Βρήκα το ιδανικό ρόφημα για να ξεκινάω την ημέρα μου νόστιμα και υγιεινά -Φυτικό με εκπληκτική γεύση | 0 bovary.gr
Βρήκα το ιδανικό ρόφημα για να ξεκινάω την ημέρα μου νόστιμα και υγιεινά -Φυτικό με εκπληκτική γεύση | 0 bovary.gr
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΒΙΤΑΜ

Βρήκα το ιδανικό ρόφημα για να ξεκινάω την ημέρα μου νόστιμα και υγιεινά -Φυτικό με εκπληκτική γεύση


Το 2018 οδεύει προς το τέλος του και τα πρώτα κρύα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Μόνο που τα κιλά-κληρονομιά του καλοκαιριού δεν λένε να φύγουν. 

Πριν μπει η καινούρια χρονιά και αρχίσουμε τα «New year, new me», έχω βάλει σκοπό να χάσω 2-3 κιλά!

Πώς όμως θα το καταφέρω αυτό; Αν και προσέχω τη διατροφή μου και προσπαθώ να γυμνάζομαι όσο -και όταν- μπορώ, αυτό που ακόμα δεν έχω καταφέρει είναι να βγάλω από τη ζωή μου μικρές αμαρτωλές απολαύσεις. Ή έστω να τις αντικαταστήσω με κάτι πιο φρέσκο, πιο υγιεινό και γιατί όχι...πιο νόστιμο -ναι αυτό θα ήταν και το ιδανικό.

Μετά από ώρες συζήτησης και αναλύσεων με τα κορίτσια στο γραφείο, η ανανεωμένη Δανάη (να ‘ναι καλά!) μου αποκάλυψε το δικό της μυστικό.

Εδώ και λίγο καιρό «έχει κολλήσει» με τρία καινούρια ροφήματα από το Βιτάμ και είτε τα καταναλώνει μόνα τους ως σνακ ή τα προσθέτει στα γεύματα και στα ποτά της, για φουλ ενέργεια και γεύση με λίγες θερμίδες. 

Ακούγεται ιδανικό...θα μου αρέσουν όμως οι γεύσεις; Ούσα πολύ παραδοσιακή στις διατροφικές συνήθειες είπα να το ψάξω πιο διεξοδικά.

Η έρευνά μου στο Super Market απέδωσε. Το μάτι μου έπεσε αμέσως σε τρεις γνώριμες (είμαι χρόνια fan του αγαπημένου Βιτάμ) συσκευασίες. 100% φυτικά, τέλεια και για τη vegan κολλητή μου.

Η εταιρία που έχουμε συνδέσει το αγαπημένο μας προϊόν επάλειψης, πάει ένα βήμα παραπέρα με καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα.

Τα φυτικά ροφήματα, λοιπόν, βγαίνουν σε τρεις μοναδικές γεύσεις που συμβαδίζουν με τα φυτικά διατροφικά trend της εποχής και με υψηλή διατροφική αξία.

Σόγια, αμύγδαλο και φουντούκι-κακάο (κάτι μου λέει πώς το τελευταίο θα γίνει το αγαπημένο μου!). Είναι πηγή των Ω3 και Ω6, που είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα, αλλά και σε βιταμίνη D, που μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού παρουσιάζει έλλειψη. 

Ακόμη, είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνες B2 και Β12 ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε «κακά» κορεσμένα λιπαρά.

Είναι ιδανικά για όσους έχουν δυσανεξία στην λακτόζη ή στην γλουτένη.  Λόγω της φυτικής τους προέλευσης είναι κατάλληλα για περιόδους νηστείας αλλά και διατροφή vegan. Επίσης, δεν περιέχουν χρωστικές ή άλλες τεχνητές αρωματικές ουσίες.

Πήρα και τα τρία και ξεκίνησα να πειραματίζομαι.

Έχω πολλές επιλογές, από ότι βλέπω! Τα ροφήματα πίνονται -φυσικά- σκέτα αλλά όχι μόνο. Μπορώ να τα απολαύσω ζεστά (χειμώνας έρχεται) αλλά και κρύα. Μπορώ να προσθέσω λίγο στον καφέ ή στο τσάι μου αντί για κανονικό γάλα και ζάχαρη. Ακόμη, μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ως συστατικό σε γλυκές αλλά και αρμυρές (ω ναι!) συνταγές, αντικαθιστώντας άλλα παχυντικά υλικά.

Επίσης, μπορώ να φτιάξω λαχταριστά και υγιεινά smoothies με βασικό συστατικό το φυτικό ρόφημα και να προσθέσω ό,τι άλλο μου κάνει κέφι (φρούτα, δημητριακά, μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς κτλ).

Τέλεια! Από την ημέρα που δοκίμασα τα τρία ροφήματα Βιτάμ, άλλαξα προς το καλύτερο τις διατροφικές μου συνήθειες.

Ξεκινάω από το πρωί. Το ρόφημα σόγιας είναι ιδανικό για να αρχίσω δυναμικά τη μέρα μου.

Τρώω ένα μπολ με ρόφημα σόγιας αντί για πλήρες γάλα, βρώμη και φρούτα. Γευστικό πρωινό χωρίς να στερηθώ στην ουσία τίποτα. Δίνει ενέργεια, βιταμίνες αλλά και φυτική πρωτεΐνη, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Επειδή όμως δεν μπορώ να αποχωριστώ το αγαπημένο μου πρωινό τελετουργικό (σ.σ. καφέ παρακαλώ), προσθέτω λίγο ρόφημα αμυγδάλου στο coffee mug με τον γαλλικό μου καφέ που παίρνω στη δουλειά. Δεν χρειάζομαι ούτε γάλα ούτε ζάχαρη (πλέον) καθώς μου δίνει μια βελούδινη και απαλή γεύση που είναι ακριβώς αυτό που θέλω. 

Το ρόφημα με το φουντούκι και το κακάο όμως το λάτρεψα (το ήξερα!). Δένει το φουντούκι με το κακάο αρμονικά, δίνοντας μια ιδιαίτερη γεύση. Ταιριάζει στα γλυκά αλλά και στα smoothies, καθώς μπορείς να φτιάξεις light εκδοχές με λίγες θερμίδες. 

Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα καταπληκτικά αυτά ροφήματα και σε αλμυρά πιάτα, προσθέτοντάς τα στις συνταγές μου. Αντικατέστησα την κρέμα γάλακτος με το ρόφημα σόγιας ή αμυγδάλου, φτιάχνοντας σάλτσες ή και μπεσαμέλ (και μαγειρεύω περισσότερο!).

Εντυπωσιάστηκα τόσο που ξεκίνησα να παίρνω το ρόφημα Βιτάμ μου στη δουλειά. Τα φυτικά ροφήματα Βιτάμ έγιναν το next big thing στην διατροφή μου.

Δεν κάνουν εκπτώσεις στη γεύση και στην απόλαυση, μόνο στις θερμίδες! Είναι υγιεινά αλλά παράλληλα λαχταριστά. Δεν χρειάζεται πλέον να αγχώνομαι αν θα φάω και ένα γλυκό παραπάνω.