home Sweet Home Waffles

Aυθεντικές βέλγικες βάφλες που μπορείτε να συνοδεύσετε με ό,τι φανταστείτε και να τις απολαύσετε στην υπέροχη αυλή του, όπου πρωταγωνιστεί ένα εντυπωσιακό graffiti δια χειρός του διεθνούς φήμης street artist Stmts. Υπάρχουν, επίσης, κι αλμυρές εκδοχές με γαλοπούλα, τυρί και τηγανιτά αυγά, ιδανικές για ένα πλούσιο πρωινό. Δοκιμάστε, επίσης, τη σπιτική λεμονάδα με φρούτα του δάσους.

 Συρακουσών 6,  Γαλάτσι, 21 0292 0281

 

5) Berliner

Μπορεί αυτό το νεανικό στέκι στο Νέο Ηράκλειο να φημίζεται για τα burgers του, όμως σερβίρει και εξαιρετικές βάφλες, ειδικά οι μπουκίτσες παναρισμένες με ζάχαρη και κανέλα και σερβιρισμένες με ρευστή σοκολάτα πραλίνα είναι σκέτος πειρασμός! Σερβίρονται μέχρι τις 20.00, γι' αυτό σπεύσετε να προλάβετε! 

Πλαπούτα 57, Νέο Ηράκλειο, 213 0345217

6)  Μια γλυκιά ιστορία

Οι λάτρεις του ολόφρεσκου, χειροποίητου παγωτού, αλλά και των σπιτικών γλυκών απολαύσεων σε αυτή την καλαίσθητη gelatetria δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Εδώ οι βάφλες ψήνονται την ώρα της παραγγελίας σας και σερβίρονται με επικάλυψη πραλίνας και μιας μπάλας παγωτού της επιλογής σας! 

Ναυσικάς 66, Πλατεία Ντάβαρη, Παλαιό Φάληρο,  210 9812270

7) Da vinci

Ξεκίνησε από τη Μύκονο, στη συνέχεια ήρθε στην καρδιά της Πλάκας και σήμερα πλέον έχει πολλά υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε το αυθεντικό Artisan gelato, σε πολλές και πρωτότυπες γεύσεις και φυσικά να το συνοδεύσετε με υπέροχες βάφλες. Μπορείτε να τις βρείτε και σε μίνι έκδοση των 12, περιχυμένες με νουτέλα και μπισκότο.

Όλα τα προϊόντα του καταστήματος είναι χειροποίητα και φτιάχνονται χωρίς συντηρητικά και λίπη, συνδυάζοντας αρχαίες τεχνικές με σύγχρονες μεθόδους.

Δείτε όλες τις διευθύνσεις  εδώ: davincigelato.gr

8) Ice Queen

To εργαστήριο του καταστήματος εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας παράγει καθημερινά δεκάδες γεύσεις παγωτού, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνται εγχώρια προϊόντα. Είναι ιδανικό μέρος για τους vegan, καθώς έχει ειδικές βάφλες σε πολλές γεύσεις: με φρούτα εποχής με  καρύδια και μέλι, με παγωτό Vegan, αλλά και μία με νηστίσιμη Nutella.

Μακρυγιάννη 9 Αθήνα, 21 0924 5096

9) Παγωτομάνια

Αυτή η μανία έχει κατακλύσει κυριολεκτικά όχι μόνο την Αθήνα,αλλά όλη τη χώρα - υπάρχουν σήμερα 27 καταστήματα- που παρασκευάζουν το δικό τους παγωτό σε πολλές γεύσεις. Δοκιμάστε το με τις κλασικές American style βάφλες, που έχουν πλέον γίνει talk of the town.

Δείτε όλες τις διευθύνσεις εδώ: pagotomania.gr

10) Mucca

H ονομασία του στα ιταλικά σημαίνει «αγελάδα», πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτή την υπέροχη gelateria θα βρείτε αυθεντικό ιταλικό παγωτό (πάνω από 40 διαφορετικές γεύσεις) που μπορείτε να το συνοδεύσετε με απολαυστικότατες, φρεσκοψημένες βάφλες, που φυσικά παρασκευάζονται στο δικό τους εργαστήριο.

Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία,210 8001614