Στο Pigout στην Κηφισιά θα δοκιμάσετε αυθεντικά πιάτα της περουβιανής κουζίνας  | 0 bovary.gr
Στο Pigout στην Κηφισιά θα δοκιμάσετε αυθεντικά πιάτα της περουβιανής κουζίνας | 0 bovary.gr
08|09|2018 13:48
SHARE
PIGOUT

Στο Pigout στην Κηφισιά θα δοκιμάσετε αυθεντικά πιάτα της περουβιανής κουζίνας


Μετά από σχεδόν δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας με διεθνή και μεσογειακή κουζίνα, το Pigout, του Παναγιώτη και της Ναντίν Σπυράκη, μαζί με την ανανεωμένη ομάδα του chef Χρήστου Κάλπου (γνωστός από τη θητεία του στο Costa Navarino) μεταφέρουν το κοινό τους σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στο Περού και στην Πορτογαλία.

Η κουζίνα του Περού θεωρείται πως είναι από αυτές με την μεγαλύτερη ποικιλία στον κόσμο, καθώς συνδυάζει το φαγητό των Ίνκας με ισπανικές, αφρικανικές, ασιατικές, γαλλικές και ιταλικές επιρροές που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες.

«Η Περουβιανή κουζίνα βασίζεται στα σεβίτσε, ψάρια ωμά που μαρινάρονται με lime κι εσπεριδοειδή, ή τσίλι πιπεριές. Μας αρέσει αυτή η κουζίνα κι έχω κάνει αρκετά ταξίδια στο Περού. Εκεί ήρθα σε επαφή με την γαστρονομική τους παράδοση, παρακολουθώντας και δοκιμάζοντας. Ντόπιοι σεφ μάς έδειξαν την διαδικασία μαγειρέματος του ψαριού, την οποία κι εφαρμόζω. Τα ψάρια στο σεβίτσε είναι κατά κύριο λόγο άσπρα, όπως λαβράκι, σφυρίδα, ή μυλοκόπι. Έχουμε δικό μας ψαρά που καθημερινά μας προμηθεύει, γιατί μας ενδιαφέρει όλες οι πρώτες ύλες  της κουζίνας να είναι φρέσκες. Τώρα πιάτα με το κρέας είναι εμπνευσμένα και από την Πορτογαλία και το Περού» μας λέει ο σεφ. 

Το Pigout στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο του 1900, στο κέντρο της Κηφισιάς, που έχει ανανεωθεί και μοιάζει με μια πορτογαλική petiscaria. Στον χώρο κυριαρχεί το φυσικό ακατέργαστο ξύλο, τα vintage δέρματα και το λευκό μάρμαρο calataca, συνθέτοντας μια φιλική ατμόσφαιρα fine dining.

Στην καταπράσινη πίσω αυλή, που ονομάζεται «Ρeru in a yard», κάθε Πέμπτη διοργανώνεται  open air barbecue με Περουβιανές συνταγές και κρέατα. Ο σεφ  μάλιστα αφήνει την κουζίνα και βγαίνει έξω στον κήπο, όπου ετοιμάζει μπροστά σας τα πιάτα που θα επιλέξετε.

Στο μενού θα βρείτε petiscos, πιάτα σαν ορεκτικά που μπορείτε να μοιραστείτε στη μέση, θαλασσινά και κρέατα, σαλάτες αλλά και πιατέλες με ποικιλίες εκλεκτών τυριών κι αλλαντικών.

Ξεκινήστε με κροκέτες μπακαλιάρου με καπνιστή πέστροφα, αρωματισμένες με τζίντζερ και κύμινο, αλλά και κροκέτα πατάτας γεμιστή με μοσχαρίσια μάγουλα, ελιές, σταφίδες, κύμινο, κάρυ και σάλτσα μυρωδικών, ενώ εξαιρετικά είναι και τα μανιτάρια σωτέ eringi, πλευρώτους, enoki και portobello αρωματισμένα με λάδι τρούφας, θυμάρι, gravy και manchego flakes.

Οι σαλάτες του μενού επίσης είναι ιδιαίτερες σε μοναδικούς συνδυασμούς που αξίζουν μια δοκιμή.

Εμείς ξεχωρίσαμε την Ensalada De Lentejas, με κόκκινη φακή, μωβ πατάτες Περού, ροζ grapefruit, δυόσμο, ψητό κοτόπουλο και dressing μυρωδικών, αλλά και την Tomates  Verde Y Amarilla, με μαύρα και κόκκινα τοματίνια, φυλλαράκια ρόκας, πιπεριές Aji Amarillo, Jamon Iberico de cebo, που συνοδεύονται με κίτρινο και πράσινο dressing.

Στα κυρίως ο Χρήστος δίνει ρέστα , με συνταγές που θα αναστατώσουν τον ουρανίσκο σας. 

Αν  αγαπάτε τα ψάρια, δοκιμάστε το Ceviche Pantera Negra, από λαβράκι με γάλα τίγρη, πίκλα ginger, κίτρινες και πράσινες κηλίδες, aji limo και wacame που σερβίρεται με τριμμένο πάγο από κάτω, αλλά και το  Cangreji De Concha Blanda, που φτιάχνεται από Bao bun με τηγανητό καβούρι mayokimche, πίκλες, ginger και μικρή σαλάτα με dressing kikko siyau και yuzu.

Για τους κρεατοφάγους τώρα, μια υγιεινή επιλογή είναι το Piri-piri κοτόπουλο, με πορτογαλικές καυτερές πιπεριές,  τηγανητές γλυκοπατάτες, κόλιανδρο και πικάντικη σως aji ecuador, το εκλεκτό Flat iron steak με κρέμα γλυκοπατάτας, σάλτσα creole και μικρή σαλάτα με flakes κολοκύθι, baby leaves και dressing βαλσάμικου, αλλά και το Tallarin Saltado, σπαγγέτι δηλαδή με μοσχάρι aji amarillo, aji limo, κρεμμύδι, ginger, τομάτα και kikko siyau.

Στην κάβα θα βρείτε περίπου δεκατρία λευκά κρασιά, οκτώ κόκκινα και έξι ροζέ, κάποια έρχονται από τη Πορτογαλία και το Περού και τη Χιλή, ενώ δεν λείπουν κι οι επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Στο τέλος, κλείστε με ένα από τα πολύ καλά χειροποίητα γλυκά-  mousse σοκολάτας γάλακτος με σπασμένη μαρέγκα,tarta catalane με ινδική καρύδα και βρώμη, εκλέρ, ή πάβλοβα με passion fruits-  κι ένα δροσερό κοκτέιλ. 

Υπεύθυνος στην μπάρα είναι ο Κωνσταντίνος Σίμος, που έχει επιμεληθεί και υη λίστα ε τα κοκτλέιλ, και είναι καθημερινά για να σας λύσει τις απορίες .

Αν πάντως θέλετε πραγματικά μια περουβιανή συνταγή, επιλέξτε το Piscolada, που περιλαμβάνει Pisco, μίξη μπανάνας με κρέμα καρύδας και φρέσκια πιπερόριζα.

Το Pisco, που θεωρείται το εθνικό ποτό του Περού  είναι μια ιστορική μάρκα μπράντι από εγκεκριμένες ποικιλίες σταφυλιών. Το καθαρό Pisco φτιάχνεται μόνο από μία ποικιλία, το Ατσολάδο, ενώ το Μόστο Βέρντε είναι σπέσιαλ και η απόσταξή του γίνεται από γλυκό μούστο.

 Τα Σαββατοκύριακα στο Pigout  επίσης από τις 10:00- 14:30 μπορείτε να απολαύσετε πρωινό ή brunch.

 Ώρες λειτουργίας: 

Δευτέρα-Παρασκευή: 17:00 με 1:00

Σάββατο-Κυριακή:  10:00 με 2:00

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 13, Κηφισιά, 2108088866

TAGS