@Queen Bee
@Queen Bee
02|07|2018 13:15
SHARE
QUEEN BEE

Queen Bee: Η βασίλισσα Μέλισσα σερβίρει στο Κολωνάκι το καλύτερο ψωμί που έχετε δοκιμάσει


Το ψωμί είναι από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις αυτής της σεζόν και η βασίλισσα Μέλισσα, ήτοι το Queen Bee, που δημιούργησε ο Παναγιώτης Καλύβας (ιδιοκτήτης των Capanna και Καλαμάκι–Κολωνάκι) από εδώ και πέρα θα σερβίρει τα φανταστικά ψωμιά του διάσημου Γάλλου αρτοποιού Kamel Saci, που ζει και διαπρέπει στη Νέα Υόρκη.

Τα εκλεκτά του αρτο-ποιήματα έχουν σερβιριστεί μεταξύ άλλων στα εστιατόρια των Pierre Gagnaire και Joel Robuchon την περίοδο που συνεργαζόταν με τους φούρνους l'Aubaine του Λονδίνου.

Πλέον, όμως, μπορούμε να τα απολαμβάνουμε κι εμείς στην πόλη μας. Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι ότι όλα παρασκευάζονται από ποιοτικές πρώτες ύλες, όπως γαλλικά βιολογικά αλεύρια φυσικής ωρίμανσης, ή τα φημισμένα βούτυρα  Νορμανδίας, και ζυμώνονται στο παρασκευαστήριο του καταστήματος.

Έχουν βέβαια μερικές θερμίδες παραπάνω, αλλά μπροστά στην απόλαυση, μάλλον δεν θα νοιαστείτε να τις μετρήσετε.

Εκεί, λοιπόν, που παλιότερα βρισκόταν το «ΠαΠλού», σε ένα υπέροχο art deco κτίριο στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου, αυτό το νέο all day bistrot, γεμάτο φως και θετική αύρα, παρότι δεν μένει ανοιχτό μέχρι αργά, γρήγορα απέκτησε φανατικούς θαμώνες. 

Mόλις περάσετε την πανέμορφη πόρτα του από γυαλί και ξύλο- από τις πιο εντυπωσιακές που έχουμε δει-  θα βρεθείτε σε έναν καλαίσθητο χώρο, που μπορεί να φιλοξενήσει έως τριάντα άτομα, διαμορφωμένο από το K-Studio των αδελφών Καραμπατάκη.

Από την ανοιχτή κουζίνα, αμέσως θα σας έρθει η μυρωδιά από αχνιστές λιχουδιές που σίγουρα θα σας βάλουν σε πειρασμό, οπότε αμέσως θα καταλάβετε γιατί αυτή η Queen Bee έχει κατακτήσει τη Αθήνα.

Ανοίγει στις οκτώ το πρωί, οπότε πριν από το γραφείο μπορείτε να περάσετε και να απολαύσετε έναν καφέ της νεοϋορκέζικης For Five, γνωστή για το house blend της, μαζί με ένα εξαιρετικό breakfast ή brunch-  σε αυτά, άλλωστε, στηρίζεται όλη η φιλοσοφία του μαγαζιού-  που έχει επιμεληθεί ο Sal Lamboglia, ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ της νεοϋορκέζικης σκηνής.

Δοκιμάστε το κρουασάν βουτύρου, ένα από τα καλύτερα της πόλης, ή το Double Bake Choco, ένα συγκλονιστικό διπλοφουρνιστό κρουασάν, που γίνεται ανάρπαστο οπότε πρέπει να πάτε νωρίς για να το προλάβετε, αλλά και cinnamon rolls, ή τραγανές πίτες. 

Επίσης, στον κατάλογο υπάρχουν επιλογές από γιαούρτια με θυμαρίσιο μέλι από τα Κύθηρα, χειροποίητες μαρμελάδες με ή χωρίς ζάχαρη, χυμούς από μηχάνημα ψυχρής έκθλιψης, αλλά και εκλεκτές ποικιλίες τσαγιού.

Πάρτε μαζί σας για το διάλειμμα κι ένα σάντουιτς (με roast beef, σολομό, κοτόπουλο ή veggie), αλλά και ψωμάκι για το σπίτι- θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από επτάσπορα, με ντίνκελ, με προζύμι και πολλά ακόμα. 

Κι επειδή το Queen Bee έχει μανία με την υγιεινή διατροφή, συνεργάζεται με τη διαιτολόγο Σαμπρίνα Χωραφά (crafted by... Sabrilliance γράφει ο κατάλογος) που επιμελείται αρκετά πιάτα, για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους ,ή ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα.  

Ενδιαφέρον έχει το matcha latte, αλλά και το σάντουιτς με σολομό και αβοκάντο  που σερβίρεται σε home-made γερμανικό πολύσπορο ψωμί. 

Εναλλακτικά προτιμήστε διαλέξετε μια από τις ενεργειακές μπάρες. Στο μενού, που ακολουθεί με τη λογική του αμερικάνικου comfort food  με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού, φιγουράρουν μερικές μοναδικές δημιουργίες, όπως το lobster roll mac ’n’ cheese με καραβίδες, το steak sandwich με τα ψωμιά του Saci μέχρι μια γλώσσα μενιέρ. T-bone steak με τηγανητό πατατίνι αλλά και φανταστική «σπανακόπιτα» με αβγό και παρμεζάνα (συνταγή από την Βόρεια Ιταλία).

Θα βρείτε, επίσης, αρκετές επιλογές σε burgers, που απογειώνονται από το αφράτο ψωμάκι τους,- δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην Αθήνα.  Δοκιμάστε το «Vezene», σε συνταγή του δαιμόνιου Άρη Βενέζε.

Συνοδεύστε το γεύμα σας  με μια από τις δροσερές σαλάτες, όπως αυτή με τα ζυμαρικά, βιολογικό κοτόπουλο σε μπουκιές, ντοματίνια, ρόκα, ελαιόλαδο και μοτσαρελάκι, ενώ πολύ ιδιαίτερη είναι και η Caesar.  

 

Φυσικά τις μεσημεριανές ώρες, μπορείτε να παραγγείλετε  με το γεύμα σας ένα ποτήρι κρασί ή ένα signature κοκτέιλ- εξαιρετικό το Bloody Mary με χυμό φυσικής ντομάτας.

Για τους γλυκατζήδες, υπάρχουν αφράτα κέικ (με καρότο, σοκολάτα ή λάδι),  μοναδικά pancakes, ένα σοκολατένιο cheesecake, ένα υπέροχο γλύκισμα με αμύγδαλο, αλλά και μια ελαφριά tarte au citron.

Πατριάρχου Ιωακείμ 45,  Κολωνάκι,  210 7209933

TAGS