Ο Αλχημιστής της γαστρονομίας, Ferran Adrià, στην Ελλάδα για το  Estrella Damm Gastronomy Congress
ESTRELLA DAMM

Ο Αλχημιστής της γαστρονομίας, Ferran Adrià, στην Ελλάδα για το Estrella Damm Gastronomy Congress

Με έναν αποχαιρετισμό στο φίλο και συνάδελφό του Anthony Bourdain άνοιξε την ομιλία του ο πιο βραβευμένος chef στον κόσμο, Ferran Adrià, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο διάσημος Καταλανός chef εγκαινίασε, και στη χώρα μας, το θεσμό του Estrella Damm Gastronomy Congress, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου. Περίπου 300 προσκεκλημένοι από το χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης, αλλά και λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας, παρακολούθησαν την υπέροχη ομιλία του Ferran Adrià με θέμα τη Μεσογειακή Κουζίνα και τη Σύχρονη μορφή της. Ενθουσιασμός, συγκίνηση και πάλι ενθουσιασμός ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν όταν ο ζωντανός θρύλος της γαστρονομίας γύρισε το χρόνο στην τελευταία μέρα του διάσημου El Bulli.

Η κεντρική σκηνή της Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ξέσπασε σε χειροκροτήματα μετά την παρουσίαση, στην οποία ο chef, δήλωσε οπαδός και διαφημιστής της ελληνικής κουζίνας και παρότρυνε τους Έλληνες και την Ελλάδα να επενδύσουν περισσότερο στη διαφήμιση της ελληνικής γαστρονομίας.

Δυο Μεσογειακές χώρες και πόλεις, Ελλάδα και Ισπανία, Αθήνα και Βαρκελώνη συναντήθηκαν σ’ ένα συνέδριο με άξονα τη γεύση και τη μοναδικότητα της Μεσογειακής κουζίνας. 

Τον Ferran Adrià προλόγισαν τρεις διακεκριμένοι Έλληνες Chef που είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του στο περίφημο El Bulli.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Δημήτρης Κατριβέσης, μίλησαν για την εμπειρία τους στην ομάδα του πιο βραβευμένου Chef, και του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκε και ένας ιδιαίτερος και πολύ ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ των Ελλήνων και του Ισπανού Chef σχετικά με τη Μεσογειακή Κουζινά και τη σημαντικότητα που έχουν τα ελληνικά προϊόντα σε αυτή.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ, FERRAN ADRIA, ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΧΙΛΙΑΔΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ, FERRAN ADRIA, ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΧΙΛΙΑΔΑΚΗ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του ο Ferran Adrià δέχτηκε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από το κοινό ανοίγοντας διάλογο με τους παρευρισκόμενους.

 

ΔΩΡΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ & FERRAN ADRIA
ΔΩΡΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ & FERRAN ADRIA

Μεταξύ των καλεσμένων που παρακολούθησαν το Estrella Damm Gastronomy Congress ήταν και μερικοί από τους πλέον αναγνωρισμένους Έλληνες chef όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Πάνος Ιωαννίδης και πολλοί άλλοι, ενώ το «το παρών» έδωσε και η νέα γενιά ανερχόμενων chef όπως οΤιμολέων Διαμαντής (Νικητής MasterChef), Χρήστος Γλωσσίδης, Αργύρης Αγλαμίσης κ.ά 

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα cocktail party στη Χύτρα, με την Estrella να έχει τον πρώτο ρόλο και τον σεφ Τάσο Μαντή, να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό finger food μενού με ελληνικό χαρακτήρα.