Kίτσουλας: Ένα αυθεντικό μαγειρείο στο Χαλάνδρι με απίστευτες τιμές και φαγητό που ζεσταίνει την ψυχή | 0 bovary.gr
Kίτσουλας: Ένα αυθεντικό μαγειρείο στο Χαλάνδρι με απίστευτες τιμές και φαγητό που ζεσταίνει την ψυχή | 0 bovary.gr
03|07|2018 10:00
SHARE
ΚΙΤΣΟΥΛΑΣ

Kίτσουλας: Ένα αυθεντικό μαγειρείο στο Χαλάνδρι με απίστευτες τιμές και φαγητό που ζεσταίνει την ψυχή


Αν μένεις στο Χαλάνδρι, αποκλείεται να μην ξέρεις τον «Κίτσουλα» μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα με βουκολικό όνομα που λειτουργεί από το 1946 και σερβίρει καθημερινά όλα τα γνωστά πιάτα που φτιάχνει και η μαμά μας.

Το ντεκόρ λιτό και παραδοσιακό, με την ξύλινη cult ταμπέλα να σας υποδέχεται, όπως στα παλιά χρόνια, μιας και ο Κίτσουλας, κόντρα στις νέες τάσεις και στα εντυπωσιακά design, επιμένει να είναι ένα κλασικό οικογενειακό μαγειρείο που ξεχωρίζει για το καλό του φαγητό.

Ανοίγει τις μεσημεριανές ώρες κι ενδείκνυται για όλους όσους θέλουν ένα σπιτικό γεύμα στο διάλειμμα από τη δουλειά, για τους εργένηδες ή για όλους εμάς που έχουμε νοσταλγήσει ένα καλομαγειρεμένο φαγητό, αλλά δεν έχουμε χρόνο να το φτιάξουμε.

 Η ιστορία του ξεκινάει από τη γιαγιά Μαρία Βλάχου, σύζυγο του Χρήστου ή Κίτσου ή Κίτσουλα, που τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του μαγαζιού- όταν ακόμα το Χαλάνδρι ήταν ένα καταπράσινο προάστιο- ενθουσίασε τους θαμώνες της με τις μαγειρικές της ικανότητες.  

Το οικόπεδο άνηκε στη θεία του Λάμπρου Κωνσταντάρα, η οποία παραχώρησε το χώρο στην κυρία Μαρία μαζί με δέκα κουτάλια και δέκα μαχαιροπίρουνα με την προϋπόθεση να πηγαίνει εκεί παρέα με τις φίλες της και  να πίνει κανένα κρασί. 

Σήμερα πια την επιχείρηση έχει αναλάβει, ο κύριος Χρήστος Κοτζαμάνης, γαμπρός της θρυλικής κυρά- Μαρίας και σύζυγός της κόρης της, της Χρυσούλας, που μαζί με τα δυο του παιδιά, τον Δημήτρη και τη Μαρία τη Μπουμπουλίνα- που φαίνεται πως έχει κληρονομήσει το ταλέντο της γιαγιάς στην κουζίνα- συνεχίζουν την παράδοση.

Στα τραπέζια του «Κίτσουλα» θα δείτε από κατοίκους της περιοχής ως συνταξιούχους και οικογένειες, μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και διαφημιστικές, ακόμα και πολλούς διάσημους, που εμπιστεύονται την κουζίνα του κι και αγαπούν ιδιαιτέρως τον κύριο Χρήστο που με το χαμόγελο και το χαρακτηριστικό του χιούμορ του είναι πάντα εκεί για να σας  αφηγηθεί τον κατάλογο και να σας υποδεχθεί στο « σπίτι του.

 Άμα, δε, έχει και κέφια, μπορεί να σας πει και καμιά καντάδα!

Όλα τα υλικά τους τα προμηθεύονται από τα γύρω μαγαζιά της γειτονιάς, ενώ τα κρέατα έρχονται από μικρούς γνωστούς Έλληνες παραγωγούς. 

Η λογική του κυρίου Χρήστου είναι να κρατάει χαμηλές τις τιμές- πραγματικά εδώ μπορείτε να φάτε πολύ καλά με επτά ευρώ-  μειώνοντας το δικό του κέρδος του, γιατί τον ενδιαφέρει να έχει πολύ κόσμο στο μαγαζί.

Στον κατάλογο θα βρείτε όλα τα ελληνικά φαγητά που αγαπάμε: κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο, μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες φρεσκοκομμένες στο χέρι και πλούσια σάλτσα ντομάτας, κόκορα κρασάτο, γεμιστά κολοκυθάκια με καλοδεμένο αυγολέμονο, συγκλονιστικούς λαχανοντολμάδες που είναι και η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, με δέσιμο και τύλιγμα  δεξιοτεχνικό , ένα στιφάδο που δεν έχετε ξαναφάει παρόμοιο, αλλά και φοβερές  χειροποίητες πίτες- δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σπανακόπιτα με φρέσκο σπανάκι. 

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λαδερά φαγητά, όπως μπάμιες ή τα κουκιά που έρχονται από τον κήπο τους, αλλά και  επιλογές από όσπρια: όπως φακές, ρεβίθια, φασολάδα και φάβα με κρεμμυδάκι, ενώ τις κρύες μέρες οι σούπες τους είναι βάλσαμο.  Για όσους αγαπούν τα ψάρια, υπάρχουν κάποια πιάτα, ανάλογα με τι θα βρουν τα παιδιά στην αγορά, γιατί εδώ δεν μπαίνει τίποτα που να μην σπαρταράει.

Να ξέρετε ότι πρέπει να κλείσετε τραπέζι τις ώρες αιχμής, και τα Σαββατοκύριακα, γιατί γίνεται το αδιαχώρητο, αλλά μπορείτε να πάρετε και το φαγητό σας σε πακέτο, ενώ υπάρχει κι υπηρεσία delivery.

Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά καθημερινά μέχρι τις 18:00, εκτός Δευτέρας

Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι , 210 6814798