Η νέα γαστρονομική άφιξη της Βουλιαγμένης λέγεται Lagom
LAGOM

Η νέα γαστρονομική άφιξη της Βουλιαγμένης λέγεται Lagom

Με φόντο την πιο όμορφη θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην καρδιά της Βουλιαγμένης, το Lagom αποτελεί τη νέα εστιατορική άφιξη με την υπογραφή του συνιδιοκτήτη και chef Σταμάτη Μαρμαρινού και της ομάδας του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες.

Σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης, το Lagom έρχεται να μυήσει τον επισκέπτη σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι απόλαυσης μέσα από μια ολιστική κουλτούρα ισορροπίας και γαλήνης που έχει τις ρίζες της στη Σουηδία.

Το όνομά του άλλωστε σημαίνει “ούτε λίγο, ούτε πολύ, ακριβώς τόσο όσο χρειάζεται”, μια έννοια που περιγράφει ένα lifestyle αποδοχής και ικανοποίησης, ώστε να νιώθει κανείς την ευτυχία σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας.

Το εστιατόριο εναρμονίζει ιδανικά το κλασικό με το μοντέρνο τόσο στον χώρο όσο και στο μενού του, συνθέτοντας μια ξεχωριστή εμπειρία που θα γίνει αγαπημένη συνήθεια για τους λάτρεις του καλού φαγητού και των οινικών εξερευνήσεων. Ένα ελληνικό bistro που μυεί τους καλεσμένους του στην παραδοσιακή κουζίνα με δημιουργικές προεκτάσεις και τις εμπνευσμένες προτάσεις του chef Σταμάτη Μαρμαρινού, o οποίος έχει καταφέρει να χτίσει τη δική του ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα μέσα από την βραβευμένη πορεία του ως executive chef του Poseidonion Grand Hotel.

Ο χώρος

H διακόσμησή του χαρακτηρίζεται από μια λιτή αισθητική με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μάρμαρο και τις αποχρώσεις του πράσινου και του λευκού να πρωταγωνιστούν, ενώ ακολουθεί ένα κλασικό στιλ με αναφορές διακριτικής πολυτέλειας.

Ο χώρος χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα, τρία εξωτερικά deck και μία κομψή σάλα με all time classic χαρακτήρα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το δείπνο του ή ένα μπουκάλι κρασί από την πλούσια συλλογή του. Η απρόσκοπτη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης αναπόφευκτα τραβάει το βλέμμα, ενώ στο εσωτερικό του πρωταγωνιστεί η open plan κουζίνα όπου λαμβάνει χώρα η… μαγειρική δράση.

Οι γεύσεις

Το μενού του, το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελληνική κουζίνα, φέρει την υπογραφή του chef Σταμάτη Μαρμαρινού, ενώ οι συνεργάτες του, με chef de cuisine τον Δημήτρη Γιαννόπουλο, φροντίζουν καθημερινά για μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία. Φρέσκες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνθέτουν συνταγές που αναδεικνύουν τη μαγειρική παράδοση του τόπου με μια δημιουργική νότα, ανασύροντας γευστικές μνήμες του παρελθόντος.

Η αρχή γίνεται με πιάτα που μπορεί να μοιραστεί όλη η παρέα όπως η ντοματοσαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια, φράουλες, φέτα σαγανάκι, αβοκάντο Κρήτης και baby ρόκα, τα ρεβίθια Δομοκού με προσούτο προβατίνας, κύμινο και κατσικίσιο τυρί γκρατινέ, το πεϊνιρλί Βουλιαγμένης με μπολονέζ γαρίδας και βαρελίσια φέτα ή τα τραγανά μουσακαδάκια με τσάτνεϊ ντομάτας.

 Φασόλια πιάζ, τόνος tartare, φύκια wakame, ταραμοσαλάτα, μυρωδικά
Φασόλια πιάζ, τόνος tartare, φύκια wakame, ταραμοσαλάτα, μυρωδικά
από αριστερά: Φάβα Σχοινούσας, μελάνι σουπιάς, λακέρδα | Τζατζίκι, βαρελίσια φέτα, δυόσμος, κολοκύθι | Ρώσικη, μοσχαρίσια γλώσσα, αβοκάντο Κρήτης, γλυκό τσίλι
από αριστερά: Φάβα Σχοινούσας, μελάνι σουπιάς, λακέρδα | Τζατζίκι, βαρελίσια φέτα, δυόσμος, κολοκύθι | Ρώσικη, μοσχαρίσια γλώσσα, αβοκάντο Κρήτης, γλυκό τσίλι

Τη σκυτάλη παίρνουν καλομαγειρεμένες προτάσεις σε κρέας και ψάρι όπως το χταπόδι παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, τσορίθο, λιαστή ντομάτα και ελιές, το rib-eye Black Angus με χωριάτικες τηγανητές πατάτες, γραβιέρα και μαγιονέζα κάππαρης αλλά και το ψάρι ημέρας α λα Σπετσιώτα με χόρτα γιαχνί και ψητό αβοκάντο Κρήτης.

Τον επίλογο γράφουν ιδανικά επιδόρπια όπως η γλυκιά παντζαροσαλάτα με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι, baby ρόκα, καραμελωμένα καρύδια και σορμπέ πράσινο μήλο ή το baba au tsipouro με κρέμα ανθότυρο, παλαιωμένο τσίπουρο, βύσσινο και παγωτό φιστίκι.

Η καλοδιαβασμένη wine list του περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από αξιόλογες ετικέτες με έμφαση κυρίως στον εγχώριο αμπελώνα τις οποίες μπορεί κανείς να συνοδεύσει με μια ποικιλία ελληνικών τυριών και αλλαντικών, ενώ και μια εκλεκτή ποικιλία από αποστάγματα συμπληρώνει ιδανικά τις γευστικές επιλογές.

Ο chef Σταμάτης Μαρμαρινός
Ο chef Σταμάτης Μαρμαρινός
 Η ομάδα των chef του Lagom
Η ομάδα των chef του Lagom

Info:

Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη

Τηλέφωνο κρατήσεων: +30 210 9670099

Ώρες λειτουργίας: Τρίτ. - Παρ. 17:00 - 00:00, Σαβ. 13:00 - 00:00, Κυρ. 13:00 - 23:00