Tο καλύτερο, φθηνό, street food της Αθήνας -Από μπέργκερ, μέχρι φαλάφελ και σούσι | 0 bovary.gr
Tο καλύτερο, φθηνό, street food της Αθήνας -Από μπέργκερ, μέχρι φαλάφελ και σούσι | 0 bovary.gr
05|10|2016 09:55
SHARE
ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Tο καλύτερο, φθηνό, street food της Αθήνας -Από μπέργκερ, μέχρι φαλάφελ και σούσι


Αν είστε λάτρεις της διεθνoύς κουζίνας, δεν χρειάζεται πια να ξοδέψετε μια περιουσία σε πανάκριβα εστιατόρια.  

Παλιότερα στη χώμα μας, στην κατηγορία του street food τα πρωτεία κρατούσε το σουβλάκι,  σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει κι έτσι πλέον μπορείτε να βρείτε γεύσεις από σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη,  σε πολύ καλές τιμές,  και να εντάξετε στην καθημερινότητά σας πολυπολιτισμικές γεύσεις. 
Εμείς βρήκαμε τα καλυτέρα  street foods στην πόλη και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

  • Viva Mexico

Στην καρδιά της Αθήνας, στην Κολοκοτρώνη,  το Εthnico είναι η καλύτερη επιλογή για μεξικάνικο φαγητό. Θα το βρείτε πολύ εύκολα,  ενώ αν είστε τυχεροί συγκεκριμένες ώρες τα παιδιά του μαγαζιού κερνάνε τους περαστικούς μικρές μπουκίτσες από τα εδέσματα το μαγαζιού,  μυώντας τους στο κόσμο της μεξικανικής κουζίνας. Οι ιδιοκτήτες της, στους οποίους ανήκει και το  Αltmira,  έχουν προσαρμόσει τα πιάτα  του εστιατορίου σε μια λογική take away και bar.  Aπολαύστε το γεύμα σας σε ξύλινους πάγκους,  υπό τους ήχους έθνικ μουσικών, ή αλλιώς  μπορείτε να  το παραγγείλετε και στο σπίτι.  Εδώ θα βρείτε γεύσεις, εκτός από το Μεξικό,  και από την Ινδία, τις αραβικές χώρες και την νοτιοανατολική Ασία και μια μεγάλη ποικιλία από έθνικ γλυκά. Το πιο δημοφιλές πιάτο του μαγαζιού είναι σίγουρα η chimichanga με κοτόπουλο, πολύ καλό όμως είναι και το φαλάφελ, τα νάτσος και  οι τορτίγιες. Δοκιμάστε τις δροσερές μαργαρίτες σε δύο γεύσεις  (φράουλα και λεμόνι), ενώ για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφή  προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία από χυμούς εξωτικών φρούτων. 

  • Όπως Αμερική

Αναμφίβολα το καλύτερο burger στην Αθήνα,  θα το βρείτε στο Food street στην Καλαμιώτου,  δίπλα ακριβώς από το μπαρ Dude. Στον κατάλογό του υπάρχουν έξι burger σε πολύ προσιτές τιμές- είναι όλα υπέροχα. Αναμφίβολα το πιο χορταστικό είναι το double με μανιτάρια πορτομπέλο , μπέικον και λαχανικά. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με πατάτες,  onion rings, και τις κρύες νύχτες του χειμώνα με σούπες.  Χαζέψτε  την όλη διαδικασία παρασκευής  και  σίγουρα το τυρί που λιώνει πάνω στο λαχταριστό μπιφτέκι θα σας ανοίξει την όρεξη. Επίσης είναι από τα λίγα μαγαζιά του κέντρου, που  φτιάχνουν  fish and chips in a very english way. Το κατάστημα λειτουργεί όλες τις ώρες και είναι ιδανικό για τους ξενύχτηδες.

  • Με την αύρα του Νείλου

Στην πλατεία Βάθης θα βρείτε τον «Ναό του φαλάφελ», στον διάσημο Αιγύπτιο. Αν και η περιοχή δεν  έχει  την καλύτερη φήμη-πράγμα όμως που τα  τελευταία χρόνια αρχίζει να αλλάζει-,  αξίζει τον κόπο να πάτε ως εκεί και να απολαύσετε σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές αυθεντικό φαλάφελ, λαχματζούν, χούμους, σάντουιτς με κούπες (παραδοσιακό φαγητό της Μέσης Ανατολής)και συκωτάκια κοτόπουλου, που είναι και η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Το παραδοσιακό φαλάφελ σερβίρεται με μαρούλι, ντομάτα, μαϊντανό και ταχίνι,  αλλά για έξτρα αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε κάποιες από τις σάλτσες που θα σας προτείνουν,  ακόμα και πατάτες.  Πέρα από τις ιδιαίτερες γεύσεις,  θα σας εντυπωσιάσει και ο ιδιοκτήτης του,  ο Raymond:  ζει πάνω από είκοσι χρόνια στην Ελλάδα, που τη  θεωρεί  δεύτερη πατρίδα του,  και  είναι  τόσο φιλικός και  ουσιαστικά ευγενικός, που θα σας κερδίσει με το  «καλημέρα». 

Πολύ καλό φαλάφελ όμως μπορείτε να βρείτε και στην Αιόλου,  σε ένα μικρό κατάστημα πάνω στον πεζόδρομο, το περίφημο Falafellas.  Δεν θα μπερδευτείτε,  ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, γιατί  εκεί η ουρά είναι πάντα τεράστια. Οι ιδιοκτήτες του,  ο Γιώργος  και ο Άρης,  θα σας σερβίρουν γευστικότατες λιβανέζικες λιχουδιές,  ή και αραβικές πίτες με κεφτεδάκια,  αν προτιμάτε. Δεν μπορείτε να καθίσετε όμως,  μόνο να τα πάρετε στο χέρι. 

  • Με άρωμα Ινδίας

Το  «Mirch» στο Μοναστηράκι είναι μια σίγουρη επιλογή,  αν θέλετε να απολαύσετε παραδοσιακή  ινδική κουζίνα. Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα: κοτόπουλο tikka massala,  τυλιγμένο σε ινδική πίτα (δοκιμάστε το με mint sause),αρνίσιο σις κεμπάπ, παραδοσιακά samosas, φαγητά μαγειρεμένα στο φούρνο tandoor,  που ψήνονται μπροστά στα μάτια σας είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σε αυτό το στέκι που αγαπάει η νεολαία.  Υπάρχουν γεύσεις εξαιρετικά πικάντικες, όπως τις κάνουν στη Ινδία, αλλά αν έχετε ευαίσθητο στομάχι, μην ανησυχείτε, γιατί  σερβίρονται και πιο  mild εκδοχές. Επίσης το κατάστημα διαθέτει μια εξαιρετική ποικιλία από μπίρες (πάνω από εικοσιπέντε ετικέτες).

  • Στους δρόμους της Άπω Ανατολής

Για  όποιον αγαπάει το κινέζικο φαγητό, το Street Wook στην Πανόρμου είναι μια  ασφαλής επιλογή. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά: διαλέγετε τη βάση που επιθυμείτε (τρία είδη noodles,  δύο ρύζια, ένα veggie πιάτο),  προσθέτετε τα υλικά της επιλογής σας και τη σάλτσα που σας ταιριάζει. Τα α παιδιά του μαγαζιού θα σας τα ανακατέψουν όλα μαζί στο wook και σε λιγότερο από πέντε λεπτά, θα έχετε στα χέρια ένα κινέζικο πιάτο, που δεν θα σας απογοητεύσει. 

  • Bella Italia

Εάν είστε πιο συντηρητικοί και προτιμάτε την ευρωπαϊκή κουζίνα,  δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το «The pasta shop»  στην Καλαμιώτου. Εδώ θα βρείτε εννιά διαφορετικά είδη φρέσκων ζυμαρικών, που παρασκευάζονται καθημερινά από μια βιοτεχνία, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με δέκα διαφορετικές σάλτσες, δημιουργώντας γνωστά ιταλικά πιάτα, ή δικές σας  συνθέσεις. Ο ιδιοκτήτης του, ο κύριος Λάμπρος Πύργας, για όσους επιμένουν ελληνικά έχει προσθέσει και μια σάλτσα με σύγκλινο Μάνης, ντοματίνια και μυζήθρα. Σημαντική λεπτομέρεια: Τα ζυμαρικά βράζονται μπροστά σας τη στιγμή της παραγγελίας.  

  • Στους δρόμους του μεταξιού

Εάν αγαπάτε το σούσι το «Yoko» στο Κολωνάκι, στην Πατριάρχου Ιωακείμ,  προσφέρει σε πολύ καλές τιμές εξαιρετικά maki από δύο ευρώ (δοκιμάστε αυτό με τις τραγανιστές γαρίδες), nigiri από τρία ευρώ, σούπες, αλλά και μερικά ζεστά πιάτα με noodles. Οι ιδιοκτήτες φαίνεται ότι κατέχουν την τέχνη του σούσι και οι συνταγές τους έχουν γίνει αποδεκτές, ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς της συγκεκριμένης κουζίνας. Μπορείτε να καθίσετε-  το περιβάλλον είναι καλαίσθητο και  ενδείκνυται για μικρές αποδράσεις μέσα στη μέρα-  ή να τα πάρετε μαζί σας σε πακέτο.