Eνα νέο μεξικάνικο στέκι στον Πειραιά ανάβει φωτιές στους ουρανίσκους μας  | 0 bovary.gr
Eνα νέο μεξικάνικο στέκι στον Πειραιά ανάβει φωτιές στους ουρανίσκους μας | 0 bovary.gr
07|09|2018 14:13
SHARE
PANCHO CANTINA Y COCTELERIA MEXICANA

Eνα νέο μεξικάνικο στέκι στον Πειραιά ανάβει φωτιές στους ουρανίσκους μας


To ολοκαίνουργιο Pancho Cantina Y Coctelería Mexicana κάτω στον Πειραιά, στη Μαρίνα Ζέας, έχει πάρει το όνομά του από τον επαναστάτη Πάντσο Βίγια.  

Ο Πάντσο που το κανονικό του όνομα ήταν Χοσέ Αράμπουλα, υπήρξε μαζί με τον Εμιλιάνο Ζαπάτα, ένας από τους πρώτους Μεξικανούς στρατηγούς που έλαβαν μέρος στην επανάσταση του 1910 στο Μεξικό.

Εδώ, λοιπόν, με θέα στη θάλασσα, σ’ ένα πολύχρωμο ντεκόρ με έθνικ στοιχεία και μοντέρνες πινελιές, γεμάτο κάκτους και μεγάλη μπάρα, θα δοκιμάσετε τάκος και τεκίλες, ακούγοντας μουσικές που θυμίζουν ακόμα καλοκαίρι.

Το φιλικό προσωπικό του Ρancho σας υποδέχεται καθημερινά από νωρίς το πρωί με μεξικάνικο ταμπεραμέντο, παραδοσιακές Tequilerias και συγκλονιστικές συνταγές που δημιουργήθηκαν μετά από βαθιά έρευνα και μελέτη.

Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: αν δεν είστε μυημένοι στην μεξικάνικη κουλτούρα, να ξέρετε ότι το φαγητό ξεκινάει με nachos.

Θα τα βρείτε σε τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές, η μία μάλιστα με σάλτσα καυτερής κόκκινης πιπεριάς, οπότε προσέξτε.  

Στη συνέχεια, αξίζει να δοκιμάσετε την περίφημη σαλάτα των Mayas που περιλαμβάνει ανάμεικτα σαλατικά με κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, φέτες αγγουριού, ελιές, pico de gallo,τυρί, avocado και dressing από κρέμα ελιάς, ή την Ensalada Picadillo, μια παραδοσιακή συνταγή με μοσχάρι μαγειρεμένο με σταφίδες, ελιές κι αμύγδαλα σε τραγανή φωλιά tortilla.

Επίσης, ένα ενδιαφέρον ορεκτικό είναι και οι tostadas, με στρώσεις από τραγανές tortillas καλαμποκιού με guacamole, σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, chipotle salsa, cheddar σως και φύτρες λαχανικών, ή το σεβίτσε με μαριναρισμένο μυλοκόπι σε εσπεριδοειδή με μάνγκο και λαχανικά που σερβίρεται σε φύλλα λαχανικών, κέτσαπ αγγουριού και χαβιάρι ταπιόκας (ένα άμυλο από τη ρίζα του φυτού κασάβα που φυτρώνει στην Νότια Αμερική).

Περνώντας στα κυρίως πιάτα θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στα  tacos, burittos και fajitas.

Στην κατηγορία των tacos υπάρχουν τέσσερις επιλογές: με κοκκινιστό κοτόπουλο, χοιρινό, σιγομαγειρεμένο μοσχάρι ατμού, ή με γαρίδες αν θέλετε να αποφύγετε την κρεατοφαγία.

Αν, πάλι, δεν ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε υπάρχει και το tacos Combo, μια μεγάλη ποικιλία για να πάρετε μια γεύση από όλα. 

Αν επιλέξετε τα burritos, -αν το ζητήσετε θα σας έρθει στο τραπέζι μεγαλύτερο που πιθανόν έχετε δει μεγέθους έξι εκατοστών – μπορείτε να τα παραγγείλετε με γέμιση Chili Con Carne ή Pollo.  

Από τορτίγιες, υπάρχει μια καταπληκτική με γαρίδες, γάλα καρύδας, τυρί και πολύχρωμες πιπεριές που σερβίρεται με μαύρο ρύζι ή  με κοτόπουλο και cheddar που έρχεται με Mexican rice.  

Ta fajitas που φτιάχνονται σύμφωνα με μια παλιά συνταγή, με κρέας ή γαρίδες stir fied, πιπεριές, κρεμμύδι και παραδοσιακή σάλτσα σε πυρωμένο μαντέμι, συνοδεύονται από Mexican rice, guacamole, sour cream, pico de gallo και πίτες tortillas.

Στο τέλος, αφήστε χώρο για τα ισπανικά churros, που είτε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα είτε τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα, είναι το τέλειο φινάλε για το δείπνο σας.  

Εναλλακτικά, δοκιμάστε τάρτα γάλακτος με σιρόπι καραμέλας, ή χειροποίητες μπάρες σοκολάτας με  σορμπέ lime ζέλε καφέ ζάχαρης και πούδρα μπαχαρικών, που μπορείτε να απολαύσετε μαζί με μια μπάλα παγωτού.

Στην κάβα τώρα θα βρείτε εκλεκτά νοτιοαμερικανικά, ιταλικά αλλά και ισπανικά κρασιά, μια μεγάλη ποικιλία από τεκίλες, ρούμι, αλλά και το αυθεντικό μεσκάλ που πίνουν οι Μεξικανοί.

Φυσικά από τη λίστα δεν λείπουν τα κοκτέιλ.

Εκτός από την Margerita που πραγματικά εδώ διαφέρει από όσες γνωρίζετε, μπορείτε να παραγγείλετε ένα Ακαπούλκο με βάση την τεκίλα, ή ένα Ηerbario, που ενδείκνυται αν δεν έχετε ξαναπιεί μεσκάλ.

Κι επειδή σε πολλές πόλεις της λατινικής Αμερικής αλλά και το Μεξικό κάθε Τρίτη πραγματοποιείται η γιορτή των tacos, όπου οι θαμώνες απολαμβάνουν με μειωμένες τιμές μεζέδες και κοκτέιλς, το συγκεκριμένο μαγαζί αποφάσισε να διατηρήσει την παράδοση.

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4515849